![]() |
Dua nin kabulunun şartlari 1- Kazâya muvafık olmak, yani sünnetullaha uygun bulunmak, 2- O kimse hakkında duânın kabûlü hayırlı olmak, 3- İstenilen şey muhal olmamak. Duânın kabûlü için âdâbına ve şartlarına riâyet etmek lâzımdır. Bu şartların cümlesi mevcud olduğu bir durumda kabul olunma ciheti gâlib ise de kabul olunması yine meşiyyet-i ilâhiyyeye bağlıdır. Binâenaleyh Allah, dilerse kabûl eder, dilemezse etmez. Fakat kul, âdâbına riâyet ederek duâyı bırakmamalıdır. Duânın kabûlünün âni olmasına kullar umûmiyyetle tahammül edemiyecekleri için istenilen şeyin bir müddet sonra verilmesi me'mûl olduğu gibi duâsı mikdarı o kimsenin üzerinden bir şerrin define sebeb olmak veyahud bilmediği bir cihetten duâsının eseri hâsıl olmak ihtimâline binâen duâya kabûl olunmadı nazariyle bakılmamalı ve "duâm kabûl olunmuyor" denilmemelidir. Allah Teâlâ Hazretleri icâbet husûsunu, istimrâra; ya'ni geniş zamana delâlet eden muzâri' sigasıyle beyan buyurmuşdur ki, bir zamanla mukayyed değildir, demektir. Kulun hakkında hayırlı olan bir zamanda kabûl eder. Yine âyet-i celîle'de: "Rabbiniz size: "Bana duâ edin ki duânızı kabul edeyim" dedi. O kimseler ki bana kulluk etmeğe büyüklendiler; pek yakında zelil ve hakîr olarak cehenneme girerler." (1) Duâ, Cenâb-ı Hak'tan, insanların muhtaç oldukları şeyleri tazarru' ve niyâz ederek kemâl-i tevâzu' ile istirham edip istemeleridir. Kulların Allah'a olan ihtiyaçlarını arz eylemeleridir. Duânın kabûlünün en mühim şartlarından biri de duâ esnâsında Allah Zü'l-celâl Hazretlerinden gayri hiç bir şeye güvenmeyerek teveccüh-i tâm ile ve kat'î sûretde Hak Teâla Hazretlerine yönelmektir. Duâda iki haslet aranır; Birincisi: İzzet-i rubûbiyyeti bilmek, İkincisi: Ubûdiyyetten olan zilleti idrâk edip Rab-binin himâyesine ilticâ ve ihsanından müstefîd olmasını arzu eylemektir. "Ey müşrikler! Sizin âciz ma'bûdlarınız mı hayırlıdır, yoksa muztar olan kimse duâ etdiğinde onun duâsına icâbet eden ve istediğini veren ve o muztar kalan kimseye isâbet eden kötülüğü kaldıran ve sizi yeryüzünün halîfeleri kılan Allah Teâlâ mı hayırlıdır? Allah'la beraber bunları îcâd ve kullarının ihtiyâcını def eden bir ma'bûd var da ona mı ibâdet edersiniz? Düşünceniz ne kadar az ve kısadır. Zîra Kadir'i bırakıp âcize ibâdet edersiniz." (2) Yâni, Ey müşrikler! Sizin Allah'a ortak koşduğu-nuz putlar mı hayırlıdır, yoksa musîbetlerden bir musîbete veya fakîrlik ve hastalık gibi derd ve elemlerden muztar kalıb halâsına çâre arayan bir kimse duâ etdiği zaman duâsını kabul edib musîbeti âfiyyete ve fakrini ğınâya ve hastalığını sıhhate tebdîl etmekle sâhil-i selâmete çıkaran Kaadir ve Kayyum mu hayırlıdır? Elbette kullarının ihtiyâcını def eden ve duâsını kabul edip istediğini veren Allah Teâlâ hazretleri bunlardan hiç birine kaadir olamayanlardan hayırlıdır. Binaenaleyh ma'bûd bi'l-hakk O'dur. O'ndan gayri ibâdete lâyık yoktur. Ve Allah Teâlâ Hazretleri size yeryüzünde tasarrufa kudret verendir. Dolayısıyla Zât-i Ecell ü A'lâya ibâdetiniz lâzımdır. Allah'la beraber başka bir ma'bûd var mı ki gayre ibâdet edersiniz ve siz her ân arkası arkasına gelen ni'metlerin kimden geldiğini düşünmeniz gâyet az olduğundan Azîz ve Kavî Allah'ı bırakıp âciz ve zelîle ibâdet edersiniz. -------------------------------------------------------------------------------- (1) Gâfir (Mü'min) Sûresi, 60. (2) Neml Sûresi, 62 SELAM VE DUA İLE.. