Malzemeler:
- 3 Su bardağı un
- 1 Su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 Yemek kaşığı şeker
- 1,5 Tatlı kaşığı toz kuru maya
- 1 Su bardağı süt (mayayı ıslatmak için)
- 1 Tutam tuz
- 1 Su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 Yumurta
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
- 1 Su bardağı un (boza kıvamına gelinceye kadar, gerekirse ilave edebilirsiniz)
- 2 Su bardağı un
- 1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 Bir su bardağından bir parmak fazla süt
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Fiske tuz
- 2 Yumurta
- 1 Paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
- Mayayı bir su bardağı ılık su ile ıslatıp kabarması için bekleyin.
- Maya kabardıktan sonra bütün malzemeleri çırpma kabına alıp, homojen ve boza kızamında bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
- Karışımın üzerini bir bez veya streç film ile örterek bir saat kadar bekletin.
- Teflon tavayı ocağa alın ve ısıtın.
- Karışımdan büyükçe bir kepçe ile alarak ısınmış tavanın ortasına dökün ve eşit olarak dağılmasını sağlayın.
- Hamurun iki yüzünüde pişirdikten sonra tavadan alın.
- Sıcakken tereyağı veya istediğiniz başka bir margarin ile yağlayıp arzunuza göre peynir veya başka bir harç koyarak sarın.
- Bütün karışımı bu şekilde hazırladıktan sonra bütün ekmekleri tekrar tavaya alıp ısıtın.
- İster dilimleyerek isterseniz bütün olarak servis yapın.