Yeni Konu aç

Kuş gribi için gönüllü kobay aranıyor

 

Öldürücü kuş gribi virüsünün en fazla etkilediği ülkeler arasında olan Vietnam'da ordu, hastalığa karşı yeni geliştirilen bir aşıyı insanlar üzerinde denemeye hazırlanıyor.
 

Kemik iliği bankası gönüllüleri bekliyor

 

Kemik iliğine ihtiyaç duyan hastalara hizmet vermek üzere 1998'de kurulan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi bünyesindeki Kemik İliği Bankası, örnek sayısını artırabilmek için gönüllüleri bekliyor.
 

"Bağımlılık, hafif alkollü içeceklerle başlıyor"

 

Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Psikiyatr Dr. Bülent Demirbek, "alkolün hafifi, ağırı olmayacağını, hafif alkollü içeceklerle başlayan alışkanlığın alkolizmle sonuçlandığını" bildirdi.
 

Uyuşturucuya Karşı Arı Projesi" Mecliste

 

ANKARA - CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, okullarda, bağımlı öğrencilerin tespit edilmesinde, uyuşturucu koklatılan arıların kullanılmasına yönelik tartışmaları, TBMM gündemine getirdi. Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, İstanbul Milli Eğitim Müdürü'nün bu projesini bilimsel bulup bulmadığını sordu. A.A
 

9 milyon 600 bin hücrenin "Umut"a yolculuğu

 

Almanya'daki bir banka memurundan alınan ilikten elde edilen 9 milyon 600 bin hücre, lösemi hastası olan Umut Canbulat'a Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde nakledildi.
 

Yorgunluktan kurtulma reçetesi

 

Son zamanlarda kendinizi daha yorgun ve vücudunuzda daha fazla ağrı hissediyorsanız, vücudunuzu yeniden canlandırıp harekete geçirecek birkaç ipucu.. Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini alsam da eski canlılığıma kavuşsam' diye mi düşünüyorsunuz? Alacağınız küçük önlemlerle yorgunluk sorunundan kurtulmanızı sağlayacak yolları işin uzmanları gösteriyor. Banyonuzun ısısından günde içeceğiniz su miktarına, menünüzden... Read more
 

Yatağımızı paylaştığımız mikroplardan korumak için

 

Eğer ki kurtulmalıyım diyorsanız tamamen mümkün değil ama bazı azaltıcı önlemler alabilirsiniz; •Elektrik süpürgesi ile temizlik Uygun bir filtreye sahip güçlü bir elektrik süpürgesi ile düzgün aralıklarla önceki sorunun cevabında belirtildiği şekilde temizlik yapın. Elektrik süpürgesini halı dışında yataklar, perdeler ve yatak başlıkları veya minderler gibi diğer yumuşak döşemelerde de kullanın. •Yatak takımları Tüm yatak takımlarınızı mümkün olduğunca yüksek... Read more
 

"Organik saç boyasını kimyasala tercih edin"

 

Ambalajında "organik" yazan her boyanın organik olmadığı, özellikle kimyasal saç boyası kullanmaları kadın-doğum uzmanlarınca önerilmeyen hamile kadınların bu konuda dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.
 

Beyazlatıcı diş macunlarına dikkat

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Ermiş, özellikle sigara tiryakilerinin tercih ettiği beyazlatıcı diş macunlarının uzun süreli kullanımının dişlere ve diş etlerine zarar verdiğini bildirdi.
 

"Az uyuyan erkeğin obez olma riski artıyor"

 

Günde beş saatten az uyuyan erkeklerin obez olma riski ile kanlarında, diyabete yol açan şeker oranının yüksek olma risklerinin daha fazla olduğu bildirildi.
 

WHO'dan "heparine" ilacını geri çekin uyarısı

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tüm dünyada geri çekilmesi istenen "Heparine Sodium (sodique) Panpharma" adlı ilacın, Türkiye'de de 1'inci sınıf A seviyesinde geri çekilmesi istendi.
 

13 Mart Dünya Böbrek Günü

 

Türkiye'de yaklaşık 43 bin kronik böbrek hastası bulunduğu, bunların yaklaşık 36 bininin haftanın 3 günü diyaliz cihazına bağlı olarak yaşadığı bildirildi.
 

Kan tahliliyle depresyon teşhisi

 

Basit kan tahliliyle depresyon teşhisi konulabileceği bildirildi.
 

Streptokokus Pnömoni'nin penisilinle savaşı

 

İngiliz bilim adamları, zatürreye sebep olan bakterinin ilaca nasıl dirençli hale geldiğini saptadılar.
 

Makyaj malzemeleri “hormon” dengesini bozuyor

 

Makyaj malzemeleri “hormon” dengesini bozuyor Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Tetiker, ''daha çocuk yaşta östrojen hormonu içeren makyaj ürünlerinin kullanılmasının, hormon dengesini bozarak erken erkenliğe yol açtığını, bunun da birtakım fizyolojik ve psikolojik olumsuz sonuçlarının bulunduğunu'' bildirdi. ''Dudak kalınlaştıran'' ya da ''silikonlu' diye tabir edilen ruj başta olmak üzere bazı... Read more
 

Magnezyum, felci önlüyor

 

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Karolinska Tıp Kurumu'nda yapılan 13 yıllık araştırmada, magnezyum elementinin özellikle sigara tiryakilerinin felce yakalanma tehlikesini azalttığını ortaya koydu.
 