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari geceyarısı okuyunca daha bir güzel oluyor.. Allah razı olsun. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari :flowers:SİZLER DEN DE ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM :flowers: |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Bişe sorcam ya muhammed yoksa......ya müslümanlik gibi bir din yoksa.....cidden boşuna mi bu kadar ibadet etmiş olcaksiniz......boşuna mi bu kadar dua etmiş olçaksiniz..... Benim inandiğim putlar(kendim)daha önemliyim.........bu konudaki yorumumda bu... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari :y 02:sana katılmıyorum kardeşim ALLAH SANA HİDEYET WERSİN :70::lazy30121:yattıgın nevfs uykusundan uyanman dilegiyle:484::flowers: |
--->: Dua nin kabulunun şartlari ben sadec emuhammed ya yoksa diye soru sordum bu kadar sinirlenmene gerek yok.....nefsimin kölesiyim ve uyanmayada niyetim yok cünkü kuran bana göre değil mantığıma aykırı..........BİDE SUNU ANLAMAM BU DINDARLAR NEDEN HEMEN YOK ALLAH SANA SUNU VERSIN BUNU VERSIN DIYE DUA EDERLER Kİ BİZİM SİZİN DUALARINIZA İHTİYACIMIZ MI VAR??????? |
--->: Dua nin kabulunun şartlari yönetici arkadaşın dikkatine bizim peygamberimize hakaret eden şu kafiri yasaklayın yoksa bir hada bu siteye girmiyeceğim. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Bu sitede yetki sahibi olan tüm kardeşlerime sesleniyorum. tartışma konusu sıradan bir müslüman olsa belki hatası vardır yamuğu vardır diye göz yumacağım ama yukardaki yazı ve bu gün zannediyorum aynı kişi, devamlı peygamber efendimize ve islama saldıyıyor. lütfen Allah rızası için bu yaratığı yasaklayın gitsin putlarıyla başbaşa kalsın. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Nedne bu kadar kizdin ki..... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari bence böyle düşünmemek lazım mus ab çünkü anlıyoruz ki kişinim pskolojik sorunları var böylelerini kazanmak lazım onlara PAYGAMBER EFENDİMİZİN GÖSTERDİGİ YOLUN NE KADAR GÜZEL OLDUGUNU ANLATMAK LAZIM:flowers: |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Hiranur peygambere inanmayanalri yada allaha inanmayanlari neden hemen psikolojik sorunlari var diyerek hakaret etiyosunuz ki.........hani dininiz ve siz hoşgörülüydünüz...... Mus'abada soruyorum peygamberine nerde hakaret ettim kanitlasana.....onu eleştirmek hakaret değildir.......putlarimda yok putum kendimmim...... Ayrica neden herkesi müslüman yapma cabaniz var ki herkesin dini kendine değil mi......yoksa dininiz gercekden hoşgörü değil zorbalik özgürlük değil özgürlükleri kisitlayan bir din mi????????? |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Paygamber mi yoksa peygamber mi hidanur hanim.... Ayrica bu kadar sinir sağliğa zararli |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Alıntı:
Islam da teblig vardir. Bu teblig i yaptigimizda zorla müslüman yaptigimizi zannetmeniz yanlis. Bugün benim kapima yehova sahitleri geliyor ama zorla beni hristiyan yapmaya zorlamiyorlar. Eger burda size Islamdan bilgiler sunulmasini istemiyorsaniz bu forum da farkli kategorilerde yazarsiniz ve o zaman böyle bir sorun olmaz. |
|
|
--->: Dua nin kabulunun şartlari kardeşim müslüman zaten zorbacı bunu kendinizin allaha ettiğiniz dualarda yok peygamberimizin güzel yolunu anlatmalıyız gibi baskıcı söylemlerle belirtiyorsunu.z.......islamın kitapındada islamın 5 şartının olması bunlara uyulmasa insanın müslüman olmayaçağı eşcinselliğin yasaklanması içkinin yasaklanması başörtünün zorunlu kılınması gibi ayetlerin bir coğunda özgürlük kısıtlamacılığın olduğunu görüyoruz........ BİR İNSAN DÖRT DÖRTLÜK MÜSLÜMAN DEĞİLSE KİMSEYİ YARGILAMA VE HAKARET ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR....... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari türkçe bilgisi olmayan birisi neden türkçe bir platformda tartışıyor ki????????*ayrıca yaratık gibi hakaret edenleride biraz uyarsanız iyi edersiniz herkesin bir sabrı vardır.......ve ayrıca cidden muhammed hatasızmıdır...... |
Herkes dört dörtlük müslüman olmak ister ve gaye olmaktir göstermek degil. Bu bir paye meselesidir. Dört dörtlük müslümanin var oldugunu ya da olmadigini dahi kim bilebilir ki Allahtan baska. Bizim inanc sistemimiz biraz farkli olsa gerek o yüzden kavramlarda sizinle problem yasamaktayiz. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Neden günahkar işte........günahkar olmamak için insanlar onu yapmak mecburiyetinde kaliyor.........ayrica farz demek yapilmasi mecburitir demek değil mi???????neden mecburi neden ceza var......bir sürü kanun var...... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari benim için dinlerin hepsi zorbalıktır buna alevilikte dahil......ben en iyi olmayı hedeflerim ve insanalrın en iyi olabilçeğini düşünürüm........sistem olarakda öle bir sistem olmalı ki insanlar BİRBİRİNE KARIŞMAMALI HERKES İSTEDİĞİNİ İSTEDİĞİ GİBİ YASAYABİLMELİ.....EŞCİNSELLİ EŞÇİNCELLİĞİNİ DİNDARI DİNDARLIĞINI ATEİST ATEİSTLİĞİNİ KISACASI HERKES EŞİT ÖZGÜR HAKLARA VE KÜLTÜREL YAPISINI YAŞAMAYA DİLİNİ KONUSMAYA SAHİP OLMALI.......kısacası adalet partisinden solda işçi partisinden sağdayım diyen ecevit ideolojisi gibi bir ideolojiyi benimserim....... |
|
--->: Dua nin kabulunun şartlari 1970 yilindaki olaylarin kaynaği özgürlüklerin cok olmasindan cikmisdir deniliyor......avrupada dolu ki eşçinsellide dindarida cok rahatca yasayabiliyo avrupanin bir cok ülkesinde....... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari 1- Birileri es kaza bir harf yanlış yazınca bunu aşağılama yada alaya alma tavrını takınıyorsun halbuki kendi yazılarını yeniden bir okusan türkçenin kanadını kolunu bacağını kafasını gözünü kırıp adeta yeni türkçe öğreniyormuşsun gibi bi durum var lütfen yazılarını bir gözden geçir. 2-ben hajaret etmedim ispat et diyorsun benim inancımda benim peygamberime sıradan insan mış gibi sıfat kullanmak bir hakarettir. sen ben inanmıyorum diyebilirsin o senin sorunun inanma inanmadığın şeyide ağzına almama yiğitliğini göster ki dürüst ol. 3- ikide bir avrupada şu şöyle bu böyle diyerek müslümanın kılık kıyafetine saldırıyorsun çıplaklık medenileşmekse afrika ülkelerinden bazıları çırıl çıplak yaşıyor hala demekki medeni olan betı değil, AFRİKA 4- Bak ben açık olana mini etekle gezene çıplak dolaşana vs sen türkiyeye yakışmıyosun demiyorum çünkü o kendisine onu yakıştırmış karar ona aittir. Bizim kararımız da bize aittir. Kimseyi ilgilendirmez 5- kardeşimiz biraz iyi niyet kullanarak hakkınızda du etmiş siz ise farklı bir davranış içindesiniz bu kin niye? yoksa çanakkalede türk askerinin karşısındakiler sizdenmiydi? 