![]() |
--->: Kafiye.... Ben de Necip Fazil üstadi siirlerinden tanirim ve cok arastirma yapmis olmasamda siirleri okundugunda taninabilir bir yazi sekli vardir. Her nedense bu siir o nun tarzina cok uymuyor. Münazara ediyoruz ve bu sayede bilmediklerimizi ögreniyor bildiklerimizi pekistiriyoruz insaallah. |
--->: Kafiye.... Kelimelerin sonu laf olsun diye kafiyeye uydurulmamış. Şiirde dünya hayatını özetlemiş sanki. Makale tarzında ifade edilebilecek konuları, tek kelimelik ifadelerle satırlaştırmış, kafiyesini yakalamış.. Şiir yazmış. Çünkü harbi sanatçı :) Ölüm gelecek muhakkak, sorulan sorulara cevap verince bu kez tersinden soranlardan, yani bu dünya gerçeklerini anlamak istemeyenlerden bahsetmiş. Boş insanların sanatçılık! yaptığından dem vurmuş. vs vs..Uzatmıyorum. Yani bir anlam yüklemiş. Kara gümbürtüye yazmamış. Benim hoşuma gitti. selametle.. |
--->: Kafiye.... Alptraum sen bişeyler söylemek istiyorsun....:) bişeyler seni rahatsız ediyor ..bundan emin değil misin yoksa kesin bir bişey fakat oluşan bağı mı zedelemekden çekiniyorsun? Merak etme,hakikatten başka bir şeyin savunucusu görmeyeceksin ....muhakeme üyesini:) |
--->: Kafiye.... Alıntı:
Aynen katılıyorum fikrine, Bir SAKARYA TÜRKÜSÜ yazarından bu tip abuk-sabukluk sırıtıyor tabi. Belli ki büyük şairlerde bazen laf olsun türünden iş yapabiliyor |
--->: Kafiye.... şimdi hata ediyorsunuz dicem ama nerde biliyormusunuz...:) bizede söyleyinde bizde anlayalım değil mi? farkında değiliz belki;nedir abukluk ...ben hiiiç anlamam edebi sanatlardan? siz ne anlıyorsanız normal bir uslub ile neden anlatmıyorsunuz ki? |
Kolayı var bunun, Hemen SAKARYA TÜRKÜSÜNÜ bulun okuyon, sonra bu şiiri okuyun, Aradaki zevki ve estetiği kendiniz keşfedin. Şiir, sanatsal bir yemek gibidir, hem göze hem ruha zevk verir. |
--->: Kafiye.... rahman razı olsun :):) |
anlaşamadık bir türlü:) sakaryayaı ezberlediğimde 15 yaşında idim ...ben bu şiiri beğendim..ve buna benzer şiiride var başka... mesele şiir değil sanırım...atıfdan bahsediyor adminimiz..sizde edebi diyorsunuz ama insan aynı yemeği aynı bir kere daha yapamadığı oluyor... ve her şiir sakarya da olamaz...mektup da... sizin beğenmediğiniz yada rahatsızlık vereni ben şiirde görmüyorum..hatta genel bir tarz hakim..kısa kısa denemiş uzun uzun anlatıklarını anlamayanlara.... elbette kıyas etmeyeceğim bir şiirir diğeri ile... gül de nimet diken de...:) hadi siz asıl nokta nedir onu deyin bize? selam ile... |
|
--->: Kafiye.... Ben zaten siiri sahsi anlayamadigimi belirttim. Necip Fazil siirlerinde bu siirlerine örnek bir siir benim bildigim kadariyla yoktur. Necip Fazil in bu siirde bizim dikkatimizi birseye mi cekmek istemistir yoksa kendisi bazi kisileri hedef alarak mi bu siiri yazmistir. Buyrun Necip Fazil siirlerinden bir kisas. Alıntı:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:25 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük