Kafiye....

konumuz Poetika mı yani...? Bence şiirde,genel bir şikayette de var,bir yerlere atıf da var... zindandan mehmede mektup da da mesela,şiirin genel bir yapısı var ama millete kastedenin ismi milli kahraman ...

Ağaç Şeklinde Aç15Beğeni

1. Alt 02-21-2009, 18:17 #21
    el_feta Mesajlar: 1.168
    konumuz Poetika mı yani...?

Bence şiirde,genel bir şikayette de var,bir yerlere atıf da var...
    zindandan mehmede mektup da da mesela,şiirin genel bir yapısı var ama millete kastedenin ismi milli kahraman diyerek,atı da var bir yerlere...
    şiirin bir kısmında birisinden bahsediyor evet...
    onun dışında kapalı bir şiir yapısı olan necip fazıl a göre ,tam onluk bir şiir bence...

2. Alt 02-21-2009, 18:25 #22
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Poetika ile benim sorularim ayni dogrultuda. Herhangi bir farklilik teskil edecek husus yok. Böyle sairler eger kafiye diye bir baslik atip sadece bu konuyu hedef alan bir yapi icerisinde bir siir yaziyorlarsa o anki ruh haliyetinden kaynaklanmis olabilecegini düsünüyorum. Lakin ATIF ise ben Necip fazilin cok güzel atiflarinida getiririm. Benim meselem neden Kafiye ve neden sadece kafiye icin iki kelime alt alta.

Ben sanki Necip Fazil düsmani gibimi görünüyorum oradan bilmesemde, simdi olmasada belki ileride mantikli bir cevap gelir.

Evet, tam onbeslik bir siir.

3. Alt 02-21-2009, 18:43 #23
    el_feta Mesajlar: 1.168

neyse,ben vakıanın tam ciddiyetinde değilim..Çok ciddi gördüm sanki seni alptraum...
    neyse...Aklını karıştıran hikmeti kim koyacak ortaya ben de bekleyenlerdenim artık

4. Alt 02-21-2009, 20:08 #24
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    Ben sanki Necip Fazil düsmani gibimi görünüyorum oradan bilmesemde, simdi olmasada belki ileride mantikli bir cevap gelir.

ilahi admin...
    düşman değil bildiğinbir şey var gibi geldi bana ...öğrenmek istedim..hatırla hani tarihçei hayatta yazıyor diye bir not vardı..hepsi bu
    sanırım ortalığı karıştıran oldum..özür...anlaşılmadım galiba

5. Alt 10-10-2010, 16:47 #25
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    bu şiiri benim kuzenimin amcasının amcası yazdı biliyonuzmu sefam olsun hahahahhaa ünlü oluyuorum artık

6. Alt 11-28-2010, 15:59 #26
    Ziyaretci
    Dava tek Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    kisa bir kafiye siiri-Kafiye....

Şiirdeki kafiyelrin hiç biri anlamsızca uydurulmuş değil elbette. Hepsinde derin anlamlar mevcut. Sanki bu şiir, şiiri sadece kafiyeden ibaret sananlara yazılmış. Şiirde geçen hediye sandiği da kelimelerin kafiyeli olanlarının bulunduğu ve şairlerin bu sandıktan rastgele kelimeler seçerek şiirler yazdığını söylemeye çalışmış olabilir mi? Tabi bu şairler ona göre şiiri kafiyeden ibaret sananlardır.