Esmaaa´isimli üyeden Alıntı ↑
Rüya ile amel olmaz diyene
Saffat 102. Çocuk kendisiyle birlikte koşup yürüyecek yaşa gelince İbrahim ona, "Yavrum, ben rüyamda seni boğazladığımı gördüm. Düşün bakalım, ne dersin?" dedi. O da, "Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşaallah beni sabredenlerden bulacaksın" dedi.
103, 104. Nihayet her ikisi de (Allah'ın emrine) boyun eğip, İbrahim de onu (boğazlamak için) yüz üstü yere yatırınca ona, şöyle seslendik: "Ey İbrahim!"
105. "Gördüğün rüyanın hükmünü yerine getirdin. Şüphesiz biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız."
Hz. İbrahim rüyayla nasıl amel etmiş ama sen ondan daha iyi biliyorsun değil mi?
Yusuf-101 Ey Rabbim, Sen bana mülkten bir nasip verdin ve bana rüyaların tabirinden bir ilim öğrettin. Gökleri ve yeri yaratan Rabbim, dünya ve ahirette benim velim Sensin! Benim ruhumu müslüman olarak al ve beni iyiler arasına kat!" dedi.
Yusuf neden rüya yorumunu biliyor? Rüyayla amel edilmemesi için, rüyaya güvenilmemesi için mi?
esmaaa...rüya,peygamberler için delildir...sen ben için değil...hatta hadis var nübüvvetin 46 da 1 dir diye mi ne tam metnini hatırlayamıyorum şuan ama..
bizler için delil olmaz...
istihare dediğin namazın hadislerini araştır bak,hiç bir yerinde rüya falan geçmez...
bu sonradan halk arasında öyle denmiş...