Esmaaa´isimli üyeden Alıntı ↑
Şimdi alptraum konuyu kapatırsın kapatmazsın bu beni ilgilendirmez. Ben konuyu kapatmak istediğimi dile getirdim sen anlamak istediğin gibi anladın..
Alıntı:
Artık bu konuyu kapatalım ..
Bazen söylemler senin anladigindan cok karsindakinin anladigi ile de yorumlaniyor degilmi ayni bu isledigimiz konuda oldugu gibi. Konuyu kapatalim demek cogul bir anlam ifade etmiyor mu? bana göre ediyordan degilde genel olarak bu sekilde kullaniliyor. hadi burdan gidelim dedigimde siz oturmaliydiniz ben kendimi ifade ettim olmaz Demekki sen anlatmak istedigini anlatamamissin benim bazi konularda kendimi ifade edemedigim gibi.
Ayna tutmaya kalktın kaldı ki onun da adaba aykırı olduğunu söyledim. Sen adaba uygun göreceğimi düşünüyordun. Yanıldın ama hala yaptığın yanlışlığı üstelendin. Adaba aykırı değil dedin. Sonuç: aynan işe yaramadı ..
Sence benim yazimda bir düsüncemi vardiki zan ile hareket ediyorsun bilmedigin halde benim düsündügümü vurguluyorsun bak burdada bir su-i zan yok mu? Benim hüsn-ü zan diye tutturdugum sergilemeye calistigim davranis bicimidir bu. Ben senin kabul etmeyecegini düsünmedim sadece disardan bakildiginda ne gibi bir hal ile gözükebilir diye yazdim. Aynamin ise yarayip yaramamasi sence benim icin cok mu önemli? Kesinlikle degil ben bildigimi söyledikten sonra anlayip anlamamak sana kaliyor ben Zafer Allahindir cümlesine inanarak üstüme düsen vazifeyi yaptiktan sonra tevekkül ederim asla ve asla yaptigim bazi islerin arkasinda 5 dakika yatmadigini bilirim bu benim hayatimdaki uyguladigim ufak bir felsefemdir nokta koymak kolay degildir yine insani yanlisa sürükleyebilir kaldiki düsünce birligi denilen bir durum var ise.
Benimle uzlaşmayı deneseydin keşke. Bire bir örneklendirmek hiçbi zaman mümkün değildir. O zaman sen hep kavramlardan bahsediyorsun ya, bir kavram diğer kavramın karşılığı da değildir. O halde senin yaptığın kıyaslama da doğru değildir. Ben sadece sana ne anlatmaya çalıştığımı göstermek istedim. Peki o zaman konuyu kapatma. Ben burada sözümü noktalamak istiyorum diyeyim o zaman. ..
Pekala Kuranda zeytine yemin eden Allah c.c. kendisine ispatta hata mi etmis oluyor yani kendisini ne ile ispatlamiliydi ya da senin kiyastan kastin ne?
Bak Allah kendisinin ispatini, görmüyormusunuz develerin nasil yaratildigini yerlerin nasil serildigini cümlesine karsi tamamen (hasa) yanlismi demeliyiz. Bugün bir kavram ile diger bir kavrama örnek verilemez teorisini ve benim verdigim kiyasa göre tesbih yaptigimi belirttigim halde neye göre ispat edeceksin.
Hayırlı günler.
Aleykum