Diyet efsaneleri ve gerçekler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-05-2011 (13:29)   Son Mesaj: 01-05-2011 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

    01-05-2011

    Diyet efsaneleri ve gerçekler

    Diyet efsaneleri ve gerçekler
    Gelin bazı efsanelere birlikte göz atalım. Neler doğru, neler yanlışmış öğrenelim...Elma demir içerir: Bu doğru ama çok küçük miktarlarda. Elmayı kestiğinizde esmerleşmesi sadece bir reaksiyondur, demirin belirtisi değildir.

    Muz kalsiyum içerir: Aslında muz iyi bir kalsiyum kaynağı değil, ancak iyi bir enerji kaynağıdır. Böylece fazla miktarda kalsiyum almayı umut ederek fazla miktarda muz yerseniz, sadece fazla kilo almış olursunuz.

    Yavaş metabolizma hızı kilo vermeYİ zorlaşTIRIR: Bu doğru olabilir ancak buna siz karar veremezsiniz. Bu nedenle en doğru bilgiye ulaşmak için metabolizma hızınızı ölçtürmeniz gerekir. Bedeniniz, siz ona nasıl davranırsanız o da o şekilde çalışır. Yavaş metabolizma, sadece zihninizde olabilir.

    Kilo vermek için karbonhidrat ve protein birlikte tüketilmemeli: Bedenimiz karbonhidratları, proteini ya da meyveleri sindirmede farklı ve etkili yöntemler geliştirmiştir. Bu nedenle karbonhidratlarla proteini ayırmanıza gerek yoktur. Zaten yoğurt, süt gibi ürünlerde her ikisi birden yer alır.

    Kolesterolsüz beslenin: Yüksek kolesterol içeren yemekleri fazla tüketmek, kolesterol değerlerinizi yükseltebilir. Bu aslında doymuş yağ oranlarının fazla olduğu yeme biçimidir ve zamanla kandaki kolesterol düzeyiniz artar. Eğer normal düzeyde kolesterol değerine sahipseniz, dengeli düzeyde kolesterol içeren besinleri tüketmenin sağlığınıza olumsuz etkisi olmayacaktır.

    Daha fazla protein kas yapmanızı sağlar: Doğru değil. Egzersiz kas yoğunluğunuzun artmasını sağlar ve eğer kaslarınızı hareket ettirmezseniz, hiçbir protein desteği bunu yapamayacaktır.

    Yemekle beraber ya da yemekten hemen sonra su içmeyin: Yemekler beraber makul düzeyde sıvı alımının size özel bir etkisi yoktur. Ancak küçük çocukların küçük midelerini doldurabilir ve iştahlarını etkileyebilir. Bu da yeterince yemek yiyemediklerinden dolayı beslenme yetersizliğine yol açar.

    İnternet"ten her türlü bilgiye ulaşmak mümkün. Ama bu bilginin bilimsel yanı olması çok önemli. Yaptığınız herhangi bir davranış, uzun dönemde sağlığınızı etkileyebilir. Bu nedenle, uygulamaları takip ederken ya da bunlara alışırken çok dikkatli olmak gerekir. Sağlıkla ilgili herhangi bir uygulamayı hayata geçirirken, her zaman bir uzmanla işbirliği içerisinde olmak, doğruyu öğrenmek için sorgulamak çok önemlidir. Çünkü bu uygulamaların uzun vadede vücuda zarar veren etkileri olur.




    Milliyet Cadde





    Diyet efsaneleri ve gerçekler Yorumları