Yaban Armudu-Yaban Armudunun Faydaları

Yaban Armudu (Pyrus elaeagrifolia): Ahlat olarak da bilinen bu bitki kendiliğinden yetişen ve armut aşılanan bir ağaçtır. Sonbaharda olgunlaşan meyvesi 3-4 cm. çapında ve oldukça buruk lezzettedir. Bazı yörelerde çakal ...

1. Alt 03-07-2009, 03:44 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Yaban Armudu (Pyrus elaeagrifolia): Ahlat olarak da bilinen bu bitki kendiliğinden yetişen ve armut aşılanan bir ağaçtır. Sonbaharda olgunlaşan meyvesi 3-4 cm. çapında ve oldukça buruk lezzettedir. Bazı yörelerde çakal armudu, çördük gibi yöresel isimleri de vardır.

Yaban Armudunun Faydaları: İshali keser. Zehirli hayvan ısırmalarında faydalıdır.

Yaban Armudu nasıl kullanılır? Yemişi olgunlaşınca yenir. Meyvesi ishali kesmekte etkilidir. Filizi ezilip zehirli hayvan ısırığının olduğu yere sürülürse faydası görülür.
    Yaban Armudu-Yaban Armudunun Faydaları

Eklenmiş Resmin önizlemesi

2. Alt 03-07-2009, 06:21 #2
    AsMhA Mesajlar: 208
    Hmm aslında bunu bi bölüm açarak Ahmet Marankinin kitaplarından destekleyerek içeri zengin bi alternatif tıp bölümü yapılabilir... Admin we modların dikkatine..

3. Alt 03-07-2009, 06:25 #3
    Saglik ve sifali bitkiler bölümü yeterli degilmi diyorsunuz?

4. Alt 03-07-2009, 06:28 #4
    AsMhA Mesajlar: 208
    Tüm içerik bu kapsamdamı bilmiyorum yeniyim siteyi tam kurcalamadım henüz belki benim hatam içeriğin tamamı bu şekilde ise kusura bakmayın bölümün adı kapsıor daha genel bi isim koymuşsunuz

5. Alt 03-07-2009, 06:32 #5
    Bu ilk halidir ve degisen görünüm olarak kategorilerimiz yeni eklenen ve eskilerden cikarilan bir cok kategorimiz mevcuttur. Mesele yararli olabilecegimiz ve herkesin katkida bulanabilecegi ortak bir paydada paylasim yapabilmek. Her gelen üyenin fikri cok önemlidir cünkü fikri onlar verir biz onlarin istegine göre uyarlariz. Bizde vesile olmus oluyoruz arada.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.