MALZEMESİ

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su (kulak memesinden daha sert ve katı bir hamur olacağı için su miktarını dikkatlice ekleyin)


Şurubu için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Üzeri için;
3 yemek kaşığı tereyağı


TARİF

Önce derin bir karıştırma kabının içine un ve tuz koyun. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kulak memesinden daha katı ve sert bir hamur hazırlayın. Yarım saat kadar dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezenin üzerine un serpiştirerek 25-30 santim çapında, yarım santim kalınlığında yufkalar açın. Her bir yufkayı, boylamasına iki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Sonra bu şeritleri üstüste koyarak kibrit çöpü formunda ince erişteler kesin.
Bu erişteleri bir fırın tepsisine yayarak yerleştirin. Sonra önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 10-15 dakika kadar kurutun. Bir tarafta 2 su bardağı su ile 2 su bardağı toz şekeri kaynatın ve şurup sıcakken içine 2 su bardağı dolusu fırınlanmış erişte atın, 5 dakika kadar kaynatın. İçinden el kevgiriyle süzdürülmüş erişteleri alın, servis tabağına yerleştirin. Öte yandan bir tavada 3 yemek kaşığı kadar yağı eritin, yanmasına yakın altını kapatın ve şerbetli eriştelerin üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servise sunun.