![]() |
Alıntı:
esmaaa...rüya,peygamberler için delildir...sen ben için değil...hatta hadis var nübüvvetin 46 da 1 dir diye mi ne tam metnini hatırlayamıyorum şuan ama.. bizler için delil olmaz... istihare dediğin namazın hadislerini araştır bak,hiç bir yerinde rüya falan geçmez... bu sonradan halk arasında öyle denmiş... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
imam- azama sormuşlar: namaz kılmayan kafir midir,diye..yok,demiş..kafirler namaz kılmaz...: ) ... ben müslüman demem kardeş..acizane...aslında hadisler de açık ama... bu arada imam hanbel mezhepler içinde en çok hadis kullanan..bu görüşte olamsı da bundan,bildiğim kadarıyla... |
Alıntı:
Dalga geçiyorsunuz demedim siz beni yanlış algıladınız. Ancak neden merak ettiniz bunun altında bişeyler vardır diye düşündüm. Umarım anlarsınız şimdi. Sorunuza cevap verdim. Bir kere yattım ama görmedim hiçbişey. xyzt'ye bunu önerme nedenim araştırmakla bir sonuç elde edemeyecek gibi görünmesindendir. Elbette ki herşeyi sormanın bi anlamı yok. Ama kafasına bu kadar da takmamış olsa böyle bi konu açmazdı değil mi? Madem öyle en iyi sığınak Allah değil midir? Ama elbette araştırmak istiyorsanız daha fazla xyzt devam edin sonuç ne olacak bakalım. Ama cidden cümlelerinize çok dikkat edin. Allah korusun Allah yardımı bir keserse ve dalalette bırakırsa bir daha geri dönüş çok zor olabilir. |
Siz hiç duymadınız mı evli çiftlerin birbirlerini rüyalarında hiç tanımadan önce gördüklerini? Hatta Osmanlı'da böyle bir durumda istihare kılınırmış, ona göre de evlendirilirmiş. Hatalıysa Allah affetsin elbette ki. İstihare namazının hadislerini az çok okumuştum. Sana da bunları bulup göndereceğim. Araştırmam gerek. Bu arada xyzt rüyayla amel edilmez ne demek? Kim olursa ne olursa olsun amel edilmez demek diye anlarım ben sen böyle yazarsan. Ayetleri görünce mi kafana dank etti? |
Alıntı:
yakup as gibi kokusunu bile alır insan sevdiğinin...tecrübeyle sabit..bu ayrı yahu... araştırın bakalım... |
Alıntı:
|
neyse... alpatrum... xyzt.... esmaa... hakkınızı helal edin... ya... baya konuştuk... hakkaten konu dışı oldu yani... chat yaptık sanki...:) .. böyle daldan dala..sakaldan namaza,istihare ye falan..:) elhasılı hakkınızı helal edin,inşallah... |
Alıntı:
|
Alıntı:
ya bak neyse boşver... konuştuk muhakeme yaptık. herkesin kendi düşüncesi. aşırıya kaçmamakta fayda var. :) başka bir konu dışı programında görüşmek üzere........... :cicek01221: el feta hakkımız helal olsun sende helal et inşallah... |
helali hoş olsuuunnn... efendim... : ) |
Hakkım helal olsun. Son olarak şunu söylemek isterim arada kaçırmışım da. "esmaaa...rüya,peygamberler için delildir...sen ben için değil.." demişsin ya, Hz. Yusuf sonuç olarak sadece kendinin değil hapis arkadaşlarının ve diğer insanların rüyalarını da yorumlamış. Yani peygamber olmayan insanların. Elbette rüyanın yorumu da ayrı bi beceri ister ama bi hadiste görmüştüm, Ahir zamana yaklaşınca müminlerin gördüğü rüyaların aynen çıkacağını söylüyordu. Ya baya bi saptırdım sanırım hadisi. Ben sadece hatırladığımı yazıyorum hadis baya bi başka da olabilir ama sana o hadisi de gönderirim bulursam. |
Alıntı:
hatta ahir zamanda ümmetimin gördüğü rüyaların çopu gerçek olacaktır,diye hadis de var...ama,o istihare de yatmak diye bir kavram yok aslında..o bir dua... bunu anlatmak istedim efendim... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:00 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük