Fıtıkta mikrocerrahi dönemi   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 12-11-2012 (19:15)   Son Mesaj: 12-11-2012 (19:15)    Cevap: 0    Gösterim: 617  

    12-11-2012

    Fıtıkta mikrocerrahi dönemi

    Fıtıkta mikrocerrahi dönemi
    Fıtıkta mikrocerrahi dönemi

    Uzmanlar, bel ve boyun fıtıklarını mikrocerrahi yöntemi ile küçük bir kesi açılarak mikroskop altında yapılmasının önemini vurguladı.

    Uzmanlar, bel ve boyun fıtıklarını mikrocerrahi yöntemi ile küçük bir kesi açılarak mikroskop altında yapılmasının önemini vurguladı. Ethica İncirli Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Volkan Aydın, ?Devamlı oturarak çalışan, kaslar güçlü olmayan, ailesinde yatkınlık olan kişilerde bel fıtığı olma riski artıyor. En çok karın ve sırt kaslarının güçlü olmasını istiyoruz. Herkes, yarım mekik ve ters mekik yaparak kaslarını güçlendirebilir. Bel fıtığı olan kişilerde bacağa yayılan bir ağrı ve uyuşma olduğunda muhakkak uzman bir hekime başvuru yapılmalıdır.

    Belde siniri sıkıştıran, kendini dışarı atan kısmı tek taraflı olarak alıyoruz. Boyun fıtığındaki gibi alınan yere protez koyma gibi bir durum yok. Çünkü bele çok fazla yük biniyor. Ameliyat olan hastalar, hekimin uygun gördüğü zamanda verdiği egzersiz hareketlerini çok iyi bir şekilde yapmalıdır. Çünkü hasta kendine dikkat etmez ise fıtığın yüzde 5-10 oranında tekrarlama olasılığı var? dedi.

    Doç.Dr. Aydın sözlerine şöyle devam etti: ?Ameliyatlar mikrocerrahi olarak, küçük bir kesi ile yapıldığı için hasta da ameliyat sonrası rahat ediyor. Mikroskop altında 3-4 santimetre kesi ile yaptığımız ameliyatların ertesi gün hastayı yürüterek taburcu ediyoruz. Artık, eskisi gibi sert zeminde yatma gibi bir durum söz konusu değil. Hasta rahat ettiği her yerde yatıp, kaslarının güçsüz kalmaması için yürümeye hemen başlamalı.?

    HAREKETLÄ° PROTEZ TAKILIYOR

    Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Volkan Aydın, boyun fıtığı olan kişilerde kola yayılan bir ağrı ve uyuşma gibi şikayetlerle karşılaştıklarını söyledi. Doç. Dr. Aydın, ?Boyun fıtıklarında ağrının kola vurması önemli bir nokta. Sinirlerde sıkışma yüzünden kas grubunda güçsüzlük meydana gelir. Hastalara güç kaybı çok değilse, önce fizik tedavi öneriyoruz. Fakat güç kaybı varsa, çok vakit kaybetmeden ameliyat olmak önemli. Sinirde zedelenmeye bağlı kalıcı hasar meydana gelebilir? dedi. Boyun fıtığı ameliyatlarında mikrocerrahi yöntemi ile fıtığın tamamen alındığını, bu yüzden tekrarlama olasılığının çok az olduğunu söyleyen Doç. Dr. Aydın, ?Tamamen alınan fıtığın yerine hareketli protez konulma şansı var. Bu hastanın boyun hareketlerini kolaylaştırıyor. Protez konulmazsa, yıllar sonra tekrar fıtığın tekrarlama ihtimali oluşur. Zaten 45 yaşına kadar olan hastaların protezini devlet karşılıyor. Ameliyatın yarım saat ile bir saat arasında sürdüğü boyun fıtığı ameliyatı sonrasında hastanın da verilen egzersizleri yapması önemli. Hatta sadece ameliyat olan ve boyun fıtığı olan kişilerin değil, gün boyu oturarak çalışan herkesin masa başında ufak boyun hareketleri yapmasını, kaslarını güçlendirmesini öneriyorum? diye konuştu.

    Â*

    Kaynak: Ä°HA





    Fıtıkta mikrocerrahi dönemi Yorumları