Malzemeler:
- 5 yufka
- 1 kase mantar
- 2 soğan
- 1 tutam maydanoz
- tuz, karabiber
- sıvıyağ
Sosu için:
- 2 çorba k. yoğurt
- 1 su b. süt
- 2 yumurta
- 1 çay b. sıvıyağ
Üzeri için:
- Çörek otu
- susam
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik kesin.Mantarları kesin.1tutam maydonozu ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine mantarları ve soğanı ilave ederek kavurun.Sosu için karıştırma kabına yoğurt,süt,yumurta,sıvyağ ilave edin ve çırpın.
5 adet yufkayı tezgaha serin.Ortadan kesin.Yufkaların üzerlerine mantarlı iç harçtan koyun.Bir ucudan başlayarak rulo yapıp sarın.
Fırın tepsisine ortadan başlayarak yufkları yerleştirin.Yufkaların üzerine hazırladığınız sostan dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.