Her yıl 17 milyon kişi kalpten ölüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (17:27)   Son Mesaj: 12-17-2010 (17:27)    Cevap: 0    Gösterim: 715  

    12-17-2010

    Her yıl 17 milyon kişi kalpten ölüyor

    Her yıl 17 milyon kişi kalpten ölüyor
    Kanal 7 Bizim Doktorlar programı dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’i konuk etti. Sönmez, programda kalple ilgili açıklamalar da bulundu.Sönmez, programda üzüntünün kalp problemlerine neden olabileceğini ifade ederek vücuttaki mutluluk hormonu olan endorfin seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

    YILDA 17 MİLYON KİŞİ KALPTEN ÖLÜYOR

    Programa konuk olan Sönmez ve çalışma arkadaşı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Deniz Şener kalp hastalıklarının önceden önlenebileceğini açıkladılar. Her yıl kalp problemlerine bağlı olarak 17.1 milyon kişi çeşitli şekilde hayatlarının kaybediyor ve bir o kadar kişi de bu hastalıktan şikayetçi olarak yaşıyor.

    STRES YAPMAYIN

    Kanal 7"de Bizim Doktorlar programına konuk olan Profesör Sönmez, artık anne karnında kalp problemlerine müdahale edildiğini, gerekli görüldüğünde müdahale yapılabileceğini, yaşlılarda da aynı şekilde cerrahi işlem yapabildiklerini açıkladı. Sönmez, günümüzde gençler arasında çok sayıda by-pass yapıldığının belirterek, bunun da en büyük nedeninin stres olduğunu ifade etti.

    'İKİ KALBİMİZ VAR'

    Kendilerini en çok kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye gelen kişilerin üzdüğünü söyleyen Sönmez, kalbin de diğer organlar gibi iki tane olduğunu fakat diğer eşinin başka insanda bulunduğunu ve onu arayarak bulmamız gerektiğini de esprili bir şekilde söyledi.





    Her yıl 17 milyon kişi kalpten ölüyor Yorumları