SENden sonra kim yazar ...???

yabagülü ben xyz değilim xyzt yim. benden sonra da yabagülünün yazmasını umut ediyorum...

1. Alt 07-16-2008, 01:53 #71
    xyzt Mesajlar: 384
    yabagülü ben xyz değilim xyzt yim. benden sonra da yabagülünün yazmasını umut ediyorum

2. Alt 07-16-2008, 01:56 #72
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    özür dilerim kardesim t yi unutmusum
    ümitlerin dogru cikti tebrikler

benden sonra bilmiyorum kim yazar (esma yada xyzt kardesim yazar)

3. Alt 07-16-2008, 02:01 #73
    Esmaaa Mesajlar: 149
    Eleştiriyi hiçbir nefis kabul etmez. Etmeyecektir de. Sanırım demek istediğin eleştiriyi hiçbir insan kabul etmezdi. Belki de senin nefisten anladığınla benim anladığım farklı. Nefisler insana hep kötü olanı yapmayı emreder. İnsanın ruhu ve nefsi vardır. Ama eğer benim anladığım şekliyle insanın hiçbi zaman eleştiriyi kabullenmeyeceğiyse bu da yanlış bir söylem. Çünkü insan bazen bazı konularda eleştiriye açık olabiliyor. Sen eleştirilmekten hiç hoşlanmaz mısın? Bazı insanlarsa bütün eleştirilere açık oluyolar. O yüzden bence genelleme yaparken de sözlere dikkat edilmeli. Benden sonra alper yazar.

alper ve Fani 06 bunu beğendiler.
  4. Alt 07-16-2008, 02:10 #74
    xyzt Mesajlar: 384
    bencede alper yazar

alper bunu beğendi.
  5. Alt 07-16-2008, 02:21 #75
    alper Mesajlar: 164
    Evet ben yazdım

alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Hayir ben kisileri baz alarak cevaplamadim sitenin genelinde olmasi gerektigi gibi cevapladim ve senin yazinida okumamistim ya da okudum hatirlayamadim neyse elestiri forum gibi sitelerde gayet normaldir neden bu böyle sorusunu sormanin rahatligini yasayabilir insan Biz bu güne kadar kisileri kurumlari gözümüzde cok büyüttügümüzden arac yerine amac edindigimizden hayal kirikliklari yasadik bizim yasamimiz kirikliklar üzerine imis gibi durdu sahislar bizi acitti ve buradanda cikan sonuc sudurki hicbirsekilde bir kisi tarafindan sahsi elestiri nefsin hosuna gitmiyor. Tabiki gitmez nefisin hosuna giden seyler bizim rahatligimizdir bizi daha karanliga sürüklemektir onun görevi basli basina. Kendini nefis olarak görme nefis bir parcan ve sen bir bütünsün parca bütüne esit tutulamaz peki buradaki elestiri nerede dogrulasir omuzdaki SIRTTAKI akrep gösterilirse peki bu cok objektif olabilir mi? Sana göre objektif belki bana göre nefsi gelebilir iste bu arada hüsn-ü zan girer veya girmeli. Burada Herkesin görüsüne saygili olmaya calismamizin sebebi budur burasi tek düze fikirlerin olustugu herkesin herkesle beraber esit düsündügü bir mekan degildir onun icinde konusmak ve tartismak gayet normaldir. Bunu anlatmak istemistim anlasilabilir olmusumdur ümidiyle

Bu yazıdan anladığım şey "bulanıklık" oldu. Bence bu konuda demek istediğini net bir şekilde dile getirmemişsin. Yani sence de çelişki yok mu dediklerinde? Sınırı netleşmemiş bir eleştiri normal ise ve normal karşılanacaksa eleştirinin vahşice eleştirilmesi de NORMAL olur ki bu kısır döngü uzayıp gider

Forumların eleştiri ortamları olduğunda hemfikir olmakla birlikte yeri ve adabı konusunda tartışmak gerekir. Kendi kendine öylesine bir şeyler yapan insanların ortasına atılıp kimin ne olduğuna bakmadan yüzeysel sığ bir gözlemle insanlara gerizekalı imasında bulunmanın adı eleştiri olmasa gerek? Buna daha çok küstahlık veyahut kendini bilmezlik denir ki zaten insanların birbirleriyle iyi geçinmek durumunda oldukları böyle bir ortamın yapısını bozmak için bu yeter de artar bile...

Bence daha tartışılacak bir şey yok. Kişi önce kendine bakacak. Başkasında hoşlanmadığı bir şeyi değiştirmek isterse de bunu küstahlık yaparak değil iyi ahlakını gösterek incitmeden yapacak...

Benden sonra Allah'ın(cc) sevgili kulu yazar
    (duamız'dır inşaallah)

Konu alper tarafından (07-16-2008 Saat 03:30 ) değiştirilmiştir.
    beyza bunu beğendi.
  6. Alt 07-16-2008, 02:23 #76
    beyza Mesajlar: 2.053
    inş öyledir ümidyle yazıyorum hemen

benden sonra büyük bir ihtimal alptraum yazar

alper bunu beğendi.
  7. Alt 07-16-2008, 02:24 #77
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Eger benim yazilarim birdaha gözden gecirilirse senin savundugun ile ayni söylemi paylasiyoruz. Nefis hoslanmaz demek insan hoslanmaz manasina gelmemektedir bu sefer özgür iradeyi kisitlamis oluruz ama dedigim gibi nefis bir parcadir ve parcandir sen ise bütünsündür nefisin ölmeyecegini biliyoruz ama kilitlenebilecegini ve hayra yönlendirilebileceginide biliyoruz sen olmazsan nefsinde olmaz ama sen nefissiz yasayabilirsin buradaki mantigi anlatabilmisimdir. Nefsin varligindan dolayi ve cesitlilikden dolayi farkli düsüncelerden dolayi farkli kavimlerden dolayi farkli yapilardan dolayi karsidaki ksiinin her baktigi ona göre objektif olabilir ama sana göre objektif olmayabilir ya da bunun tam tersi iste bu arada araya girecek benim hüsnü kuruntum(senin dedigin) degildir hüsn-ü zanimdir ve burada bir ortak noktaya ulasabilmemiz icin dinler konusuruz ve saygi duyariz Bu da demek oluyorki toplu yasamak kolay degildir cekismeli sürebilir arada uyusmazliklar olabilir gayet normaldir aynen forumda oldugu gibi bu iki arada hak aranmamali lakin yanilabilirsin cünkü mevzu haklilik konusundan ziyade düsünce tarzi ve yasayis bicimi bu kadar ve sonundada dedigim gibi omzumdaki akrebi sirtimdaki yilani ciyani gösterenin elinden öperim

8. Alt 07-16-2008, 02:44 #78
    Esmaaa Mesajlar: 149
    Bu da demek oluyorki toplu yasamak kolay degildir cekismeli sürebilir arada uyusmazliklar olabilir gayet normaldir aynen forumda oldugu gibi bu iki arada hak aranmamali lakin yanilabilirsin cünkü mevzu haklilik konusundan ziyade düsünce tarzi ve yasayis bicimi

Peki o zaman sen hiçbi zaman haklı olduğunu savunma ne diyim. Bunun yanlışlığını anlayabilirsin umarım.

Peki nefis ne zaman kilitlenir? Nefis kilitlendiğinde ölmemiş oluyor senin görüşüne göre. Yani kilitlendiyse geri açılabilir yada bazı durumlarda kilitlenebilir öyle mi?

9. Alt 07-16-2008, 02:46 #79
    alper´isimli üyeden Alıntı
    Evet ben yazdım

Bu yazıdan anladığım şey "bulanıklık" oldu. Bence bu konuda demek istediğini net bir şekilde dile getirmemişsin. Yani sence de çelişki yok mu dediklerinde? Sınırı netleşmemiş bir eleştiri normal ise ve normal karşılanacaksa eleştirinin vahşice eleştirilmesi de NORMAL olur ki bu kısır döngü uzayıp gider

Forumların eleştiri ortamları olduğunda hemfikir olmakla birlikte yeri ve adabı konusunda tartışmak gerekir. Kendi kendine öylesine bir şeyler yapan insanların ortasına atılıp kimin ne olduğuna bakmadan yüzeysel sığ bir gözlemle insanlara gerizekalı imasında bulunmanın adı eleştiri olmasa gerek? Buna daha çok küstahlık veyahut kendini bilmezlik denir ki zaten insanların birbirleriyle iyi geçinmek durumunda oldukları böyle bir ortamın yapısını bozmak için bu yeter de artar bile...

Bence daha tartışılacak bir şey yok. Kişi önce kendine bakacak. Başkasında hoşlanmadığı bir şeyi değiştirmek isterse de bunu küstahlık yaparak değil iyi ahlakını gösterek incitmeden yapacak...

Benden sonra Allah'ın(cc) sevgili kulu yazar

Simdi alper kardesim kirmizi ile cizdigim durumda senin dediginden söyle bir mana cikarmi Allahin sevgili kulunun yazacagini nerden biliyordun bunu sana kim haber verdi ya Allahin sevmedigi bir kul yazarsa sen yalanmi söylemis oluyorsun

Simdi ben sana bu sorulari sorsam hem yapici bir yönü vardir ama yapiciligindan cok KIRICILIGI vardir sadece seni hedef almis gibi gözükürüm tüm güzelligi kapatip kusur arama ile mesgulmüsüm gibi görünürüm

Bugün her sehrin ilcenin farkli örf adetleri vardir hatta söylemleri kimisi bize cok ters gelirken ahlak sinirinin disina cikmis gibi gözükürken onlar icin normal olabilir Peki bu SINIR nasil olmalidir dersekte yine hüsn-ü zan ile bakiliyor. Nedenini üstü kapali biraz aciklamakta fayda görüyorum anlatmak istedigimde bu idi sanal ortamdayiz ve birbirimizi tanimadigimizdan ne diyecegimizi nasil davranacagimizi bilemedigimizden ve su-i zan yaptigimizdan...

Simdi bu elestiriyi getiren o kisiyle yakin akraba ise biliyorsunki örf adetlerimizdede gayet normaldir elestirir hatta yakinligindan dolayi bambaska bir söylemle yazar bunu disaridan görende farkli anlayabilir bu anlattigim su anda mevzuyu biraz daha aciga kavusturmak icindi...

Simdi diger yandan bakalim ve degerlendirelim

Bu foruma üye olmanin yas SINIRI yoktur su anda yok en azindan heryasta kisi katilabilir ve kurallari asmayacak sekilde hareket edebilir diger yandan baska bir üyeninde bu yapilan yorumlar garibine gidebilir. Aslinda bizim karsi ciktigimiz seyi biz gündelik hayatta reelde o kadar cok yapiyoruzki hatta hayli hayli fazlasini en azindan ben yapiyorum diyeyimde üstüme alayim sözü

Bir digeri benim anlatmak istedigimde celiski yok ilk yazimdada belirttigim gibi nefsin hosuna gitmez elestiri bu bir gercektir ama nefis ile insan bir bütünün parcalari olarak gözükmez insan bütün olarak ele alinir nefis parca olarak ele alinir. Fikir ayriliklari oldugundan objektif davranmayabilir sana gerizakali imasi gibi gelmis ama bana öyle gelmediginden bunu savundum. Yas kücüklügü demek gerizakali imasi demek ise kimseye 18 yas alti koyamazsin o zaman 18 yas alti salak anlamiyor olur

Hayir hicde öyle degil ve eminim ayni düsüncedesindir. Bu arada bir mesguliyetten dolayi bölük pörcük oldu yazim degistirebilirim bilginize

10. Alt 07-16-2008, 02:49 #80
    Esmaaa´isimli üyeden Alıntı
    Bu da demek oluyorki toplu yasamak kolay degildir cekismeli sürebilir arada uyusmazliklar olabilir gayet normaldir aynen forumda oldugu gibi bu iki arada hak aranmamali lakin yanilabilirsin cünkü mevzu haklilik konusundan ziyade düsünce tarzi ve yasayis bicimi

Peki o zaman sen hiçbi zaman haklı olduğunu savunma ne diyim. Bunun yanlışlığını anlayabilirsin umarım.

Peki nefis ne zaman kilitlenir? Nefis kilitlendiğinde ölmemiş oluyor senin görüşüne göre. Yani kilitlendiyse geri açılabilir yada bazı durumlarda kilitlenebilir öyle mi?

öncelikle benim dedigim genel degil burada olani vurguladim ve böyle bir mevzuda hak mevzusunun iki karsi tarafdan olamayacgindan bahsettim. Bir diger konu ise nefsin kilit altina alinmasi imam-i gazali görüsüdür nefis orucla kilitlenir ve bediüzzaman hazretleride demistirdirki nefis hayra yönlendirmeli iki farkli görüs var ama ikisi arasinda hakki aramiyorum ikisininde dogrulugunu kabul ediyorum

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.