* 3 yufka
* 500 gr. pırasa
* 4 havuç
* 1 kırmızı biber
* sıvıyağ
* soya sosu
Panesi için:
* 1 yumurta
* 1,5 su b. süt
Hazırlanışı :
Havuçları rendeleyin.Pırasaları çok ince olarak kesin.Kırmızı biberi ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya ilk önce rendelenmiş havucu,pırasayı ve kırmızı biberi alıp Soteleyin.Daha sonra üzerine karabiber ve soya sosu ilave edip karıştırın. 3 adet yufkayı üst üste getirin.Daha sonra yarım ay şekline getirin. Tekrar yufkaları üçgen olarak kesin. Yufkaların içine iç harçtan ilave edin.Yufkaları rulo olarak sarın. Panesi için bir kapta 1.5 su bardağı süt ile 1 adet yumurtayı karıştırın.Börekleri bu sosa bulayın.Daha sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin. Sebzeli böreği öncden ısıtılmış olan 180 derecilik fırında pişirin.