Malzemeler:
- 200 gr. beyaz peynir
- 1 Tatlı kaşığı limon suyu
- 2 Adet taze soğan
- 500 Gr ekmek hamuru
- 2 Adet yumurta
- 150 Gr galeta unu
- Kızartmak için yağ
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Peyniri ezin, limon suyu ve taze soğanla karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Hamurdan 12 top oluşturun ve merdane yardımıyla inceltin.
- Her dairenin üzerine hazırladığınız içten 2 tatlı kaşığı koyup kenarlarına bastırarak kapatın.
- Hazırladığınız börekleri yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Yanında arzunuza göre hazırladığınız domates sosu ile servis yapın.