Televizyon izlerken ölmeyin! / VİDEO   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (15:31)   Son Mesaj: 02-25-2011 (15:31)    Cevap: 0    Gösterim: 643  

    02-25-2011

    Televizyon izlerken ölmeyin! / VİDEO

    Televizyon izlerken ölmeyin! / VİDEO
    Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdem Diker kalp sağlığı, kalp ritim bozuklukları hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. Türkiye’de her yıl 70 bin kişinin kalp ritim bozukluğundan hayatını kaybettiğini belirten Diker, ani ölümlerin yüzde 95’inin kalp ritim bozukluğundan kaynaklandığını söyledi.Kalp atışının dakikada 60 ile 100 arası normal sayıldığını, ritim bozukluğunda kalbin 160"ın üzerine çıkabileceğini ya da 40 kadar düşebileceğini açıklayan Diker, bunun sonucunda kişilerin ani bayılma ve ölümle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

    ANİ ÖLÜMLERİN NEDENİ YÜZDE 95 KALP RİTİM BOZUKLUĞUDUR

    Koroner damarlarda meydana gelen problemlerin kalp krizine neden olduğunu, meydana gelen bu tıkanmaların da aynı zamanda ritim bozukluğuna neden olabileceğini ifade eden Diker, "Televizyon izlerken ölen, uyurken ölen, halı sahada maç yaparken ölen kişilerin ölüm sebebi yüzde 95 kalp ritim bozukluğudur" dedi.

    TÜRKİYE"DE HER YIL 70 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdem Diker kalp sağlığı ve ritim bozukluğu hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Türkiye"de her yıl 200 bin kişinin hafif ve ağır biçimde felç geçirdiğini vurgulayan Diker, ritim bozukluğunda kalpte bir pıhtılaşma oluşabileceğini ve oluşan pıhtının beyne gittiğinde felce neden olduğunu söyledi.

    RİSK FAKTÖRLERİ

    Kansızlık, gebelik, tiroit bezinin fazla çalışmasının ve kan akımını hızlandıran her türlü etkenin çarpıntıya neden olduğunu söyleyen Diker, 3 ya da 4 saniye beynin kansız kalması durumunda bayılma olabileceğini ve çarpıntısı olan kişilerin çay, kahve, sigara gibi maddelerden uzak durması gerektiğini söyledi.

    AİLESEL FAKTÖRLERE DİKKAT

    Ailede kalp problemleri varsa bu kişilerin sağlığına mutlaka dikkat etmesi ve hekim kontrolü altında olması gerektiğini açıklayan Diker, çarpıntı sonrası çektirilen bir EKG"nin hekimin tanı koymasında çok büyük bir yardımı olduğunu ifade etti.

    MÜDAHALE VE TEDAVİ

    Ritim bozukluğuna bağlı bayılmalarda kişilere kalp pili ve yakma işlemlerinin yapılabileceğini ve ilaç tedavisinde etkili olduğunu belirten Diker, "Kalp krizinde aspirin çiğnetmek çok faydalı bir davranıştır. Hastayı yere yatırıp yardım talep etmek gerekir. Ritim bozukluğunda ise bir faydası yoktur. Bunun için hastayı mutlaka bir sağlık kuruluşuna götürmek gerekir" dedi.





    Televizyon izlerken ölmeyin! / VİDEO Yorumları