Koronavirüs döneminde göz tedavisinde nelere dikkat etmeli?   Konuyu açan: MelisTendik   İlk Mesaj: 05-04-2020 (13:03)   Son Mesaj: 05-04-2020 (13:03)    Cevap: 0    Gösterim: 5485  

    05-04-2020

    Koronavirüs döneminde göz tedavisinde nelere dikkat etmeli?

    Koronavirüs döneminde göz tedavisinde nelere dikkat etmeli?
    Corona virüsü hayatımızın her alanını olumsuz etkiledi. Bu salgın kronik tedavileri olan göz hastalarının kontrollerini aksatmamasını zorunlu kılıyor. Kronik göz hastalarının tedavilerini devam etmeleri gerektiğini belirten op. Dr. Muharrem karakaya, salgın sırasında lens ve gözlük kullanımına da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

    Op. Dr. Muharrem Karakaya, Covid-19 günlerinde göz muayenesi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu süreçte göz tedavilerinin kesinlikle aksatılmaması gerektiğini belirten Karakaya, hastaların tedavi olacakları hastaneyi de dikkatli seçmesi gerektiğinin altını çizdi. Karakaya, vatandaşların tedavi olacakları hastanelerde girişler ve çıkışların farklı kapılardan yapıldığına ve Covid 19 şikâyeti ile başvuran hastaların özel bir bölümünde değerlendiriliyor olduğuna dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

    Karakaya, 1992 yılında kurulan Türkiye’nin ilk özel hastanelerinden olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesinin, corona ile mücadelede öncü sağlık kuruluşları arasında yer aldığını; bu mücadelede sağlık tedbirlerinin Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilanından hemen sonra hızlıca alınmaya başlandığını aktardı.

    “KRONİK GÖZ HASTALIĞI OLANLAR MUTLAKA KONTROLE GİTMELİ”

    Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Göz Bölümünden Op. Dr. Muharrem Karakaya, “Rutin kontrol gerektiren ve kronik göz hastalıkları olarak ifade ettiğimiz Glokom, Sarı Nokta Hastalığı, Retina Yırtılması ve Diyabetik Retinopati -Şeker hastalığına bağlı göz kanamaları olan hastalarımız düzenli kontrollerini hastanemizde güvenli ve hijyenik bir ortamda gönül rahatlığı ile yaptırabilirler” dedi.

    Karakaya, Gaziosmanpaşa Hastanesinde polikliniklerde yoğunluklara sebebiyet vermemek için randevuları özel bir birim tarafından ayarlandığını belirterek şunları kaydetti: “Göz polikliniğine gelen hastalarımızın kayıtları alındıktan sonra diğer hastalarla temas etmeden, muayene öncesindeki ön ölçümleri yapılıp, doktor muayene odasına alınır. Göz bölümü içinde farklı odalarda yer alan Topografi, Tomografi (OCT), Göz Anjiyosu gibi üst düzey cihazlarla tanımızı güçlendirip tedavimizi kısa süre içinde tamamlayabiliyoruz.”

    Op. Dr. Muharrem Karakaya, hastanelerinde 10 ayrı göz polikliniğinde profesör, doçent ve doktor öğretim üyelerinden oluşan akademik bir kadroyla hizmet verdiklerini aktardı. Göz polikliniklerine gelen hastaların kayıtları alındıktan sonra, diğer hastalarla temas etmeden, muayene öncesindeki en yüksek hijyenik kurallara göre ön ölçümleri yapılıp, doktor muayene odasına alındığını belirtti.

    5 DAKİKADA GÖZLÜKTEN KURTUL, KORONA RİSKİNİ AZALT.

    Karakaya “Göz bölümü içinde farklı odalarda yer alan Topografi, Tomografi (OCT), Göz Anjiyosu gibi üst düzey cihazlarla tanımızı güçlendirip tedavimizi kısa süre içinde yapabilmekteyiz. Düzenli kontrolleri için mutlaka hastanemize gelmelerini öneriyorum. Güvenli ve hijyenik koşullarda kontrollerini yaptırabilirler. Aynı şekilde özellikle genç hastalarımıza uyguladığımız NO TOUCH, İLASİK gibi gözlükten kurtulma-laser operasyonlarını sadece göz merkezimize ait olan tamamen steril ve düzenli hijyen ortamı sağlanan bir ameliyathanede bu operasyonları 5-10 dakika içinde yapabilmekteyiz. Bu sayede gözlüklerden veya kontak lenslerden kurtulan hastaların gözleri ile olan teması azalacağından, bulaşıcı hastalık riskini de en aza indirgeyebileceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

    Kaynak:
    https://www.instagram.com/gopgoz/
    Op. Dr. Muharrem Karakaya
    Gaziosmanpaşa Hastanesi.

    Sınırsız Web Hosting | Türkiye’nin Hosting Markası | Natro.com

    Anahtar Kelimeler: no touch, ilasik, laser operasyonları, göz hastalıkları, glokom, sarı nokta hastalığı, retina yırtılması, diyabetik retinopati, göz kanamaları,




    Koronavirüs döneminde göz tedavisinde nelere dikkat etmeli? Yorumları