SENden sonra kim yazar ...???

Alptraum kardeşim sırf savunmak için mi yazıyosun? Kültürel örf ve adetler yöresel olabildiği gibi Türk toplumunun da belli örf ve adetleri vardır. "harbiden yaş ortalaması kaç bu absurt konunun. yoksa ...

1. Alt 07-16-2008, 03:00 #81
    Esmaaa Mesajlar: 149
    Alptraum kardeşim sırf savunmak için mi yazıyosun? Kültürel örf ve adetler yöresel olabildiği gibi Türk toplumunun da belli örf ve adetleri vardır.

"harbiden yaş ortalaması kaç bu absurt konunun. yoksa bu ortamlarda normal mi bu başlıklar anlayamadım. muhakemeyi açtığımda bu başlığı görünce yazasım gelmiyor başka konulara da. nokta."

Bu yazının adaba uygun olmadığını anlamak için müneccim mi olmak gerekli? Ya ben de pek düzgün yazmıyorum sanırım. Candanag kardeşim hakkını helal et.

"Yas kücüklügü demek gerizakali imasi demek ise kimseye 18 yas alti koyamazsin o zaman 18 yas alti salak anlamiyor olur."

Demişsin. Bu yorumu bence cananaga yapman gerekiyordu. Son olarak;

“Nefsin ölümü ve öldürülmesi ilâhi emirlere boyun eğerek sıfatlarının değişmesinden ibarettir.” (Minah)

2. Alt 07-16-2008, 03:02 #82
    alper Mesajlar: 164
    Alıntı:
    Simdi alper kardesim kirmizi ile cizdigim durumda senin dediginden söyle bir mana cikarmi Allahin sevgili kulunun yazacagini nerden biliyordun bunu sana kim haber verdi ya Allahin sevmedigi bir kul yazarsa sen yalanmi söylemis oluyorsun

Sen misal verdin ben anladım ama eğer gerçekten öyle bir şey deseydin ben buna (özü) anlamadan fikre kapılmak derdim.

Duamız o bizim inşaallah. Allah(cc) biliyor mesajını gördükten sonra biz burada beyza kardeşimiz için dua ettik. Bunu demeye gerek yok bilen biliyor ama niyetimiz, dediğimizin duamız olması idi. Bu tür sözde tespitler artniyetli saydığım nahoş şeylerdir...

İşte tam da bu noktada eleştirmenin makamı olduğunu tekrar etmek istiyorum. Bir insanın eleştiri yapabilmesi için bu gibi şeyleri görebilmesi, niyeti sezebilmesi ve yine de hoş olmayan bir şey varsa bunu krımadan yapıcı bir şekilde düzeltebilmesi gerekir. Yoksa kafasına göre bilmeden anlamadan herkes beğenmediği şeye laf söylerse ortalık bilgisiz fikirlerle kirlenir gider

"Yas kücüklügü demek gerizakali imasi demek ise kimseye 18 yas alti koyamazsin o zaman 18 yas alti salak anlamiyor olur."

Demişsin. Dediklerimi böyle anlamak için gerçekten çaba göstermek lazım. yaşını biilmediğin bir gruba küçük imasında bulunursan onlar küçük bile olsa orada kastedilen yaş değil zekadır.

Bu tartışmanın iyi niyet sınırlarını aştığını ve NEFSİMİN gerçekten kurcalandığını hissetmeye başladım bu da ara parantez olsun

Adam ukalalık yapsın, kibir yapsın, gelsin zehiri akıtsın neymiş sırtımdaki akrebi gösterecekmiş. Kusura bakmayın, sırtımdaki akrep beni sokan akrepten daha evladır!

Konu alper tarafından (07-16-2008 Saat 03:13 ) değiştirilmiştir.
  3. Alt 07-16-2008, 03:16 #83
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Esmaaa´isimli üyeden Alıntı
    Alptraum kardeşim sırf savunmak için mi yazıyosun? Kültürel örf ve adetler yöresel olabildiği gibi Türk toplumunun da belli örf ve adetleri vardır.

"harbiden yaş ortalaması kaç bu absurt konunun. yoksa bu ortamlarda normal mi bu başlıklar anlayamadım. muhakemeyi açtığımda bu başlığı görünce yazasım gelmiyor başka konulara da. nokta."

Bu yazının adaba uygun olmadığını anlamak için müneccim mi olmak gerekli? Ya ben de pek düzgün yazmıyorum sanırım. Candanag kardeşim hakkını helal et.

Demişsin. Bu yorumu bence cananaga yapman gerekiyordu. Son olarak;

“Nefsin ölümü ve öldürülmesi ilâhi emirlere boyun eğerek sıfatlarının değişmesinden ibarettir.” (Minah)

Ben zamaninda senide savunmusum esmaaa kardesim kabul ettigim dogrulari savunuyorum ayni senin gibi

peki senin su yazin sen bir bayan olarak adaba uygunmudur

http://www.muhakeme.net/showpost.php...8&postcount=47

Ama yazinda tesekkür etmisim bana göre bir problem yok ayni bu yazida oldugu gibi

Sen bir filme bakiyorsun ve filmden sonra cok sacma(abzürt) demiyormusun bu filmin yas ortalamasi kac demiyormusun ence hakaret etmis olmuyormusun hemde arkadan konusuyorsun burada yüze söyleniyor

Mesele karsilik verbilmekte eger karsindakinin dedigini küfür olarak algiladiysan senin yaptigininda ondan asagi kalir bir yani yok hatta islam hata edeni gördügü yerde o kisinin hatasini kapatmaya calisir sen kapatmayami calisiyorsun

Bak simdi dedigim gibi ben o kadar cok eelstiri okuyorumki sadece sanal ortamda degil gazetelerde film eelstirmenlerinde ve baan bu elestiri agir gelmedi diyebilirim ve gayetde normaldi ve farkindaysan verilen cevaptan sonrada gayet muntazam bir cevap verilerek üstüne gidilmemis konunun sence bu ne demektir?

4. Alt 07-16-2008, 03:20 #84
    alper´isimli üyeden Alıntı
    Sen misal verdin ben anladım ama eğer gerçekten öyle bir şey deseydin ben buna (özü) anlamadan fikre kapılmak derdim.

Duamız o bizim inşaallah. Allah(cc) biliyor mesajını gördükten sonra biz burada beyza kardeşimiz için dua ettik. Bunu demeye gerek yok bilen biliyor ama niyetimiz, dediğimizin duamız olması idi. Bu tür sözde tespitler artniyetli saydığım nahoş şeylerdir...

İşte tam da bu noktada eleştirmenin makamı olduğunu tekrar etmek istiyorum. Bir insanın eleştiri yapabilmesi için bu gibi şeyleri görebilmesi, niyeti sezebilmesi ve yine de hoş olmayan bir şey varsa bunu krımadan yapıcı bir şekilde düzeltebilmesi gerekir. Yoksa kafasına göre bilmeden anlamadan herkes beğenmediği şeye laf söylerse ortalık bilgisiz fikirlerle kirlenir gider

Demişsin. Dediklerimi böyle anlamak için gerçekten çaba göstermek lazım. yaşını biilmediğin bir gruba küçük imasında bulunursan onlar küçük bile olsa orada kastedilen yaş değil zekadır.

Bu tartışmanın iyi niyet sınırlarını aştığını ve NEFSİMİN gerçekten kurcalandığını hissetmeye başladım bu da ara parantez olsun

Adam ukalalık yapsın, kibir yapsın, gelsin zehiri akıtsın neymiş sırtımdaki akrebi gösterecekmiş. Kusura bakmayın, sırtımdaki akrep beni sokan akrepten daha evladır!

Hocam ben cümle mühendisi degilim hatalarimin su icinde bulundugum isnanlardan kat kat fazla olduguna inandigim insanlardan biriyim

o cümlende eger insallah olsaydi Allaha havale etmis olurdun yani o duaya girerdi ama bu cümle dua degil bu kesinlik erzeden bir cümle mübalagaya yer yoktur bilirsin benimkisi sadece örnek vermekti ama sen benim ve buradaki bulunan kardeslerimin icinde desen ben o yazinin ardina yazmak icin yaris ederim seni biliyorum taniyorum ama tanimayan biride elestirmek ister peki elestirisinde hakli olurmu olur ama bu durum hayra yönlendireyim derken günahada vesile olabilir

selametle

alper bunu beğendi.
  5. Alt 07-16-2008, 03:25 #85
    alper Mesajlar: 164
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Hocam ben cümle mühendisi degilim hatalarimin su icinde bulundugum isnanlardan kat kat fazla olduguna inandigim insanlardan biriyim

o cümlende eger insallah olsaydi Allaha havale etmis olurdun yani o duaya girerdi ama bu cümle dua degil bu kesinlik erzeden bir cümle mübalagaya yer yoktur bilirsin benimkisi sadece örnek vermekti ama sen benim ve buradaki bulunan kardeslerimin icinde desen ben o yazinin ardina yazmak icin yaris ederim seni biliyorum taniyorum ama tanimayan biride elestirmek ister peki elestirisinde hakli olurmu olur ama bu durum hayra yönlendireyim derken günahada vesile olabilir

selametle

"Benden sonra Allah'ın(cc) sevgili kulu yazar" cümlesi kesinlik ifade etmiyor. İfadede tahmin etmek var, yanılmak var, geniş zaman var. Kesinlik olması için "Benden sonra Allah'ın(cc) sevgili kulu yazacak" denmeliydi.

Ama yine de hak veriyorum. O "inşaallah" kelimesinin orada bulunmamasının sebebi bir kaç nahoş etken yüzündendir. Bunlardan biri acele etmemdir ve dille dediğim halde yazıyla yazmamış olmamdır. Biri de düzeltmeye niyetlenmişken bir yorum okumam sebebi ile vazgeçip ona cevap vermemdir. İnşaallah gidip düzeltiyorum.

Ve işte! demek istediğimiz şey budur. Eleştiri böyle gönül yapıcı ve kırmadan olmalı ki eleştirilen hatasını düzeltebilsin...

geç oldu hepinize hayırlı geceler.

selametle inşaallah...

Konu alper tarafından (07-16-2008 Saat 04:19 ) değiştirilmiştir.
  6. Alt 07-16-2008, 03:38 #86

Evet ben çok terbiyeli bi insan değilimdir doğruyu söylemek gerekirse. Bunu dile getirmek de gayet doğal. Tıpkı candanagın sözlerinin de adaba uygun olmadığını dile getirmek gibi. Ama bu yazıyı da kendimce haklı buluyorum. Gene olsa aynı şeyleri yazardım sanırım. Karşı taraf benim inancıma laf etmiş, haram yediğimi söylemiş, beni siteden atmakla tehdit etmiş. Sen olsan nasıl bi tepki verirdin? Ben maalesef ki nefsimi çok yenemiyorum. Tepkimi ortaya koyuyorum. Ama adaba uygun ama değil. O mertebelere yükselebilirim umarım.
    Sırf savunmak için yazmanın ne demek olduğunu biliyorsundur umarım.

alper bunu beğendi.
  7. Alt 07-16-2008, 03:48 #87
    Esmaaa´isimli üyeden Alıntı

Evet ben çok terbiyeli bi insan değilimdir doğruyu söylemek gerekirse. Bunu dile getirmek de gayet doğal. Tıpkı candanagın sözlerinin de adaba uygun olmadığını dile getirmek gibi. Ama bu yazıyı da kendimce haklı buluyorum. Gene olsa aynı şeyleri yazardım sanırım. Karşı taraf benim inancıma laf etmiş, haram yediğimi söylemiş, beni siteden atmakla tehdit etmiş. Sen olsan nasıl bi tepki verirdin? Ben maalesef ki nefsimi çok yenemiyorum. Tepkimi ortaya koyuyorum. Ama adaba uygun ama değil. O mertebelere yükselebilirim umarım.
    Sırf savunmak için yazmanın ne demek olduğunu biliyorsundur umarım.

Ben senin burada savundugun bir tezin sana ayna olabilecegini düsündügüm bir davranisi getirdim destekledigimi arzettim ve ayni destegi buradada sürdürdügümü söyledim lakin kendini illa bu sekilde savunman gerekmezdi baska sekildede savunabilirdin ama nefsin kaldirmamis gördügün gibi nefis ile konusulunca bu manzara ortaya cikiyor iste hüsn-ü zan(hüsn-ü kuruntu senin dedigin gibi) ile hareket etmekden kastim bu idi ben taraf almadan haksizlik ya da haklilik araman birseyler yazmaya calistim ve böylede devam etti. Biri sana küfrederse ona küfretme hakkin olmaz ve bu konudada ayni sekildedir iki küfür karsilastirilacaksa sayet iki küfürdede özgürlük oldugunu görüyorum ve bu baglamda iki küfürde esit tutulabilir degil mi?

Ben de bu konuda diyorumki cok elestiri okudum ve bu elestiri bana ahlaksizca gelmedi onu anlatmaya calistim ve durumun gidisatinda zaten bir kabullenme olup tamam dendigini arzettim ve bu sekilde devam etti insallah anlatabilmisimdir

sonuc olarak belirteyim senin davranisinda bir problem görmedim lakin konu en sonunda cözüldü buradada ayni sekilde bir problem görmedigimi belirttim Bir seye bir müdahalede bulunmadim

8. Alt 07-16-2008, 14:26 #88
    Pes yani. Kendini bu şekilde savunmam gerekmezdi ben de yazımda bunu söyledim zaten. Sonuç olarak ikisi de adaba aykırı. Hep örnek veriyorsun ya hani ben de sana bi örnek vereyim. O kadar çok insan gördüm ki çok büyük günahlar işleyen. Kimi devleti hortumluyo, kimi anasını vuruyo. Kaldır kadehleri iç gitsin. Zaten içki de kimine göre günah kimine göre değil sen boşveeeer. Artık bu konuyu kapatalım. Seninle uzlaşma imkanımız yok.

9. Alt 07-16-2008, 17:07 #89
    Ben günah islemekle alakali bir durum söylemedim bugun sosyo-ekonomik sistemi farz ibadetlere kiyas ile konusursan ne verdigin kaynakta söz sahibi olursun ne de anlattigini düsündügünü dogrulayabilmis olursun.

Kavramlarda yanilma söz konusu ve ben asla seninle uzlasma gibi bir cabaya girmedim seni hedef dahi almadim sen kendin hedefim olmak icin zorladin öyle gördün ama ben sadece bildigimi ve inandigimi ve dogrularimi söyledim savundum kabul etmen sart degil kabul etmemende sart degil

Benim sözlerimi üzerine alindin bu da senin secimindi var gör ki bu iki ateskes gibi sonunada imzani at ama ben ne ateskes koydum ne de antlasma koydum nede baska birsey ben bildigimi söyledim ve bu site genelinde elestiri SINIRLARINI hatirlattim ve reel hayatinizdaki karsilikli konusmalara dikkat cektim.

Bu konu ne sen söylediginde ne baskasi söylediginde kapanmaz bu senin istegine göre hareket olur ve biz burada nefsi davranmaktan bahsediyoruzki ben cok güzel dersimi aldim dersimizi alanlardan oluruz insaallah

selametle

10. Alt 07-16-2008, 17:33 #90
    Şimdi alptraum konuyu kapatırsın kapatmazsın bu beni ilgilendirmez. Ben konuyu kapatmak istediğimi dile getirdim sen anlamak istediğin gibi anladın.

Ayna tutmaya kalktın kaldı ki onun da adaba aykırı olduğunu söyledim. Sen adaba uygun göreceğimi düşünüyordun. Yanıldın ama hala yaptığın yanlışlığı üstelendin. Adaba aykırı değil dedin. Sonuç: aynan işe yaramadı.

Benimle uzlaşmayı deneseydin keşke. Bire bir örneklendirmek hiçbi zaman mümkün değildir. O zaman sen hep kavramlardan bahsediyorsun ya, bir kavram diğer kavramın karşılığı da değildir. O halde senin yaptığın kıyaslama da doğru değildir. Ben sadece sana ne anlatmaya çalıştığımı göstermek istedim. Peki o zaman konuyu kapatma. Ben burada sözümü noktalamak istiyorum diyeyim o zaman.

Hayırlı günler.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.