Hekim eğitimi anne ve bebek ölümlerinin azalttı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-15-2011 (18:29)   Son Mesaj: 04-15-2011 (18:29)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    04-15-2011

    Hekim eğitimi anne ve bebek ölümlerinin azalttı

    Hekim eğitimi anne ve bebek ölümlerinin azalttı
    Türkiye'nin 11 ilinden Erzurum'a gelen 20 aile hekimi anne ve bebek ölümlerinin aşağı çekilmesinde önemli etken olan 'Üreme Sağlığı Eğitim Becerileri Eğitimi'ni tamamlayarak sertifika aldı.Sağlıkta Dönüşüm Uygulaması sayesinde Türkiye'de anne ve bebek ölüm oranı dünya standartlarının altına indi. Anne ve bebek ölümlerinin azalmasında Sağlık Bakanlığı'na bağlı hekimlerin sürekli olarak hizmet içi eğitime tabi tutulmasının etken olduğu belirtildi. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nde Mardin, Ağrı, Gaziantep, Bayburt, Hakkâri, Artvin, Şırnak, Kayseri, Ardahan, Iğdır ve Erzincan'dan gelen 20 aile hekimi 4 gün süre ile 'Üreme Sağlığı' eğitimine tabi tutuldu. Eğitim sonrasında kursiyer hekimlere düzenlenen törenle sertifika verildi.

    İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yeni doğan bebeklerin yaşatılması için eğitimin önemli olduğunu söyledi. Doç. Dr. Vançelik, özellikle ilçe devlet hastanelerinde dünyaya gelen sağlık sorunu bulunan yenidoğan bebeklerin vakit kaybedilmeden il merkezlerindeki tam donanımlı hastanelere transferlerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

    Sorunlu olarak dünyaya gelen bebeklerin ilk bir saatte yapılan doğru, hızlı ve yerinde müdahale ile yaşama kazandırıldığına vurgu yapan Doç. Dr. Vançelik, "Dünyaya yeni gelen bebeği bir kaç saat içerisinde yapacağımız müdahale ile yaşamda tutabiliriz. Bunun içinde sizlerin aldığınız bu eğitimleri uygulamanız ve gittiğiniz ilçelerdeki arkadaşlarınızla paylaşmanız çok önemli." dedi.





    Hekim eğitimi anne ve bebek ölümlerinin azalttı Yorumları