![]() |
YERYÜZÜ MİRASI YERYÜZÜ MİRASI Karanlık ve cehalet içindeyken bütün bir yarımada Doğumunla nura gark olmuştu yer ve gök dünyada Kainat aşık gördüğü gelmiş geçmiş en güzel simâya Bu Asır, Asr-ı Saadet’ti rûya gibi yaşanmıştı hülasa En zor sıkıntılara sabırla katlanmıştın dinin uğruna Örnek olmak için yaşamıştın tüm insanlık yurduna Hani bir seher vakti sarılmıştın ya bu günahkâra da Aslında hiç layık olamamıştım ben sevsem de sana Bir damla su verdin ağzı günahla kurumuş kullara Ne çok yol göstermiştin yolda kalmış sefil ruhlara Cömerttin yardım etmek şiarındı darda kalmışlara Cennet’i vaat etmiştin Allah yolunda da savaşana Ahireti hatırlatıyordun gaflete dalıp onu unutanlara Ab-ı Hayat mı serpiyordun bağrı hasretle yananlara Varlığın emniyetle güven telkin ediyordu inananlara Kim silebilir ki nurla yazılmış adın yedi kat semaya Kutup yıldızları yetiştirerek miras bıraktın ümmete Gülümser misin gönülden bağlılara senin sünnetine Değer verirdin Lailahe illallah diyebilen her sineye Seni arayan aşıkların bulduğunu söylüyor her yerde Hamdolsun Rabbime düşürdü böyle kutsi bir derde Bu derdi kaldırabilecek yiğitler koşmalı yine hicrete Haritaya bile bakmadan bu gidiş peki hangi ülkeye Çünkü gönülden inanmış ve adanmışlardı bu ülküye Hizmet ederek Allah yolunda rızası için seve seve İlahi takdire razı olur bilir ki bu vazife müttakilere Arkasından Dünya bağırır nereye, der ona güle güle Allah’ım senin davan ne mukaddes ne yüce bir çile Ezelden ebede yaşayacaktır ilahi kelam ki o Furkan Her an kalbimizde zikr ediyoruz Sen’i ismi Sübhan Lazım değil ki bize ne makam-mevki, şan ne de han Ayırma Allah’ım müminleri iman, ihlas ve takvadan Allah ve Rasulü’nün o adıdır yeryüzünde miras kalan SAİD TOPRAK |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:42 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük