1. Alt 11-18-2008, 22:31 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Zencefilli Elmalı Kek

    Zencefilli elmali kek

    ZENCEFİLLİ ELMALI KEK
    MALZEMELER:
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • yarım su bardağı yoğurt
    • yarım su bardağı sıvıyağ
    • 2.5 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2-3 adet ekşi elma
    • 1 silme çay kaşığı tarçın, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
    • 1 silme çay kaşığı zencefil, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
    • 1 çorba kaşığı pudra şekeri (üzerine)

    YAPILIŞI:
    1. Yumurtalar şekerle 5 dak çırpılır.
    2. Yoğurt, sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
    3. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve vanilya karıştırılır ve bu karışım yumurtalı karışıma ilave edilir.
    4. Yağlanmış tepsiye dökülür. ( bu malzemeler yaklaşık 26 cm çaplı borcam tepsi için)
    5. Elmalar ikiye bölünür. Kabukları soyulur ve yarım elmalar tam kesilmeyecek şekilde dlimlenir. Kesik yerleri üste gelecek şekilde kekin üzerine bastırılır. Elmalar hamurun üzerinde gözüksün.
    6. Daha sonradan kek önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

  2. Alt 11-18-2008, 23:01 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Elmalı kekin hamuruna yoğurt katmadan margarin,pudra şekeri,un,yumurta ve kabartma tozu ile yapılınca çok güzel olur.Normal kek hamuru gibi pek hoş olmaz herhalde...

  3. Alt 11-18-2008, 23:02 #3
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Marifet bende degilmis gördügün kadariyla. Benimkisi kopyala-yapistir

  4. Alt 11-18-2008, 23:05 #4
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Benim de sadece bildiğim 3-5 tariften bir tanesi buydu...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.