* 2 yufka
* 1 kase yoğurt
* 3 közlenmiş kırmızı biber
* 1 diş sarımsak
* 1 tutam dere otu
* tuz
Hazırlanışı :
Parçalayıcıya kırmızı biberleri alın ve parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin. Yufkaları üçgen olarak kesin.Daha sonra yufkaları fırın tepsisine alın. Yufkların üzerine sıvıyağ,kekik ,toz kırmızı biber,pulbiber ilave edip karıştıp önceden ısıtılmış 180 decelik fırında çıtır çıtır oalna kadar pişirin. Karıştıtma kabına püre kırmızı biberleri alın.Üzerine yoğurt,sarımsak,ve dereotu ilave edip karıştırın. Servis tabağına çıtır yufkaları alın.Yanına dip sos ile servis edin.