6- bak yazında avrupada eş cinselde, dindarda çok rahatca yaşayabiliyor diyorsun ama kendinle tezata düşüyorsun, aklen sorunun yoksa bu nedir? 7- size dua eden kardeşimiz peygamber ahlakıyla hareket ediyor. zira ebu cehil denilen cehaletin ve cahillerin babası, inadına inkarcıların öz babası ebu cehil inanmıyor ama efendimiz aleyhisselatü vesselam defalarca kapısını çalıyor ey ebu cehil kalk sana hakkı doğruyu anlatmaya geldim deyip çaba harcamıştır. 8- hani hoş görü diyorsun ya: hoş görü nedir ne değildir; kopyaladığın yazıya bu benim tez'im diye yalan söliyeceğine hoş görüyü araştır. müslümanın asla ama asla hoşgörülü olamayacağı an, islama ve kutsal değerlere saldırıldığı andır. Senin kendine göre, saldırıldığında tahammül edemiyeceğin kıymet verdiğin değerin varmı bilmem ama eğer varsa benim kutsal değerlerim seninkinden matematiğin ifade edemiyeceği kadar daha kıymetlidir. niye diye kızacaksın söyliyeyim: inançsızlıkta bir inançtır mantığı bitti istersen araştır. Darvin bile sonradan kendini inkar etti. Bu nedenle inancı olmayan yaratıkların kutsal değerleride olmaaaaaz. 10- Ve son madde: biraz dürüst ol tapılacak kadar kıymetli gördüğün kendine bir iyilik yap ve kendi yapında olanların olduğu ortamlara takıl. ben onlarla aynı havayı solumamak için o tür sitelere girmiyorum sende bizim havamızı soluma. hani hoşgörü diye zırvalama senin bibilere yok yok yok. ben iç anadolunun içinde bir köylü çocuğu olarak büyüdüm. bizim köyde sığır yada koyun çobanları yüzlerce hayvanı araziye götürür akşam eve dönüşte köyün her hangi bir tarafından bırakır sürüyü ve evine gider. O hayvanlar kimin kaçtane varsa seçilir ve sahibinin evine gider.HAYVAN havanlığıyla sahibinin evinin yolunu biliyor da............................ |
bu dünyada herşeyin bir şartı vardır..sen işçiysen patronunun sözünü dinleyip işini yapman şartıyla işçisin yada patronsan birşey üretebilme şartıyla patronsun.yoksa ne işçi olabilirsin ne patron..yada eger bir anneysen çocuguna bakma şartıyla anne olabilirsin ve daha bir sürü sey...biz eğer müslümansak bunların şartıyla müslüman olabiliriz... sen hiç sordunmu kendine neden bunlar yasak diye... içkiden dolaya kaç bin boşanan var biliyormusun? yada katil olan..yada kendini kaybedip zina yapan... başörtü neden gerekli biliyormusun....? sizin özgürlükten kastınız bunlarsa eger Allah'a şükürKi biz özgür değiliz...bizim özgürlüğümüz kendimize özgü...ve ayrıca 4 4lük müslümanda yoktur...ki öyle bile olsa ne müslümanın ne herhangi birirnin kimseyi yargılamasına hakkı yoktur..belki o kişi bizden daha iyidir ve siz belki siz müslümanlığın ne olduğunu bilmeden müslüman olandan daha iyisiniz belkide çünkü siz merak ediyorsunuz..bu soruları soruyorsunuz....ama bırazda güzel bir üslupla sorarsanız eger güzel cevaplar alacagınıza inanıyorum... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Mus'ab beni senin dininde başörtünde islaminda kuraninda namazinda orucunda ilgilendirmez......beni ilgilendiren nokta senin benim dindar olmadiğim yada ateist olduğum için hakaret etmendir.......bir insana düşünceleri dini irki yüzünden hakaret etilmesidir.........ben herkesin ama herkesin bir başkasinin özgürlüğüne karilmadan özgürce yasamasini özgürce eğitim görmesini kendisini geliştirmesini savunuyorum ve bunun malesef şeriatla ve su anda kemalizm savunanalrla olçağini düşünmüyorum....... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Islam diyorsunuz ama islamda hakarettin yasak olduğunu bilmiyosunuz galipa.........istediğim siteye girmeme sen değil ben karar veririm ve sana düşen benim yazdiklarima saygi duyma mecburiyetidir......benim kutsal değerim sadece kendim....... Ben islama saldirmiyorum islami mantiğim cercevesinde eleştiriyorum ve ayişiğina cevap veriyorum....ben içkiyi savunmuyorum içki içen sonuclarina katlanir ve içki içmemesi gerektiğini akliyla düşünebilir........zina yaparsa ne olçağini akliyla düşünebilir bunlar için illa bir dinin gelmesi gerekmez.......ayrica benim dediğimi anlamayacak kadar mantiksizsaniz lütfen yorum yapmayin..... Tekrar yaziyorum yaşim 20 ve dini sorguluyorum belki ilerde inanirim bilemem ama su anda okuduğum kitaplar cercevesinde mantiksiz özgürlüğün olmadiği bir din olarak gözüküyor gözüme....... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Sen önce şu yazılarını bir düzeltiver türkçenin içine ettin iyice. sana hakaret edilmesini istemiyorsan sana lazım olmayan dini sen sorgulama. anlama kıtlığın var herhalde, yazıları okurken ne anlatıldığını değil ne yazacağını düşünürsen böyle saçma sapan ve yanlışlar dolu yazılar yazarsın. anlamadığın konu şu: iyice ve dikkatli oku; sen sakal'a, çarşafa, türbana, sarığa laf ediyorsun hatta hakaret ediyorsun sana hakaret yapıldığında islamda böyle seyler yok diyosun. senin islama aklın ermez. Benimde ateizme aklım ermez islamda nereye kadar höşgörü nelere ceza olduğunu sen değilde bırak o dini bilen inanan iman eden ve yaşayanlar karar versin. kim neye isterse ona inansın. kim nasıl isterse öyle yaşasın. müslümanın kıyafetiyle uğraşan aşağlık mahluklar yıllardır insanlar üzerinde dikta rejimleriyle zulüm çarkını döndürüyorlar. buna rağmen müslümanlar aynı aşağlık. adilik, ve beyinsiz insanlardan olmamak için hala kanunlarla haklarını alma mücadelesi veriyorlar çünkü onlar kendilerine zulmü reva gören hayvandanda aşağı mahlukların bir gün insan gibi düşüneceğine inanıyor ve sabrediyorlar. Ammaaa bu sabır sonsuz değildir. tükendiği günlerde gelecektir. zulüm asla devam etmez. Neyse konuya dönelim altını çizerek söylüyorum sana lazım olmayan ve inanmadığın islam dinini eğer biraz dürüstlük varsa ağzına alma. şayet aynı üslupla devam edersen hakettiğin cevabı yazacağım emin olabilirsin. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari bi anektod anlatcam......bizim köyde 18 yasında bir kız vardı babaannesi onu okula yollamak için kızın normal erkek arkadasıyla yanyana resmını cekerek babasına vermiş ve fuhus yaaprken gördüklerini sölemişdi babası o kızı öldürdü öldürdükden sonra askerden gelen nişanlısı otopsi yaptırıyo ve fuhus yapmadığı ortaya cıkıyo ve o babaanne islamın sartıyla oluşturulmuş töre kanuna göre o kız öldürülmelidir demişdi ve o babaanne hem o kızı haksız yere sucladı hemde babanın ölümüne neden oldu......