21 ÅŸehire 26 yeni fizik tedavi hastanesi   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 04-01-2013 (19:12)   Son Mesaj: 04-01-2013 (19:12)    Cevap: 0    Gösterim: 753  

    04-01-2013

    21 ÅŸehire 26 yeni fizik tedavi hastanesi

    21 ÅŸehire 26 yeni fizik tedavi hastanesi
    21 ÅŸehire 26 yeni fizik tedavi hastanesi

    11 ildeki hastaneler yetersiz kalınca Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 21 ilde 26 yeni hastane açmaya hazırlanıyor.

    11 ildeki hastaneler yetersiz kalınca SaÄŸlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 21 ilde 26 yeni hastane açmaya hazırlanıyor. YaÅŸlı nüfusla, iÅŸ ve trafik kazalarının artması fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine ihtiyacı katladı.Â*Artan yaÅŸlı nüfusa baÄŸlı olarak fizik tedavi merkezlerinde yaÅŸanan yoÄŸunluk SaÄŸlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, ülke genelinde toplam 4 bin 400 yatak kapasiteli 26 yeni fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi inÅŸa etme kararı aldı. Türkiye'de gelecek 30 yılda yaÅŸlı nüfus oranının 2-3 kat artacağı öngörülüyor.

    Nesrullah Sonay'ın haberine göre; Nüfus yapısının yanı sıra trafik ve iş kazalarının da artması fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR) hizmetlerine ihtiyacı arttırdı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yeni FTR hastaneleri yapma kararı aldı.

    TÃœRKÄ°YE'DE 12 HASTANE VAR

    Şu anda bakanlığa bağlı Ankara, Bolu, Bursa Giresun İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kütahya, Nevşehir, Samsun ve Trabzon'da 12 fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi bulunuyor. Bu hastaneler bin 739 yatakla hizmet veriyor. Hastane kapasitelerinin yetersiz kalması üzerine Sağlık Bakanlığı, yeni projeleri gündemine aldı.

    Buna göre İstanbul'a 5, Ankara'ya 2, İzmir, Bursa, Kayseri, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Samsun, Van, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Mersin, Sivas, Şanlıurfa'ya 1'er yeni hastane yapacak. Böylece Türkiye genelinde toplam 4.400 yatak kapasiteli 26 fizik tedavi hastanesi kazandırılacak.

    Hastalar il il dolaÅŸmayacak

    Yapılması planlanan sağlık tesislerinde hastaların bulunduğu yerde ya da bölgesinde tedavi ve rehabilitasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Böylece hem hastaların hizmete erişim imkanlarının arttırılması hem de büyük şehirlerdeki hastanelere yığılmaların önlenmesi hedefleniyor.

    Kaynak: BUGÃœN GAZETESÄ°





    21 şehire 26 yeni fizik tedavi hastanesi Yorumları