![]() |
Hazır Cevaplar Ve Nükteler BAKIŞ FARKI! Adamın biri, Muhammed Bin Vâsi'nin bacağındaki yarayı görüp, "Sana acıyorum" dediğinde, ondan şu cevabı almış: - Ben, aynı yaranın gözümde çıkmadığına şükrediyorum. SUSTURUCU TEDAVİ Zamane gençlerinden biri, bir toplantıda Mehmed Âkif'i küçük düşürmeye çalışıp: - "Affedersiniz, demiş. Siz baytar mısınız?" Mehmed Âkif, hiç istifini bozmadan şu cevabı vermiş: - Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu? MÜJDE Harun Reşid'in vezirlerinden biri, Behlül Dânâ'ya latife yollu takılarak: - "Müjde sana ey Behlül, Sultanımız seni, domuzlarla maymunlara çoban tayin etti" dediğinde, Behlül şu cevabı vermiş: - Öyle ise kulaklarını aç da emirlerimi yerine getirmeye hazırlan. ZOR AMA GÜZEL Cüneyd-i Bağdâdî'ye: "Sabır nedir?" diye sorduklarında şu cevabı vermiş: - Yüzünü ekşitmeden, acıyı yudumlamaktır. YETMEZ Mİ? Asr-ı saadetteki muhteşem hadiselerden duygulanan bir genç: - "Keşke Peygamberimiz'in (sav) devesi olsaydım" deyince, Ali Suad atılmış: - Ümmeti olman yetmiyor mu? PEYGAMBER HÂNESİ Hz. Mevlânâ, evlerinde yiyecek olarak hiçbir şey kalmadığını söyleyen hanımına tekrar tekrar sormuş: - Gerçekten hiçbir şey kalmadı mı? - Evet, demiş eşi. Hiç yiyeceğimiz kalmadı. O yoklukta tükenmez hazinelerin sahibini bulan Mevlânâ, ellerini kaldırıp: - Allah'ım sana hamd-ü senâlar olsun, diye şükretmiş. Evim, Peygamber hanesine benzedi. DERDİN DEVASIZI... İbn-i Sinâ'ya: - Dünyada devâsı olmayan bir dert var mıdır? diye sorduklarında: - Derdin devâsızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır, cevabını vermiş. sizin için en anlamlısı hangisi ? |
BAKIŞ FARKI! Adamın biri, Muhammed Bin Vâsi'nin bacağındaki yarayı görüp, "Sana acıyorum" dediğinde, ondan şu cevabı almış: - Ben, aynı yaranın gözümde çıkmadığına şükrediyorum. Ve, ZOR AMA GÜZEL Cüneyd-i Bağdâdî'ye: "Sabır nedir?" diye sorduklarında şu cevabı vermiş: - Yüzünü ekşitmeden, acıyı yudumlamaktır. Ben bu iki cevabı çok beğendim,çok manidarlar... |
SUSTURUCU TEDAVİ Zamane gençlerinden biri, bir toplantıda Mehmed Âkif'i küçük düşürmeye çalışıp: - "Affedersiniz, demiş. Siz baytar mısınız?" Mehmed Âkif, hiç istifini bozmadan şu cevabı vermiş: - Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu? ayırt etmek mümkün değil hepsi birbirinden güzel ama ilk gözüme çarpanlar bunlar..emeğinize sağlık.. YETMEZ Mİ? Asr-ı saadetteki muhteşem hadiselerden duygulanan bir genç: - "Keşke Peygamberimiz'in (sav) devesi olsaydım" deyince, Ali Suad atılmış: - Ümmeti olman yetmiyor mu? |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:55 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük