ZENCEFİLLİ ELMALI KEK
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 adet ekşi elma
- 1 silme çay kaşığı tarçın, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
- 1 silme çay kaşığı zencefil, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri (üzerine)
YAPILIŞI:
- Yumurtalar şekerle 5 dak çırpılır.
- Yoğurt, sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
- Başka bir kapta un, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve vanilya karıştırılır ve bu karışım yumurtalı karışıma ilave edilir.
- Yağlanmış tepsiye dökülür. ( bu malzemeler yaklaşık 26 cm çaplı borcam tepsi için)
- Elmalar ikiye bölünür. Kabukları soyulur ve yarım elmalar tam kesilmeyecek şekilde dlimlenir. Kesik yerleri üste gelecek şekilde kekin üzerine bastırılır. Elmalar hamurun üzerinde gözüksün.
- Daha sonradan kek önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.