Bakara Suresi 22 O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı.Ve gökten bir su indirdi de onunla sizin için meyvalardan/ürünlerden bir rızık çıkardı.Artık bilip durduğunuz halde Allah'a ortaklar koşmayın.
Ortak koşmak EHLİ KİTAP hastalığıdır, Allah'tan başkasına meyletmek bu hastalığın başlangıcıdır..
Ali İmran Suresi 64 De ki: “Ey Ehlikitap! Sizin ve bizim aramızda aynı olan şu söze gelin: Allah’tan başkasına kulluk etmeyelim, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım, Allah’ı bırakıp da birbirimizi rabler edinmeyelim.” Eğer yüz çevrilirse şöyle söyle: “Tanık olun, biz müslümanlarız/ Allah’a teslim olanlarız.”
İnsanlar Allah'a ortak koştukları hiçbirşeyin gerçek delili yoktur..
Ali İmran Suresi 151 Allah’ın, kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri Allah’a ortak koştukları için, küfre sapanların kalplerine korku salacağız.Barınakları ateştir onların.Ne kötüdür o zalimlerin varacakları yer!
Allah'a ortaklar tutmak DENGE'leri altüst etmek demektir..
Nisa Suresi 36 Allah'a kulluk edin. O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetim ve öksüzlere, çaresizlere, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa, size bağımlı olanlara iyi ve güzel davranın. Allah, kasılıp böbürlenen şımarıkları sevmez.
Ortak koşmak hastalığının ilacı ve iyileşmesi yoktur ve tüm pislikler bunların başına yağar
Nisa Suresi 116 Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmez ama bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah'a şirk koşan, dönüşü olmayan bir sapıklığa dalıp gitmiştir.
Birileri de MUHAMMED EŞİTTİR ALLAH.. AMA ETE KEMİĞE BÜRÜNENİ diyerek ortaklar edinmiştir ki bunların hiristiyanlardan hiçbir farkı yoktur..
Maide Suresi 72 Yemin olsun ki, "Allah, Meryem'in oğlu Mesih'in ta kendisidir!" diyenler küfre batmışlardır. Mesih şöyle demişti: "Ey İsrailoğulları, hem sizin Rabbiniz hem de benim Rabbim olan Allah'a kulluk/ibadet edin! Gerçek olan şu ki, Allah'a ortak koşana Allah, cenneti haram kılmıştır. Varacağı yer ateştir onun. Zalimlerin yardımcıları olmayacaktır."
Tek tanık Allah'tır ve Allah tüm insanları Kur'andan hesaba çekecektir, Kur'ana alternatifler üreterek, başka derslere çalışanların vay haline..
En'am Suresi 19 Sor: "Tanıklık bakımından hangi şey daha büyüktür?" De ki: "Benimle sizin aranızda Allah tanıktır. Bu Kur'an bana vahyolundu ki, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım. Siz gerçekten Allah'ın yanında başka ilahların bulunduğuna tanıklık ediyor musunuz?" De ki: "Ben buna tanıklık etmiyorum." De ki: "O, sadece tek bir tanrıdır! Ve ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım!"
Böyle bir gün de Buharilerin, Müslimlerin, Mezhep imamlarının, hizipçi ve fırkacıların durumunu biz de cidden merak ediyoruz.. Ve bunları tanrı edinenlerin incamını da..
En'am Suresi 22 Gün olur, onları bir araya toplayıp haşrederiz. Sonra, şirke batanlara sorarız: "Nerededir o bir şey zannedip durduğunuz ortaklarınız?"
Ahirette münkir olanlar ne acıdır ki dünyada da münkirdir, dinlerini resmen şinketleştirenler (hadisler+mezhepler+müctehidler+kıyasçılar+ali mler+şeyhler) dünyada da ortak koşmadıklarını iddia ederler, ahirette de inkar edeceklerdir..
En'am Suresi 23 Sonunda şunu söylemekten başka bahaneleri kalmaz: "Rabbimiz Allah'a yemin olsun ki, biz, ortak koşanlar değildik."
Kurtaran Allah, Yaratan Allah, yediren, içiren Allah, sıkıntıları gideren Allah, ama kendileri de yaratılan yaratıklar ortak tutuluyor, Ve Allah'ın en çok gazaplandığı durum budur, insan her kötülüğü kendisi eder kendisi bulur. Ortak koşmasının da bir bahanesi olmayacaktır..
En'am Suresi 64 De ki: "Ondan da tüm sıkıntılardan da sizi Allah kurtarıyor; sonra siz O'na ortak koşuyorsunuz."