İŞTE SEN VE SENİN GİBİLERİN İSLAMI.... bişe daha sorcam küfür eterken bu insanın hakkına girmiş oluyorum diye düşünmüyormusunuz hiç....... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Son olarak atatürkde islamda tanrida hersey ama duyduğunuz hersey önce sorgulanmali düşünülmeli ve yargiya varilmali aydin insan böle yapar.......yobaz birisi ise duyar görür ve inanir........... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari kayıtsıza cevap... din gerekmezmi din olmazsa ne olur?onuda düşünün tutturmuşsunuz özgürlük diye anlamadım siz neyi savunduğunuzuda bilmiyorsunuz bence...din olmassa düzen bozulur...herkez kendi kafasına göre doğruyu yanlışı çizip yasarsa ne olur sizce?bunları o küçük beyninizde kurun sonra konuşun... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari ah ah ah benim dedeiklerimi anlayacak mantıkda birisinin olmaması doğal.......din inanısın insanın vicdan özgürlüğüdür ve bunu özgürce yasaması hakkıdır ama bunu özgürce yasıyacağım diye alevişlere yada gayri müslimlere zorla din dersi göstermek kuran okutmak gibi sacmalıklar olmamalı istiyen kuranı gitsin başka yerlerde öğrensin........KISACASI ATATÜRKÜN YAPTIĞI GİBİ GAYET DEVLETİN DİNİ ÖNEMSEMEDEN DÜZEN KURMASI DOĞALDIR VE MÜMKÜNDÜR......KENDİSİNİ DİNE NEDEN BAĞLADIĞINI BİLMEYEN KİŞİLERİN BUNU ANLAMASINI TABİKİ BEKLEMİYORUM........ KISACASI HERKESİN İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAMA HAKKI VARDIR BİR BAŞKASININ HAKKINA TECAVÜZ ETMEDİĞİ SÜRECE....... |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Sana demiştim bundan sonra sınırı aşarım diye senin köyünde demekki bu tür şeyler yapılabiliyor. bir anektotda ben sana anlatayım: kendisini ilerici aydın çağdaş ve sınırsız özgürlükçü tanıtan aile bireylerini de inandığı gibi yetiştiren, senin örümcek kafana göre yobaz sayılan bir beldeyi terkedip daha avrupai bir hayat yaşamayı tercihen kendi kafa yapısında bir semtte yaşamaya başlar. başlarda kısa zaman sonra vur patlasın çal oynasın derken eşi kucaktan kucağa gezmeye, oda başkalarının kadınlarıyla gezmeye başlar. Anlıyacağın kısa zamanda aile düzeni bozulur. kadın gece alemlerinde, evin oğlu esrar eroin partilerinde, evin artist kızı mahalleye caka satayımderken eyrı rezillik. Adam gündüz fabrikasında alem geceleri köşkte. ve bir gün kızının kız arkadaşları köşke gelirler. Adam geceyarısı sarhoş olarak iner kızların eğlendiği kata, ama kimse birbirini tanıyamaz çünkü kimisi içki kimisi esrar ve eroinden yüksek uçuştalar. bu ilerici, aydın, özgürlükçü, çağdaş, bana benim inancıma yobaz diyen bu aşağılık hayvandanda aşağı yaratılışa sahip sözde insan kızının arkadaşlarından birisine tecavüz ettiğini zanneder ama kendine geldiğinde kendi öz kızına tecavüz ettiğini anlar, kızı intihar eder evin eroinci oğlu sen nasıl böyle bir rezilliği yaparsın diye babasını öldürür ve bir günde iki cenaze çıkar evden. Daha sonra evin oğlu kaçaktır teslim olmaz polise ve bir gün yakalar annesini rezil bir ortamda alır arabasına götürür ormanda öldürecektir. oğul anneye siz ne biçim insanlarsınız babam ayrı kadınlarla sen ayrı erkeklerle ve ben sizin yüzünüzden baba KATİLİ oldum senide