![]() |
Ben Bir Hakirim,Ben Bir Fakir Ne bir eren, Ne bir alim, Ne de zahirim Ne bir malik, Ne bir faik, Ne de kahirim Ne bulunmaz Hint kumaşı, Ne cevahirim Ne desem boş, ortada'dır, bak zevahirim Ne bir tayfun, Ne bir çavlan Ne bir bahirim Ne bir mir'im, ne emirim, Ne de mahir'im Kimi için bir maziyim, Kimi ahirim Ben bir kulum, ben bir hiçim, ben vesairim Ben bir garip, Bir yoksulum,ben bir fakirim Ben bir kulum, Rab okulum, Ben bir hakirim Ham gelmişim, ham giderim, Ben bir bakirim Bir Refah'ım, Bir fani kul, Ben bir şairim Düşerse aklıma fikir, Gizlemem ederim zikir Zorla bulaşmaz leke kir, Ağızdan çıkan da bikir Dikkat ederim zikrime, Şek düşüremem bikrime Ona buna gıybet etmem, Hasım etmem kimi kime Kelâmım dünyaya dair, Bilemem ne olur ahir Yüreğine düşenleri, Dile getirir bu şair Doğruyu kelam ederim, güzellikler zerk ederim Yerine ulaşamazsa, Nükseder artar kederim Bende değildir mülkiyet, ne husumet ne art niyet Gün gelir ödenir elbet, arda kalan her bir diyet Bir hoş sedam kalsın diye, Ben hep sarfı erk ederim Elbet bu fani dünyayı, Bir gün bende terk ederim Resul TORLAK |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:54 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük