Genellikle yoğurdun kalitesini azaltacağı ve lezzetini bozacağı düşüncesiyle yoğurdun suyu dökülüyor. Halbuki B2 vitamininden faydalanılması için yoğurt suyunun dökülmemesi veya başka alanlarda kullanılması gerekli.
B2 vitamini eksikliği göz ve ağız ke- narlannda çatlamalar ve yaralara neden olur. Yoğurdun suyuna san ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin (B2) vitaminidir.
B2 vitamini protein, karbonhidrat ve yağlar ile etkileşim içine girerek onlardan daha fazla faydalanılmasını sağlar. Bu vitamin yoğurt suyunun yanı sıra tar¬hana gibi yiyeceklerde de bol miktarda bulunmaktadır.
B2 vitamininin azalmaması için bu yiyeceklerin güneş ışığından uzak tutul¬ması gerekir. Bazı bölgelerde tarhananın güneş ışığında kurutulması alışkanlığı bu nedenle yanlıştır. Aynı şekilde güneş ışığında kurutulan tüm süt mamullerinde de vitamin kaybı olmaktadır.
Ortadoğu Gazetesi
B2 vitamini eksikliği göz ve ağız ke- narlannda çatlamalar ve yaralara neden olur. Yoğurdun suyuna san ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin (B2) vitaminidir.
B2 vitamini protein, karbonhidrat ve yağlar ile etkileşim içine girerek onlardan daha fazla faydalanılmasını sağlar. Bu vitamin yoğurt suyunun yanı sıra tar¬hana gibi yiyeceklerde de bol miktarda bulunmaktadır.
B2 vitamininin azalmaması için bu yiyeceklerin güneş ışığından uzak tutul¬ması gerekir. Bazı bölgelerde tarhananın güneş ışığında kurutulması alışkanlığı bu nedenle yanlıştır. Aynı şekilde güneş ışığında kurutulan tüm süt mamullerinde de vitamin kaybı olmaktadır.
Ortadoğu Gazetesi