![]() |
Diyar diyar ne demektir Bu öbeklesen kelimelerin ardarda gelmesinde ki hikmet aslinda vurgu icindir. Yani bir olayi bagirarak anlatma gibidir :) Ne cok yer gördüm manasinda kullanilsa da daha cok yalniz düsmüs gittigi gördügü yerlerde olumsuzluklarla karsilasmissa da bu kelimeyi kullanma ihtimali yine yüksektir. Mesela ; "diyar diyar gezdim ama senin gibisini görmedim" Cümleyi analiz ettigimizde eskiden var olan durumun simdikinden iyi olmadigini vurgulamistir. Peki Türk dil Kurumumuz ne demis. isim (diya:rı) Arapça diy¥r 1 . Ülke: "Bir gün dedim ki istemem artık ne yer ne yâr / Çıktım sürekli gurbete gezdim diyar diyar"- Y. K. Beyatlı. 2 . Mecaz Dünya: "Arkamda başka bir diyar, sıkıntı, ızdırap ve kudret diyarı var."- H. E. Adıvar. 3 . Mecaz Bazı nitelik veya değerleri taşıyanların çok bulunduğu yer, yurt. Demek ki bunu kullanan birisine denk gelirseniz cümlesinin daha basinda, gelecek olan senaryoyu bir nevi tahmin edebilirsiniz |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:53 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük