Sedef Hastalığı Hakkında Herşey ve Sarımsakla Tedavi   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 04-27-2012 (16:28)   Son Mesaj: 07-08-2012 (01:22)    Cevap: 1    Gösterim: 4841  

    04-27-2012

    Sedef Hastalığı Hakkında Herşey ve Sarımsakla Tedavi

    Sedef Hastalığı Hakkında Herşey ve Sarımsakla Tedavi
    Sedef Hastalığı Nedir?
    Sedef Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
    Sedef Hastalığı Bulaşıcı mıdır?
    Sedef Hastalığının Tedavisi
    Sedef Hastalığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

    Psoriasis de denen sedef, hastalığın bulunduğu yerde kızarıklık şeklinde kendini gösteren, zaman zaman ortaya çıkan, müzmin bir deri hastalığıdır. Derinin üst tabakasının kalınlaşıp, büyümesiyle sedef renginde kabuklanmalar görülür. Deri birkaç günde bir kendini yenilemeye başlar. Derinin üstünde ölü hücre tabakası artmıştır.

    Vücudun bir çok bölgesinde belirtisi görülse de, sıklıkla dirsekler, dizler, saçlı deri, bel bölgesi ve tırnaklarda ortaya çıkar. Bazı hastalarda hafif, bazılarında şiddetli seyreder. Vücudun bir çok yerinde sedef şeklindeki kızarıklık ve kabuklanma görülebilir. Tedavi edilebilir bir sorundur.

    Toplumun ortalama yüzde 2′sinde görülür. Bu durum hastalığın ne kadar sık görüldüğünü ortaya koyar. Genç yaşta ortaya çıkma ihtimali daha fazladır. Ailede bu hastalığın olması, sedef hastası olma eğilimini arttırır. Ayrıca sedef, mikropların neden olmadığı bir hastalık olduğundan, bulaşıcı değildir.

    SEDEF HASTALIĞININ SEBEPLERİ VE TETİKLEYİCİLERİ

    Hastalığın, kesin olarak sebebi bilinmemekle beraber, beyaz kan hücrelerindeki bir anormallik sonucu gelişebildiği düşünülmektedir. İltihap oluşur ve deri dökülmeye başlar. Deride meydana gelen kesikler, kaşıma, aşırı güneş yanması sonucu ortaya çıkabilir. Mikrobik bir hastalık değildir ve açık bir yara şeklinde değildir. Diğer insanlara bulaşması, onların sağlığında herhangi bir sorun oluşturması söz konusu değildir.

    Yaralanmalar, tramvalar, bazı hastalıklar (eklem romatizması, mikropların neden olduğu hastalıklar, boğaz enfeksiyonu) ve kanser gibi bazı hastalıklarda kullanılan, bağışıklık sistemini azaltan ilaçların kullanılmasıyla sedef riski artar. Özellikle streptokok türü bakterilerin yol açtığı infeksiyonlar sonucu ortaya çıkabilir.

    Bunların dışında stres, önemli bir faktördür. Ani şoklar, psikolojik bozukluklar sedefin daha da şiddetlenmesine yol açar. Sedefin ortaya çıkmasında ya da şiddetlenmesinde bazı ilaçlar da rol oynamaktadır. Ayrıca kalsiyum azlığı, hormonal etkilerin sedefin oluşumunda etkili olduğu düşünülmektedir.

    HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

    Sedefin değişik şekilleri vardır. Her sedef birbirinin aynısı değildir. Çocuklarda, yetişkinlerde, yaşılarda farkli özellikler gösterebilir. Çocuklarda kırmızı renkli, kepekli beliritler vardır. Yetişkinlerde ise hastalığın bütün belirtileri görülür. Kabarıklıklar giderek genişler ve kabuklanmalar ortaya çıkar. Yaşlılarda daha büyük çapta belirtiler görülür. Deri kalınlaşmıştır.

    Deride; sınırları belli, pembe renkli bir plak, yüzeyinde gümüş renginde kabarıklıklar ile karakterizedir. Bu oluşum, kurudur ve kazınırsa kanayan noktalar şeklindedir. Elinizi, derinize sürttüğünüzde toz gibi olur. Daha önce belirttiğimiz yerlerde sıklıkla görülür. Tırnak yüzeyinde küçük çukurlanmalar vardır ve tırnak, yatağından ayrılır. Kalınlaşan ya da kırılan tırnak değişiklikleri görülür. Hatta sararma mevcuttur. Tedavisi kolay değildir.

    Ayrıca kasıklarda, koltuk altında, genital bölgede hastalığın belirtisi ortaya çıkabilir. Sedef hastalarında, eklem iltihaplanması görülme ihtimali az değildir. Bazılarında bu iltihaplanma, hareket kısıtlılığına yol açar. Dolayısıyla eklem ağrısı da hastanın şikayetleri arasındadır.

    Guttat sedef hastalığı: Deride küçük, kırmızı ve kabuklu kabarıklıklar oluşur. Genelde çocuklara görülen bu durum zamanla kendiliğinden geçer. Boğaz iltihabından sonra görülmesi niçin çocuklara görüldüğünü açıklamaktadır.

    SEDEF HASTALIĞI TANISI

    Tanı konması için öncelikle bir cilt hastalıkları uzmanına muayene olmanız gerekir. Yapılan fiziki muayene ile hastalık teşhis edilebilir. Hastalığın nadir de olsa tanısı konması güçleşebilir. Bu durumda deriden parça alınarak yapılan tetkikler sonucu tanı konur. Genelde kan testi yapılmaz.

    Hastalığın şiddeti, seyri, yerleştiği yer hastalığın tipi ve uygulanacak tedavini şekli için fikir verir. Uygun tedaviyle kontrol altına alınsa da kronik bir hastalıktır ve hastanın yaşamını etkiler.

    SEDEF TEDAVİSİ

    Öncelikle tedavinin ne şekilde yapılacağına karar verilir. Bunun için hastanın yaşı, hayat tarzı, hastalığın seyri ve şiddeti dikkate alınır. Bu hastalığın tedavisindeki amaç; derinin dökülmesinin önüne geçilmesi ve iltihap oluşumun azaltılmasıdır.

    Kullanılan losyon ve kremlerle kaşıntının ve deri üzerindeki kabarıklığın giderilmesi amaçlanır. Ayrıca doktorunuz, deri üzerine uygulanacak bazı ilaçlar verebilir. Bunlara kesinlikle uymanız gerekir. Gerek gördüğü takdirde bu ilaçlarla beraber fototerapi denilen güneş ışığı da kullanılır. Bunu hastanede doktorunuz kontrolünde uygulamalısınız. Yoksa güneş ışığının fazlası zarar verebilir ve hastalığın şiddetini arttırabilir.

    IŞIK TEDAVİSİ

    Sedef hastalığında lokal ışık tedavisi kullanılır. Sadece sedefli bölgeye uygulanır ve böylece diğer deri bölgelerinde oluşacak yan etkilerin ortadan kaldırılması amaçlanır. Hastaların bir çoğu tedaviye direnç gösterir fakat az sayıda sedefi vardır. Bu hastalarda kullanılan ışık, ultraviole B’dir. Bu sistem bir çok hastada etkilidir ve başarılı sonuçlar alınır. İlaç ya da krem tedavisi uygulanıp bırakıldığında hastalık tekrar kendini gösterir.

    Lokal ışık tedavisinde sedefli bölgeye bir kaç dakika ultraviole B verilir. İlaç kullanmaya gerek olmayan bir yöntemdir fakat iyileşmeyi hızlandırmak için bazen kremler veya ağız yolundan alınan ilaçlarla birlikte uygulanır. Seans sayısı kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık 8-10 kere uygulanır. Tedaviden sonra uygulama yerlerinde kızarıklık görülse de hasta normal yaşamına devam eder. Son yıllarda avrupada yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.

    SEDEF HASTALIĞI TEDAVİSİ İÇİN SARIMSAK

    Sedef hastalığından mudarip olan bir çok kişinin en fazla merak ettikleri soru kesinlikle sedef hastalığı tedavisi var mı sorusudur. Buna bir çok uzman maalesef olumuz yanıt vermektedirler. Daha doğrusu sedef hastalığının tedavisinin bir hayli zor olduğu yönünde insanlarda oluşan bir kanaat var ve doktorların ezici bir çoğunluğu, sedef hastalığının kesin tedavisinin neredeyse imkansız olduğunu düşünmektedir. Bununla birlikte alternatif tedavi yolları ve geleneksel tıp, sedef hastalığı tedavisinde oldukça enteresan çözümler sunuyorlar. Bu bitkisel çözüm yolları ve doğal tedavi yöntemlerinin bazıları bir kısım sedef hastalarında gerçekten inanılmaz derecede olumlu sonuçlar doğurabiliyor. bizler de sizlere işe yarayan sedef hastalığı bitkisel tedavi kürlerini paylaşmak istedik. Öncelikle belirtmemiz lazım ki kesinlikle sedef hastası kişilerin stresle baş etme yollarını öğrenmesi gerekir. Kişinin stres düzeyi arttıkça sedef hastalığını tedavi etmek te güçleşmektedir. Bir bağışıklık sistemi hastalığı olan sedef, stresin bağışıklığı azaltıcı etkisi nedeniyle daha hızlı ilermekte ve tedavisi zorlaşmaktadır. Diğer sedefi iyileştirmek için bir yandan dengeli beslenmek ve vücut direncini azaltıcı bir yaşam tarzından vazgeçmek gerekmektedir.

    Öncelikle sedef hastalığının tedavisi amacıyla ne tür bitkisel kürler kullanıldığına kısaca değinelim. Sedef hastalığı doğal tedavisinde daha çok bitki çayları, bitki losyonları kullanılmaktadır. Diğer yandan da sarımsak gibi sedefe iyi gelen sebzeler olduğunun da altını çizelim.

    Özellikle rusyada sarımsak kürü, sedefi durdurucu etkisi nedeniyle yüzyıllardan beri kullanılan ve bilinen bir bitki kürü olagelmiştir. 2-3 diş sarımsağı ince doğradıktan ve havanda dövdükten sonra bir bardak kaynar suya atıyoruz. İçerisine bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi veya tercihen elma sirkesi atıyoruz. Şayet mevsimindeysek 4-5 tane yaban mersini de suya atılır. Bu karışım ile sedef lekeleri olan bölgeler yıkanır. Tabi kaynama süresini 1 dk dan fazla tutmayacağız ki sarımsak ve diğer bitkisel iksirlerin içerisindeki faydalı enzimler yok olmasın.

    Sedef hastalığına bitkisel çözüm yolu olarak bir diğer alternatif uygulama ise Kırlangıç ​​otu tentürü yöntemidir. Bu tenür ile birlikte sibirya ginsengi tenürü veya yalancı iğde yağı ile karıştırılarak uygulanırsa daha etkili olmaktadır. Diğer yandan bu bitkisel karışıma değişik ülkelerde kaz yağı da katıldığını görmekteyiz.

    Sedefe iyi gelen bir diğer doğal tedavi kürü ise şifalı bitkiler ve bu bitkilerden yapılan bitkisel çaylardır. Bu bakımdan sedefe bitkisel çözüm olabilecek başlıca bitkisel çaylar; Hint kamışı, sarı kantaron otu, ısırgan otu, Japon Sophora, atkuyruğu, Andız otu, Kırlangıç ​​otu, tatlı yonca, Aşk Otu ve defne yaprağı olarak sayılabilir. Bu çaylara 3 damla lavanta veya yasemin yağı damlatılabilir.

    Sedef hastalığı tedavisinde kullanılan bir diğer yöntem ise bitki banyosudur. Özellikle sarı kantaron otu, sage yaprağı, kırlangıç otu, kediotu gibi sedefi durdurucu etkisi olan şifalı bitkiler ile yapılacak banyo kürleri sedef hastalarının bir çok kronik şikayetinin son bulmasına yardımcı olacaktır.




    Sedef Hastalığı Hakkında Herşey ve Sarımsakla Tedavi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-08-2012, 01:22

    → Sedef Hastalığı Hakkında Herşey ve Sarımsakla Tedavi


    Böyle bir kötü hastalığı ALLAH kimsenin başına vermesin .
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu