Photoshop programında ki fırçalar ( brushes) yetersi mi ? O zaman kendi fırçanızı oluşturmaya ne dersiniz ? Bu derste herkes kendi fırçasını yapmayı öğrenecek... Arkadaşlar size elimden geldiğince istediğiniz özelliklere uygun bir fırça nasıL oluşturulur onu anlatmaya çalışcam .
- İlk Önce yenibir sayfa açıyoruz ebatlar önemli değil. ben 100 x 100 ebatlarında bi sayfa açtım .
- Brush Paletinden 9 Nolu Brush u seçin .
- Şİmdi Pen Tool Aracı İle resimdeki gibi bir çizgi oluşturalım . [ Kısayol için "P" ]
- Yay şeklince oluşturmak için bir kez üst noktaya sol tuşla tıklayarak . dairenin bitmesi gereken yere tekrar sol tuşla tıklayın ve sol tuşu bırakmadan ovalliği pen aracı ile verin . ( Dilerseniz bunu Brush ile de yapabilirsiniz yay çizmeniz önem li değil. herhangi bir dokuda olabilir. )
- pen aracı seçili iken tekrar resim üzerinde sağ tıklayın ve resim deki gibi Stroke Path i tıklatın .
Çıkan Pencere de Brush u seçin ve olşması için OK ı tıklatın .
Resim deki gibi sonuç alıcaksınız .
Edit > Define Brush Preset . isim vererek kaydedelim.
Brush paletinden seçelim şimdi oluşturduğumuz fırçayı . F5 ' e basarak brush özelliklerini deiştirelim. açılan panel de uygulanan özellikleri görebilceğiniz bir alan var ben farklı özellikleri seçekrek isteklerinize göre bir fırça olurştrn ...
Son aşama da kaydediyoruz.