yabagülü ben xyz değilim xyzt yim. benden sonra da yabagülünün yazmasını umut ediyorum...
Hayir ben kisileri baz alarak cevaplamadim sitenin genelinde olmasi gerektigi gibi cevapladim ve senin yazinida okumamistim ya da okudum hatirlayamadim neyse elestiri forum gibi sitelerde gayet normaldir neden bu böyle sorusunu sormanin rahatligini yasayabilir insan Biz bu güne kadar kisileri kurumlari gözümüzde cok büyüttügümüzden arac yerine amac edindigimizden hayal kirikliklari yasadik bizim yasamimiz kirikliklar üzerine imis gibi durdu sahislar bizi acitti ve buradanda cikan sonuc sudurki hicbirsekilde bir kisi tarafindan sahsi elestiri nefsin hosuna gitmiyor. Tabiki gitmez nefisin hosuna giden seyler bizim rahatligimizdir bizi daha karanliga sürüklemektir onun görevi basli basina. Kendini nefis olarak görme nefis bir parcan ve sen bir bütünsün parca bütüne esit tutulamaz peki buradaki elestiri nerede dogrulasir omuzdaki SIRTTAKI akrep gösterilirse peki bu cok objektif olabilir mi? Sana göre objektif belki bana göre nefsi gelebilir iste bu arada hüsn-ü zan girer veya girmeli. Burada Herkesin görüsüne saygili olmaya calismamizin sebebi budur burasi tek düze fikirlerin olustugu herkesin herkesle beraber esit düsündügü bir mekan degildir onun icinde konusmak ve tartismak gayet normaldir. Bunu anlatmak istemistim anlasilabilir olmusumdur ümidiyle
Konu alper tarafından (07-16-2008 Saat 03:30 ) değiştirilmiştir.
Evet ben yazdım
Bu yazıdan anladığım şey "bulanıklık" oldu. Bence bu konuda demek istediğini net bir şekilde dile getirmemişsin. Yani sence de çelişki yok mu dediklerinde? Sınırı netleşmemiş bir eleştiri normal ise ve normal karşılanacaksa eleştirinin vahşice eleştirilmesi de NORMAL olur ki bu kısır döngü uzayıp gider
Forumların eleştiri ortamları olduğunda hemfikir olmakla birlikte yeri ve adabı konusunda tartışmak gerekir. Kendi kendine öylesine bir şeyler yapan insanların ortasına atılıp kimin ne olduğuna bakmadan yüzeysel sığ bir gözlemle insanlara gerizekalı imasında bulunmanın adı eleştiri olmasa gerek? Buna daha çok küstahlık veyahut kendini bilmezlik denir ki zaten insanların birbirleriyle iyi geçinmek durumunda oldukları böyle bir ortamın yapısını bozmak için bu yeter de artar bile...
Bence daha tartışılacak bir şey yok. Kişi önce kendine bakacak. Başkasında hoşlanmadığı bir şeyi değiştirmek isterse de bunu küstahlık yaparak değil iyi ahlakını gösterek incitmeden yapacak...
Benden sonra Allah'ın(cc) sevgili kulu yazar
Bu da demek oluyorki toplu yasamak kolay degildir cekismeli sürebilir arada uyusmazliklar olabilir gayet normaldir aynen forumda oldugu gibi bu iki arada hak aranmamali lakin yanilabilirsin cünkü mevzu haklilik konusundan ziyade düsünce tarzi ve yasayis bicimi
Peki o zaman sen hiçbi zaman haklı olduğunu savunma ne diyim. Bunun yanlışlığını anlayabilirsin umarım.
Peki nefis ne zaman kilitlenir? Nefis kilitlendiğinde ölmemiş oluyor senin görüşüne göre. Yani kilitlendiyse geri açılabilir yada bazı durumlarda kilitlenebilir öyle mi?
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|