![]() |
Kaçak uyku Masalın olmayı isterdim, Başucunda karanlığının nöbetini tutan… Uykuna sürünmek bir merhem yumuşaklığınca, Yanaşabildiğim kadar yanaşmak ani sıçrayışlarının, Geri dönülmez kör noktalarına… Bir savaşın ertesine uyanırken her sabah Sen, gölgen ve kurşun kalemin, Kendi yangınının külünü okşarken fal bakılası ellerin, Ellerimde yeniden, Bir kış uykusu rüyası görsün isterdim… Çok sebebim var dolanmak için arka kapıdan. Ne sen beni gör, ne ben seni Uykum kaçarken senin uykunun, Üzerime kilitli odalarından… Eksiğimi bul, yolumu kanat, Yokuş aşağı başlayan yerinden… Peşime düşsün uyku perilerin koşarken, Yuvarlana yuvarlana kana bulanarak… |
--->: Kaçak uyku Peri Kızı İnkâr etme sen bir peri kızısın Ürkek bakışların buralı değil Ok değen yüreğin yaralı değil İnkâr etme sen bir peri kızısın Bir varmış diyerek başlar masallar İnanmam deseler bile bir yokmuş Aşığı kılıktan kılığa sokmuş Bir varmış diyerek başlar masallar Benim, bu dağların namlı avcısı Ceylan kokusunu elbet bilirim Ardınca dağlara gitsen gelirim Benim bu dağların namlı avcısı Gönlüne sor hele muradı nedir Dağları delmeye hazırım inan Dizinde ölmeye hazırım inan Gönlüne sor hele muradı nedir Yüreği yanmışa su vermez misin? Iztırap çölünü aştım da geldim Elinden içmeye koştum da geldim Yüreği yanmışa su vermez misin? Duydum cömertliğin dillere destan Kerimler geleni geri çevirmez Gedanın sillesi şahı devirmez Duydum cömertliğin dillere destan Dağlardan devşirdim bu çiçekleri Sevdiceğim hangisini seversin Lale, sümbül, nergis yahut yasemin Dağlardan devşirdim bu çiçekleri Yıldızlar semayı sarmıştı bir gün Beni sana yazdı kader kalemi Aktım pencerenden gezip âlemi Yıldızlar semayı sarmıştı bir gün Bir fırsat, bir ümit, bir ışık yok mu? Sensiz gitmeyecek bil ki bu kervan Dermanım tükendi, bittim, el-aman Bir fırsat, bir ümit, bir ışık yok mu? Hüseyin Özdemir |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:19 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük