MustafaCilasun | 01-19-2015 12:12 | Yaşlı Amcaya Selam Verdim .bbcode_container {width: 50%;} http://www.muhakeme.net/forum/forumr...53431487-1.jpg O an... Hüzünlendiğim Bin bir sualleler İçinde yaşadığım Bir zamandı, İçimin acıdığı anlardı Suskun vaziyette Ve kederli bir şekilde Uzaklara umutlabakınan Lakin çaresizlikiçinde Sıkışan yaşlı amcaya Yaklaştım ve içimden Gelen selamı verdim Kendi halinde Bankta yalnız otururken Hal hatır sormak Ve duasını almak Niyet vegayretindeydim Ne kadar mahzundu, Solgun ve yorgun Bir vaziyette bakıyordu Hiç tereddüt etmedi, Sanki bu anıbekliyormuş Gibi içini rahatçadöktü Meğerse neler geçmiş Bir zamanlar fevkalade Varlık sahibiyken Bir tek erkek evladı Dur durak bilmeden Varlığı tüketmiş Anne ve babasını Muhtaç duruma düşürmüş Bir çay içebilecek Haclığı dahi kalmamış, Emekli maaşına Oğlunun ev kirası için Kredi çektiğinden Yarısı kesiliyormuş Evde sabırla Yolunu gözleyen teyze Gözyaşlarıyla biz niye Bu hale düştük diye Her gün sual ediyormuş Yaşlı amca; oğlum Ben bilhassa yanlışyaptım Tek evladım diye Edep ve ahlaktanziyade Şımarmasını sağladım Kendiyaşayamadıklarımı Evladım yaşasın diye Her yaptığına fırsattanıdım Her gün evde ağlayan Yaşlı teyzeni Hiç dikkate almadım Ne söylediyse kestiripattım Meğerse asıl olan Çocuk sahibi olmakdeğil O çocuğu vatan vemilletin Ahlak ve faziletin veinsaniyetin İstifade edebileceğibir can Bir umut ve istikbalolarak Yetiştirmeye gayretetmeliymişim… Mustafa Cilasun |