"H5N1'de mutasyon belirtisi görüldü" iddiası

 

Çin'li doktor Con Nanşan, H5N1 tipi kuş gribi virüsünde mutasyon belirtileri görüldüğünü ve zamanında tedavi uygulanmazsa insanları daha kolay öldürebileceğini ileri sürdü.
 

Menopoz sonrası, kalp hastalıkları artıyor

 

Türkiye'de kadınlarda kalp hastalıklarında ciddi oranda artış olduğu, özellikle menopoz sonrasında kalp ve damar hastalıklarının görülme sıklığının erkeklere yakın düzeye geldiği belirtildi.
 

Yaşlı kadın 49 defa hastaneden geri çevrildi

 

Japonya'da geçen yıl, 14 binin üzerinde acil durumdaki hastanın hastane kapılarından geri çevrildiği bildirildi.
 

Türk halkı diş fırçalamayı sevmiyor

 

Türk halkının yüzde 36'sının, dişlerini günde bir defa fırçaladığı açıklandı.
 

Ergenlik yaşı 6'ya düştü

 

Hormonlu yiyecekler ve katkı maddeleri yüzünden kızların ergen olma yaşı 6'ya kadar düşebiliyor.Uzmanlar, kadınlarda ergenliğe geçişin tamamen hormonlarla ilgili olduğunu belirterek, çocukların cinsel gelişimini etkileyen hormonların doğumdan sonra bir süre aktif olduğunu kısa süre içinde bu hormonların etkisini kaybettiğini ve belli bir yaşa kadar sessiz kaldığını ifade ediyor.
 

"Yanlış diyet saç döküyor"

 

Prof. Dr. Kerim Alpınar, bilinçsizce yapılan diyetlerin yol açtığı kansızlığın, saçların güçsüzleşmesiyle birlikte hızla dökülmesine neden olduğunu bildirdi.
 

Hormon tedavisi karmaşası

 

Hormon tedavisinin menopozdaki kadinlar için hem olumlu hem de olumsuz etkileri bulunuyor. Menopozdan sonra östrojen ve projestatif hormonu tedavisini kesen kadınlarda, kanser riski açık bir artış gösterirken, kalp ve damar rahatsızlıkları riskinin ise ortadan kalktığı tespit edildi. ABD'de bu alanda yapılan ilk araştırmada, buna karşılık bu tedavinin terk edilmesiyle östrojen ve projestatif hormonlarına bağlı kalp ve damar rahatsızlıkları riskinin de ortadan kalktığı tespit edildi. Amerikan Tıp... Read more
 

Diyabetlilere ilaç müjdesi

 

Amerika'dan diyabet hastalarına iyi haber geldi. Yeni bir karma formül üzerinde çalışan Amerikalı bilim adamları diyabetli fareler üzerinde denedikleri ilaçtan olumlu sonuç aldılar. Bilim adamları ilacın 4 kere alınmasından sonra vücudun kendi insülinini üretmeye başlayacağını umduklarını açıkladılar. Harvard'lı bilim adamları farelerde başarılı olan testi yakında insanlar üzerinde deneyecekler.
 

AIDS testi ücretsiz ve gizli yapılacak

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de HIV/AIDS, kronik bir hastalık olarak önemini gün geçtikte artırıyor. İnsanların damgalanma korkusuyla test yaptırmaktan kaçındığı, 2 bin 711 kişinin HIV virüsü taşıdığı Türkiye’de de Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri yaygınlaştırılacak. Ankara, İzmir, İstanbul ve Trabzon’da AIDS Önleme ve Destek Programı kapsamında 11 adet merkezde testler gizlilik içerisinde ve ücretsiz olarak yapılacak. Test öncesi ve sonrası danışmanlık hizmetleri... Read more
 

"Soya 'meme kanseri' riskini azaltıyor"

 

Japonya'da yapılan bir araştırma, düzenli olarak soya içerikli yiyecekler tüketen kadınlarda meme kanserinin görülme riskinin daha az olduğunu ortaya koydu.
 

Tansiyon hastalarına umut veren çalışma

 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Dumlu tarafından, tavşanlar üzerinde yapılan araştırmada, tansiyonu ilaç almadan dengede tutabilen yeni tedavi yöntemi geliştirildi.
 

"Akciğer yaşını öğrenen sigarayı bırakıyor"

 

Sigara tiryakilerine akciğerlerinin kaç yaşında olduğunu söylemenin, sigarayı bırakmalarını kolaylaştırdığı bildirildi.
 

Neden gidiklaniyoruz?

 

Bir insan gıdıklanınca, derinin yüzeyinde bulunan küçük sinir lifçikleri herekete geçiyor. Özellikle tüyle okşama, böcek yürümesi gibi olaylara hassas olan bu lifçikler aldıkları sinyalleri beyne gönderiyorlar. Ancak araştırmacılar bu sinyallerin beyinde nereye kaydedildiğinden emin değiller. Beynin gıdıklanmaya tepkisi, kaşınmaya olan tepkisi gibi gönülsüz yapılan bir tepkidir. Gıdıklama ile kan basıncı artarken, nabız ve kalp atışı hızlanıyor, beynin uyanıklığı artıyor. Ancak... Read more
 

Nuss tedavisine Türk patentli çözüm

 

Türk profesörler, doğumsal bir hastalık olan vehalk arasında "kunduracı göğsü" olarak bilinen nuss (Pectus Excavatum) hastalığı tedavisinde kullanılmak üzere çelik bar geliştirdiler.
 


 Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 2941 den 2970 ´e kadar. Toplam 3196 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yaş

Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır  
 
Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı