VBSEO (vbseo_sitemap) KURULUMU

Sistemin en güzel yanı, xml dosyalarını zipliyor olması. Biliyorsunuz ki Google'ın sitemap tarayıcıları, default olarak tar.gz seklindeki zip dosyalarını tarar. Böylelikle vBSeo ile maksimum derecede fayda saglamıs oluyorsunuz. Google ile ...

1. Alt 01-13-2008, 01:40 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Sistemin en güzel yanı, xml dosyalarını zipliyor olması. Biliyorsunuz ki Google'ın sitemap tarayıcıları, default olarak tar.gz seklindeki zip dosyalarını tarar. Böylelikle vBSeo ile maksimum derecede fayda saglamıs oluyorsunuz.

Google ile Yahoo'ya herhangi birsekilde haber verme durumunuz olmuyor. Sistem her 2 gün içinde (ben 2 gün olarak belirledim) sitemap olusturuyor ve yahoo ile google'a bildiriyor. Size sadece sitenizin Google'da üst sıralara yükselmesini görmek düşüyor. Google listemeyi indexleme sayılarına bakarak da derecelendirir. Boylelikle vbSeo ile tum sitenin haritasını cıkardıgınızdan, rank olarak hızlı bir yükselis gosterirsiniz.

Ekran Görüntüleri Aşağıdadır;

vBSEO KURULUMU

A. 'vbseo_sitemap' klasorunu forum ana dizinine yükleyin.
    CHMOD 777 olmalı bu klasor için 'vB-ana-dizini/vbseo_sitemap/data/'

B. ADMIN CP > 'Plugin System' > 'Manage Products' bölümünden [Add/Import Product] linkine tıklayın (sizin panel turkceyse, urun yoneticisine gideceksiniz)
    Eklenti içersinde bulunan 'vbseo_sitemap.xml' dosyasını import edin.

C. 'vbroot/.htaccess' dosyanızı acın ve icine alttaki kodları ekleyin:

PHP- Kodu:
    RewriteEngine On 
    RewriteRule 
    ^(sitemap.*.(xml|txt)(.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$[L
    D. Kurulum bitti, gelelim ayarlamalara:

ADMIN CP > vBulletin Options > vBSEO Google/Yahoo Sitemap Generator bölümüne girin ve ayarları istediğiniz gibi değiştirin. Istediginiz ayarları acabilir, istemediklerinizi kapatabilirsiniz.

Sonra ADMIN CP > Scheduled Tasks > Add New Scheduled Task kısmına girin (paneliniz türkçeyse, zamanlanmıs görevler -> Yeni Zamanlanmıs gorev ekle)

Zamanlanmış görevi alttaki gibi değiştirin:

Title: vBSEO - Create Google/Yahoo Sitemap
    Filename: ./vbseo_sitemap/vbseo_sitemap.php
    Sıra saat meselesine geldi, forumunuzun aktik oldugu zamana gore değiştirin bu bölümü. Mesela alttaki olursa her gün saat 3 AM'de sitemap olusacaktır:
    Day of the Week: *
    Day of the Month: *
    Hour: 3 (veya baska bir saat)
    Minute: 0 - - -

3.0.x versiyonlar içinde kurulumu var ama anlatma gerekliliği duymuyorum. Halen 3.0.x kullananlar varsa, acilen 3.5.4'e yükseltsinler.
    ALINTIDIR

2. Alt 04-16-2008, 19:40 #2
    Ziyaretci
    xRUZGARx Mesajlar: n/a
    Eklentiyi Bulamadım Ama Yinede Saol

3. Alt 04-16-2008, 21:36 #3
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Sadece kurulumu anlatmistim ama yinede koyayim isterseniz

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.