Åžeker tadında bir bayram için diÅŸ hekiminiz uyarıyor   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 08-04-2013 (18:24)   Son Mesaj: 08-04-2013 (18:24)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    08-04-2013

    Şeker tadında bir bayram için diş hekiminiz uyarıyor

    Şeker tadında bir bayram için diş hekiminiz uyarıyor
    Şeker tadında bir bayram için diş hekiminiz uyarıyor

    Bayram günlerinde şekerli gıdaların tüketimi, özellikle de çocuklar tarafından, bir hayli artıyor. Bayramınızı diş ağrısıyla zehir etmek istemiyorsanız bu uyarıları dikkate almanız gerekiyor.

    Bayram günlerinde şekerli gıdaların tüketimi, özellikle de çocuklar tarafından, bir hayli artıyor. Bayramınızı diş ağrısıyla zehir etmek istemiyorsanız bu uyarıları dikkate almanız gerekiyor. Ramazan geldi, gelecek derken artık bayrama sayılı günler kaldı. Bir ay tutulan orucun ardından başlayan bayramda, ikramları geri çevirmek neredeyse imkansız. Ama bayramı diş sağlığınız açısında en az hasarla atlatmak mümkün. Bayram ziyaretlerinde çalınan her kapı, gidilen her misafirlik, yeni ikramlar genellikle de bol şekerli yiyecek ve içecekler anlamına geliyor. İşte bu tür durumlarla karşılaştığımızda, ağız ve diş sağlığımızı koruma adına küçük önlemler almakta fayda var.

    ?Kontrollü ve makul miktarda tüketin?

    Åžeker tadında bir bayram geçirmek için alınacak tedbirlerle ilgili bilgi veren Çamlıca Hospitadent BaÅŸhekimi Dt. Tarcan TopcuoÄŸlu, özellikle iÅŸlenmiÅŸ ÅŸeker içeren gıdalar tüketildiÄŸinde ağız içerisinde bulunan bakterilerin ÅŸekeri fermente ederek asit oluÅŸturduÄŸuna ve diÅŸlerde çürüklere yol açtığına dikkat çekti. ?Bu gıdaların tüketiminden hemen sonra diÅŸlerin fırçalanması geçerli ve doÄŸru bir önlem olarak kabul edilmemektedir? diyen diÅŸ hekimi Tarcan TopcuoÄŸlu alınacak en doÄŸru önlemin, genel anlamda ve bayram günlerinde bu tür gıdaların kontrollü ve makul miktarda tüketilmesi gerektiÄŸi olduÄŸunu belirtti. Â*

    ?Ağız hijyeni ihmal edilmemeli?

    ?Bayramda ikram edilen çeÅŸit çeÅŸit tatlılar ve benzeri karbonhidratlı yiyecekler bize diÅŸ çürükleri olarak geri dönebilir? diyen TopcuoÄŸlu şöyle devam etti: Â*?Bu tarz besinlerden ne kadar kaçınmak istesek de bayram ziyaretlerinde tatlı ve ÅŸekerÂ*ikramlarını geriye çevirmemiz çok kolay olmuyor. Bu durumlarda tek çaremiz ağız hijyenine daha çok özen göstermek olmalı. Aksi halde ağız tadıyla geçmesini arzuladığımız bayramın ardından, diÅŸ hekimimizin kapısını aÄŸrı ÅŸikâyetiyle çalmanız söz konusu olabilir.?





    Şeker tadında bir bayram için diş hekiminiz uyarıyor Yorumları