Anne sütündeki korkunç iddiaya inceleme   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (16:27)   Son Mesaj: 01-10-2011 (16:27)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    01-10-2011

    Anne sütündeki korkunç iddiaya inceleme

    Anne sütündeki korkunç iddiaya inceleme
    doğum yapan annelerin sütünde yüksek dozda ağır metale rastlandığı iddia edilen Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde inceleme yapmak için 2 müsteşar görevlendirildi.Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, doğum yapan annelerin sütünde yüksek dozda ağır metale rastlandığı iddia edilen Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde inceleme yapmak için 2 müsteşarın görevlendirildiğini bildirdi.

    Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, Dilovası ilçesinde iddia edilen konu üzerinde çalıştıklarını söyledi. Dilovası ilçesinde doğum yapan annelerin sütünde yüksek dozda ağır metale rastlandığı konusunda haber çıktığını dile getiren Eroğlu, bu konu için Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı müsteşarını görevlendirdikleri bildirdi.

    Konunun uzmanı 2 müsteşara talimat verdiklerini aktaran Eroğlu, "Özellikle bu konuda inceleme yapılacak ve ayrıca böyle bir rapor varsa talep edilecek. Bazen böyle oluyor. İstanbul'da da ben geçmişte rastlamıştım. Elinde alet yok, edevat yok, ölçü tekniğini bilmiyor. Böyle bazen birileri çıkıyor ölçüm yaptık diye. Ama ona bakacağız, inceleyeceğiz ve ona göre eğer yanlışsa gerekli işlemler yapılacak, eğer doğruysa ona tedbirler alınacak. Dün akşam sağlık bakanımız ve ben ilgililere talimat verdik." dedi.

    'AT BİNİCİSİNE GÖRE KİŞNİYOR'

    Bakan Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada ise ağaçlandırma için geçmişte fidanların parayla satıldığı hatırlattı. AK Parti hükümeti olarak fidanları para ile satmadıklarını belirten Eroğlu, "Bütün kamu kurum kuruluşlarına, belediyelere ücretsiz olarak veriyoruz. Zaten biz geldikten sonra bakanlıkta her şeyi 7 ile 10 kat arasında artırdık. Misal, üretimi aynı, kurum aynı, hatta daha fazla eleman vardı. Bizden önce fidanlıklarda üretilen fidan 117 milyondu. Ama biz bunu 535 milyona çıkardık. Demek ki at binicisine göre kişniyor. Çok doğru bir söz. Yani hedef koyunca, takip edince ve bu hedefleri yakalamak için şevk ve heyecanla çalışınca güzel neticeler alınıyor." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu'na, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser keçe üzerine işlenmiş Yunus Emre ve semazen figürlü tablo, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu'da yine keçe üzerine işlenmiş Atatürk portresi hediye etti. Bakan Eroğlu'da çıkışta Vali İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilere karanfil verdi.





    Anne sütündeki korkunç iddiaya inceleme Yorumları