![]() |
Hz. Adem (A.S.) ile Havva anamız (İlk insan) Kıssası (Nesir yazısı) Çok eskiden yeryüzünde yaratık yoktu Allahü Teala kendisinin tanınmasını istedi İbadet etsinler diye insanları yaratmak istedi Meleklere yeryüzünde bir halife yaratacağım dedi Melekler insanlar orda bozgunculuk yapacaklar Kan akıtacak birini mi yaratacaksın Rabbim dediler Melekler biz seni Yarabbi devamlı övüyor Sana devamlı itaat ediyoruz dediler Alllahü Teala ben sizin bilmediklerinizi bilirim dedi Melekler birbirlerine şüphesiz Rabbimiz herşeyin en iyisini bilir dediler Sonra Allah onlara Ey meleklerim Ben Ademi topraktan yaratıp Ruhumdan üfleyip, şekillendirip can vereceğim Hepiniz ona secde edin dedi meleklere Melekler hep birden Rabbimiz seni dinler Rabbimiz sana itaat ederiz dediler Ancak Allahın bu emri Şeytanın hoşuna gitmedi Gururlandı, kibirlendi Ben üstün yaratığım dedi içinden Nihayet Allah Adem (A.S.) ruhundan üfledi Ve insan olarak topraktan yarattı Bütün melekler ona secde ettiler Şeytan böbürlenip isyan etti Adem (A.S.) topraktan yaratıldı Ben ise ateşten yaratıldım dedi Ateş, topraktan üstündür dedi Bu sözüyle Allahın emrini dinlemedi Allahın emriyle şeytan cennetten kovuldu Adem (A.S.) secde etmedim diye Ey Rabbim bende onun evlatlarını azdıracağım dedi Adem oğullarını doğru yoldan çıkaracağım dedi Allahü Teala buyurdu Ey cennetimden kovulan şeytan Ey rahmetimden uzaklaştırılan şeytan Adem oğullarına akıl verdim Bu sayede iyiliği, kötülükten ayırılar dedi Seni dinlemezler Sana uyanları cehenneme Sana uymayanları cennetime koyarım dedi Ey şeytan sana kıyamete kadar müsade dedi Allahü Teala Her şeyin en iyisini bilen Allah Adem (A.S.) daha bilgili olduğunu Meleklere göstermek istedi Meleklerin karşılarına Yüzlerce hayvan, yüzlerce kuş çıkardı Meleklerim bunların isimlerini söyleyin dedi Melekler senin bildiklerini bilmeyiz dediler Herşeyi Rabbimiz sen bilirsin dediler Yüce Allah bu sefer Adem (A.S.) döndü Bunların isimlerini meleklere söyle dedi Hz.Adem hayvanların isimlerini bir bir saydı Alllah meleklerim gördünüz mü dedi Ben herşeyin en iyisini bilirim dedi Sonra Allah Adem (A.S.) cennetine koydu Hz.Adem orada tek başına yaşıyordu Cennete meyva yeyip, sularından içiyordu Allahü Teala onun yanlızlığına baktı Beraber yaşasınlar diye Hz. Ademin (A.S.) kaburga kemiğinden Hz. Havvayı yarattı Adem (A.S.) cenet'te Havva'ya kimsin dedi O da ben Havva'yım dedi Bende Alahın bir kuluyum dedi Cennet'te beraber yaşamaya başladılar Huzur ve mutluluk sürüyorlardı cennet'te Canlarının arzu ettiğişeyleri yiyorlar Açlık, susuzluk bilmiyorlardı Hiç kaygıları, hiç dertleri yoktu Allahü Teala Adem (A.S.) eşin ve sen cenet'te kalın İstediğiniz herşeyden yiyip, için Yanlız şu ağaca yaklaşmayın dedi Sonra zalimlerden olursunuz dedi Böylece Allah onları İmtihan etmek istedi Ve buyurdu Adem (A.S.) Şeytanın kötülüklerinden kendini koru, onun dediklerine uyma Çünkü şeytan apaçık sizin düşmanınızdır, sizi kandırmak ister Sizi cenet'ten çıkarmak ister bunu unutmayın dedi Allahü Teala Fakat şeytan boş durmuyordu, çeşitli hileler düşünüyordu Bir defasında yanlarına sokulup Ey Adem sonsuzluk ağacını göstereyim mi İşte şu ağaç dedi şeytan Adem(A.S.) inanmadı şeytanı kovdu yanından Fakat şeytan bıkmadı yine geldi Eğer o ağacın meyvasından yerseniz, cennet'te edebiyen kalırsınız dedi Adem ve Havva ağaca yaklaşıp, doğrudur belki deyip Şeyatının vesvesesiyle, o ağacın meyvasından yediler Birden kendilerini çırılçıplak gördüler Ne yapacaklarını şaşırdılar Allahın yasakladığı ağacın meyvasını yemişlerdi ve Allahın emrine karşı gelmişlerdi Allah onların yaptıklarından haberdardı Allah Adem (A.S.) ve Havva'ya ve hain şeytana seslenip Birbirinize düşman olarak, yeryüzüne inin dedi Orada bir müddet yerleşip geçineceksiniz dedi Hz. Adem (A.S.) üzülüp ağlıyordu Bütün yaptıklarına pişmandı Allaha tövbe etmişti Allah merhamet sahibiydi Tövbelerini kabul etmişti Adem ile Havvanın Yeryüzünde yaşamaya başladılar Bundan sonra Adem ile Havva Ve Adem oğulları İşte Adem ve Havanın Kuran'da ki kıssası Serdarın imandan yana yok tasası Alan alır Almayan kendi bilir |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:21 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük