![]() |
Aklınızdan Ne Geçiyor??? Aklınızdan 1 ile 9 arasında bir rakam tutunuz. Tuttuğunuz rakamı 9 ile çarpınız. Çıkan sonucun rakamsal değerlerini toplayınız.(54 mesela 5+4=9 gibi) Çıkan sayının baş harfi ile bir ülke tutunuz. Tuttuğunuz ülkenin sondan 3. harfi ile Türkiye'den bir şehir tutunuz. Tuttuğunuz şehrin 2. harfi ile bir hayvan ismi tutunuz. Cevaplar aşağıdadır. Doğruları yansıttı mı peki? Cevaplar: Tuttuğunuz Ülke: Danimarka Tuttuğunuz Şehir: Rize Tuttuğunuz Hayvan: İnek Doğruları yansıttı mı??? |
tuttugum hayvana ipekböcegi diyesim geldi ama böyle kafiyeli felan hem uysun diye yukaridakinin aynisini yaptim:)) |
Tutmadı ve gerçi "o" harfiyle başlayan ülkede aklıma gelmedi.... |
senin nasil "o" harfi geldiki Sen hangi sayiyi tutmustun safinaz |
Alıntı:
|
Bende anladim zaten saka yaptigini yoksa safinaz böyle koca bir hata yapmaz dedim:)) |
Aslında işin aslı şurada yatıyor. Hangi rakamı 9 ile çarparsanız çarpın sonuçta 9'un katını buluyorsunuz. Bulduğunuz sayının rakamsal toplamları daima 9 dur. 1*9=9 2*9=18 1+8=9 3*9=27 2+7=9 4*9=36 3+6=9 5*9=45 4+5=9 6*9=54 5+4=9 7*9=63 6+3=9 8*9=72 7+2=9 9*9=81 8+1=9 Sonuç hep dokuz çıkıyor. "D" ile başlayan bir denildiği zaman akla hemen DANİMARKA gelir. Kimsenin aklına Dominik Cumhuriyeti gelmez. Sondan 3. harf "R". Türkiye'de "R" harfi ile başlayan tek şehir RİZE. 2. harf İ. Akla hemen kolay olan İNEK gelir. Üniversite 2. sınıfta iken Üstün DÖKMEN hocamız konferansın aklımda kalmıştı. Yardımcı olmuşumdur umarım. Teşekkürler. |
--->: Aklınızdan Ne Geçiyor??? Alıntı:
|
--->: Aklınızdan Ne Geçiyor??? hiç bişi anlamadım |
--->: Aklınızdan Ne Geçiyor??? başka yokmu |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:01 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük