Arkaşlar herkesin kendine göre bir düşüncesi fikri olabilir Alevi insanları birçok toplum istemıyor dışlanıyor ndnmiş içki içerler namaz kılmazlar oruç tutmaz zekat vermezler Vs.. bitakım şeyler kaldıki günümüzde böyle şeyler olsun ben Aleviyim ama 1ay orucumuda tutarım Cami'yede giderim Nasip 0lursa Hac'ada giderim Müslümanız elhmdrllaH neye inanırsan o dur devir kimsenin devri değil ne şifi ne alevi ne sunni ne kürt çrkez Vs.. şeyler kuran-ı kerim'e inanıyorum bir alevi olark bile demiyorum koşulları uygulamadıktan sonra kaldıki uygulasam ne fark edecektir inanmayacakmıyım kuran-ı kerim'e çok şaçma şeyler Bir Allah'a inanırım Ölünceye dek... Birde Allah'ın var ettiği hayattaki yaşam tarzına.
Bir kişi çıksın yazsın bana [ m4t4dor@w.cn ] ben buyum buna inanıyorum yapıyorum he yokmudur tabikide vardır herkesin herkese sevgi saygıdan önce bu tarz konular geliyor akıllara neden..? burda hiçbir meshp'e iyi yada kötü demiyorum diyememde zaten herkesin gideceği yer belli herkesin geldiği yerde belli sorun nedir ozaman? ben alevi isem, sunni islam'ın şartlarını yerine getiriyormu burada sunni öenmli olan değil size diyorum neye inannıyorsunuz? belki ben dha çok hayatıma sokuyorum islam şartlarını kim kimi biliyor tanıyıp etmeden yorumsuz şartsız açıklamadan konuşuluy0r...ndn aleviler hep içiyorlarmı hiçbir sunni içmezmi vea şafi bir tek alevilermi içiyor kimse paranoyak olmasın platonik olmasın Vs.. gibi şeyler işte arkadaşlar..
Ayrıca şunu belirtmekte istiyorum aleviler böyle sunniler şafiler böyle Vs... gibi şeyde yoktur bi arkadaşım yazmış hz. ali cami çıkışı öldürüldü ekmek yerken su içerken öldürülseydi aleviler bunlarıdamı yapmıyacaklardı çok saçma şeyler ozaman intihar etsin tüm aleviler ndn duruyorlarki değilmi su yok ekmek yok Bırakın böyle şeyleride bir türk insanı gibi bir Müslüman kardeş gibi yaşayalım..