Neyse bende sarimsak ile ufak bir animi anlatayim. Sarimsak sedefe iyi gelirmis. Hatta hastaligin ismi ya temrey ya da sedef olmasi gerekiyor. Biz cocukken abimle beraber bacaklarimizda vardi. Kimi doktor sedef hastaligi dedi kimiside temrey dedi. Nice kremler ilaclar kullandik gecmemisti. Avrupalarda muayene olmustuk(Klasik cümleyi tekrarlayinca ahenk kazandi:D ) Yok olmuyor. Tam sehrini hatirlayamadim balikesir ya da Bursa. Bir teyzemiz varmis tükürügü cok kuvvetliymis yani tükürdügü yerde sedef felan kalmiyormus. Neyse bizi götürdüler. Megersem teyzem, sarimsagi cigniyor tükürüyor ve o sarimsak sedef ya da temrey e iyi geliyormus.
Sarimsagin sedefe faydalarini teyzemiz ile birlikte o saniye ögrenmeye basladik. Teyzemiz sarimsagi cignedi sedefli olan yerlerimize tükürdü ve yanimizada 2 litrelik pet siselere hazir tükürmüs olduklarindan verdi evde süreriz diye .
Biz bunu 1 hafta uyguladik ama ne tiksinerek. Müslümanin tükrügü cok önemlidir hele bunu hira magarasinda Efendimizin s.a.v. Hz. Ebu Bekir ile olan diyalogunu bilirsiniz. Hira magarasindamiydi tam hatirlamasamda olayi, Hz Ebu Bekiri yilan sokuyor ve efendimiz oradan tükürügüyle zehri alip iyi ediyor hatta köpeklerinde kanayan yeri yalamasi ya da incinen yeri yalamasi buradan geliyor yani tükürükteki bazi besinler sanirsam iyi ediyor. (Aman diyim bir yeriniz kanarsa tükürmeyin hijyenik bir sivi ile silip yara bandi sarin :D )
Neyse sarimsak sedefimize ya da ismi temrey olan hastaligimiza iyi gelmedi. Teyzenin o mübarek tükürügü ile de enzimlesmis bir halde olsa da maharet olmadi. Elleri dert görmesin anneannemin o sürmüstü bizlere torunlari olarak. En son dibimizde yeni acilan hastahaneye gitmistik(Su anda bir globallesmis bir globallesmis:D ) Ismi keciören hastanesidir oradada cok iyi cildiyeci bir doktor vardi ve onca denedigimiz ilactan kremden hatta sarimsakli tükürükle iyilesmeyen sedefimiz o bayanin bize iki cesit verdigi bir karisim ile 1 hafta icinde kayboldu gitti.
Diyecegim odur ki, Sarimsak kellige iyi geliyor. E kel kaldiktan sonra denenen seyler, bu sac dökülecekse ne yapsa durdurulamiyor. Saca sarimsagi sürün gür gür saclariniz olsun olayi, sürdügünüz andan itibaren yaniniza kimsenin yaklasmamasi ve sacla beraber cok güzel ahengli bir kokuyu etrafa yaymasi meshur bir hadise olmustur. Sarimsak sac kirana iyi geliyormus ve bunu gözümlede görerek sahit oldum ama her sackiran belkide farkli olur yani hepsine iyi gelmez tabiki bu da bir tedavi sekli degildir.
Sarimsak tansiyonu düsürürmüs, evet dogru düsürüyor cok yersen ( 2 dis) bir anda tamamen düsürebiliyor :D Hatta yine etrafindaki insanlarda muhabbete engel olamiyor.
Sarimsak yenen yerde melegin olmamasi rivayetini de bilirsiniz ki ben duydum ama hicbiryerde okumadim. (Tam Zekeriya Beyaz hoca icin konu)
Belki biraz daha düsünsem daha neler cikar ama simdilik bu kadar yeter