'Keçi giribi haberleri şehir efsanesi'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (11:31)   Son Mesaj: 01-25-2011 (11:31)    Cevap: 0    Gösterim: 637  

    01-25-2011

    'Keçi giribi haberleri şehir efsanesi'

    'Keçi giribi haberleri şehir efsanesi'
    Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur son günlerde medyada çıkan keçi giribi haberlerinin şehir efsanesi olduğunu belirtti.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur son günlerde medyada çıkan keçi giribi haberlerinin şehir efsanesi olduğunu belirterek, bazı odakların halkın, gribi ve grip aşısını unutmamasını istediklerini iddia etti.

    Prof. Dr. Akdur, yaptığı yazılı açıklamada, "keçi gribi"ne neden olarak gösterilen Q Humması"nın yalnızca koyun, keçi ve sığır gibi evcil hayvanlarla özellikle de bunların doğumlarına yardımcı olan veteriner ya da çiftçiler için risk oluşturacağını belirtti. Akdur, "İnsandan insana bulaşmadığı için hayvan bakımında çalışmayan çiftçiler veya kentli nüfus için hiçbir riski yoktur" diyerek şöyle devam etti:

    "Q Humması, ne dünyada yeni ne de Hollanda"da. Dünyada 1930"lu yıllardan beri biliniyor. Hollanda"da görülen son vakalar ise 2007 yılından beri devam ediyor. Bir insan hastalığı değil bir hayvan hastalığıdır. Çok ender olarak evcil hayvanlardan özellikle de hayvanın doğum ya da düşük materyalinin tozları ile insanlara bulaşır, ama insandan insana bulaşması söz konusu değildir. Hayvanlardan bakteriyi alan insanların büyük çoğunluğu enfeksiyonu belirtisiz ve çok hafif geçirir. Ölüm yalnızca komplikasyonlu ve daha önce organ hastalığı olan insanlarda görülür. Senelerdir tüm dünyada görülen Q hummasını yıllık sayısı birkaç bini geçmez. Yani 'keçi gribi' dünyada ender görülen hastalıklardan biridir."

    -"BAZI ODAKLAR GRİP AŞISI AKLIMIZDAN ÇIKMASIN İSTİYOR"-

    Prof. Dr. Akdur, bazı odakların sahte grip salgınları yaratarak grip aşısını unutturmamaya çalıştıklarını öne sürerek, "Bazı odaklar grip aşısı hiç aklımızdan çıkmasın diye elinden geleni yapıyor. Bu amaçla her türlü yol ve yönteme başvuruyorlar. En çok bilinen yöntem sahte grip salgınları yaratmak idi. Şimdi buna bir yenisi eklendi; tüm hastalıkları grip olarak adlandırmak. Reklamın iyisi kötüsü olmaz misali, grip aşısı reklamcıları grip ile uzaktan yakından bir ilişkisi olmayan hastalıkları bile grip olarak adlandırmaya başladılar. Yeter ki grip gündemden düşmesin birileri de bu vesile ile tüm vatandaşlara grip aşısı yaptırmalarını önerebilsin. Ne yazık ki buların içinde sözüm ona ünlü hekimler de var. Bunların ünü ise grip ve grip aşısı taraftarlığından ve Bakanlığın Bilim Heyeti Üyesi olmalarından geliyor" dedi.





    'Keçi giribi haberleri şehir efsanesi' Yorumları