* 2 su b.un
* 1 tatlı k. kuru maya
* 1 tatlı k.kuru fesleğen
* 1 tatlı k.kekik
* 1 tatlı k.nane
* 1 çay k.tuz
* 3 çorba k.zeytinyağı
* aldığı kadar ılık su
Dipsos için:
* 3 avakado
* yarım limon
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam maydanoz
* 2 adet taze soğan
* 2 çorba k.yoğurt
* tuz, karabiber
* pulbiber
Hazırlanışı :
2 su b.un,1 tatlı kuru maya,1 tatlı k.kuru fesleğen, 1 tatlı k.kekik, 1 tatlı k.nane, 1 çay k.tuz ve 3 çorba k. zeytinyağını bir kaba alın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıp uzun ince bir rulo haline getirin. Yağlanmış tepsiye alarak üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Dip sos için ise; avokadoları doğrayıcıdan geçirin. Üzerine yoğurt ve limon suyunu da ekleyerek biraz daha püre yapın. İçine taze soğanı ve dere otunu ince doğrayarak ilave edin. Baharatlarını da ekleyerek karıştırın.
Dip sos ve çıtır ekmekler hazır olunca sosu servis tabağına alın. Ekmekleri dilimleyerek üzerinde servis yapın.