Şeker hastasının reçetesinde balık var   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (15:31)   Son Mesaj: 03-01-2011 (15:31)    Cevap: 0    Gösterim: 759  

    03-01-2011

    Şeker hastasının reçetesinde balık var

    Şeker hastasının reçetesinde balık var
    Balığın tansiyon düşürme etkisi var. İnsülin direncini azaltan balığı diyabetlilerin haftada 4 kez tüketmesi gerekiyor.Selehattin Dönmez'in haberi

    Bilimsel araştırmalar balık tüketiminin fazla olduğu toplumlarda şeker hastalığının daha düşük olduğunu gösteriyor. Yapılan klinik çalışmalarda bu durum balığın içerdiği omega 3 yağ asitlerinin kan basıncı ve kandaki yağların düzeylerini düşürerek, insulin direncini azaltabilme yeteneği ile açıklıyor.

    Kan yağlarındaki yükseklik şeker hastalığı olan hastalarda kardiovasküler hastalıkların oluşmasında en önemli risk faktörü olarak bilinmektedir. Bu nedenle şeker hastalarının bu sinsi ilerleyen olumsuz durumdan korunmaları gerekmektedir. Balık yağı, kötü huylu kolesterolü düşürerek kalbin korunmasını sağlar. İçerdiği omega 3 yağları kanı inceltir, kalp ritmini düzenler.

    UNA BULAMADAN FIRINLAYIN

    • Şeker hastaları haftada 4 kere bir öğünde 350 - 400 gram kadar balık yemesi gerekir.

    • Balıklar olarak tercih mevsime göre taze yenmeli, denizde doğal koşullarda yetişen çipura, uskumru, levrek ve sardalye olarak tercih edilmelidir.

    • Konserve balıklar taze balık olmadığı dönemde tercih edilmelidir. Konserve ton, uskumru, levrek veya sardalye yenilebilecek balık türleridir.

    • Balıklar defne yaprağı, tarhun otu, taze nane, taze dereotu ve sarımsak iyice doğranarak az zeytinyağı ile marine edilmelidir.

    • Balıklar fırın veya buğulama yenilmesi sağlıklı pişirme yöntemidir.

    • Balıkları kızartmadan kaçınılmalı. Mümkün olduğunca galeta unu, mısır ununa bulanmamalı.

    ŞEKERLİ BESİNLE BİRLİKTE YEMEYİN

    • Balık ile şekerli besinler bir arada yenilmemelidir. Balık yendikten sonra meyve tabağı yenmesi balıktaki besin maddelerinin yararlılığını arttırır.

    • Balık yanında çok fazla deniz mahsülü meze yenmesi öğünde histamin denilen amin asidin fazla alınmasını sağlayarak hassasiyeti olan kişilerde besin zehirlenmesi, baş ağrısı veya bulantıya neden olabilmektedir.

    • Balık yanına yoğurtlu besinler yemek yine histamin aminoasidinin fazla alınmasını sağlar ve eğer balık bir de taze değilse direk besin zehirlenmesine neden olabilir.

    • Balıklar mutlaka derisiz yenmelidir. Çünkü balığın derisinde ağır metaller daha fazla bulunur. Ağır metallerden civa, arsenik, nikel gibi mineraller yıkanma ile kesinlikle geçmeyeceği için balığı derisiz yemek gerekir.

    • İçi pişmemiş veya buğulama yaparken her tarafı dengeli pişmemiş balık direk besin zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle balıkları pişirirken dikkatli olunmalıdır.

    Star





    Şeker hastasının reçetesinde balık var Yorumları