Kanserde erken teşhiş konferansı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (14:29)   Son Mesaj: 01-25-2011 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    01-25-2011

    Kanserde erken teşhiş konferansı

    Kanserde erken teşhiş konferansı
    Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD) ile Atatürk Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM) işbirliği ile düzenlenen 'Kanserde erken teşhis' konulu bir konferans düzenlendi.SİSAD'ın çok amaçlı salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Atatürk Devlet Hastanesi KETEM'de görevli doktorlar, Mustafa Erdem, Hatice Köroğlu, Ahu Duran katıldı.

    Doktorlar, kanserde erken teşhis ve tarama standartları ile beslenme ve sigaranın etkileri üzerinde durdu. 2030 yılında dünyada 27 milyon insanın kanserden öleceğinin tahmin edildiğini belirten Dr. Mustafa Erdem, 2008 yılında yapılan araştırmada Sinop"ta en çok akciğer, prostat, mesane ve kolon kanserlerinin görüldüğünü söyledi.

    Dr. Erdem, bu toplantılarla önde gelen kanser türlerine karşı halkı bilinçlendirerek, sağlıklı bir toplum oluşturmak istediklerini ifade etti.

    Kanser konusunda bilgiler veren Dr. Hatice Köroğlu ile Dr Ahu Duran kanserin erken teşhisle tedavi edilebilecek bir hastalık olduğu üzerinde durdu.





    Kanserde erken teşhiş konferansı Yorumları