öldüreyim kendimide öldüreyim dediğinde!!! Annesi oğlum baba katli oldum diye üzülme zira o adam senin baban değildi der.. oğul şaşkın ve kızgın nasıl olur anne diye sorar. annesi de anlatır: oğlum biz Allahın olmadığına insanın doğa tarafından yaratıldığına hata ilk önce maymun sorada evrim neticesi insan olduğumuza inandığımız için dünya görüşümüzde sınırsız bir özgürlük vardı o dönemlerde ben dünya turuna çıkmıştım yunanistan italya almanya, hollanda gibi ülkeleri dolaştım yurt dışında iken hamile olduğumu öğrendim ve türkiyeye döndüm senin babanı ben de bilmiyorum der. Ve oğul anneyide orada öldürür. ceza evi hayatı başlar 19 yıl sonra dışarı çıkar. hikaye zannettin değilmi. bu olayın muhatabı olan kardeşimiz şimdi senin yobaz dediğin hayatı yaşıyor ve istanbulda senin hayat dediğin bataklığı anlatırken o günler için, bizler nasıl bir batakta olduğumuzu anladık ama iş işten geçti bin pişman 60 yaşındaki bu kardeşimizi bizzat tanıyorum benden 10 yaş büyük olmasına rağmen bana abi diyor bende ona abi diyorum. soruyorum ona nedan bana abi diyorsun ben utanıyorum dediğimde şu cevabı aldım ben hayvani his ve duygularımdan kurtulalı 20 sene oldu sizler bu yüzden benden büyüksünüz. buda senin zihniyyetinde bir örnekti genelleme yaparsak gırtlağına kadar bataktasın. yazan kardeşlerimizden iki gündür kimsenin bahsetmemesine rağmen ikide bir mustafa kemalden bahsediyosun ama ne yazıkki m kemale en büyük ihaneti yine kemlistler yapıyor. sen o pis ve rezil ağzına bir daha islamı alma çocuğum. islam pak ve berraktır. onu ebu cehiller ebu lehepler de anlayamadı ve domuz gibi geberip gittiler. müslümanlara bu ülkede hakaret eden. salyalarını etrafa saçan kuduz köpekler kinleriyle kıvran kıvrana lağım çukurlarını boyladılar. Ve yine bu ülkede sadece müslüman oldukları için yaşam hakları ellerinden alınarak idam edilen bir çok müslümanı tarih, şerefle anmakta. Onları idam edenleri ise tarihin yüzkarası olarak anmaktayız ki onlarda layık oldukları çukurlarda kanalizasyonlara karışıp yok oldular. senin gibi yaratıkların sonu ise akrep misali dir kendi kendinizi sokarak yok olmaya mahkumsunuz. köyünüzdeki namus anlayışına gelince dikkat et köy senin köyün iftira edenin sizin aileden olmadığını nereden bilelim çünkü karakteriniz ve insani anlayışınıza göre engel tanımaz bir yaratıksın. ve ancak sizlere yakışabilecek bir olay. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari anlayamadımda neden insanalrın dini vicdanı bırakmıyosunuzda illA gösterilmesi gereken bir olgu gibi algılıyosunuz.......yada her alanda dinin olması gerekliliğini sölüyorsunuz bunu vidden anlamıyorum herkes müslüman olmak zorunda mı?????? |
--->: Dua nin kabulunun şartlari Bak hala yazılanlardan hiç bir şey anlamamışsın. tabiki sen müslüman olmak zorunda değilsin. ama sen müslümanlara gerici yobaz bilmem ne diye hakaret edemezsin. hele hele inanmadığın bir konu üzerinde tartışıyormuş gibi yaparak islama dil uzatamazsın bırak biz inandığımızı yaşayalım sende inandığın gibi yaşa. sana kimse karışmaz ve karışamaz. |
--->: Dua nin kabulunun şartlari bir an sayalım Muhammed yok diye,dua etmekle,ibadet etmekle biz ne kaybederiz ama o arkadaşa soralım ya varsa ki hiç şüphem yok.o arkadaş neler kaybeder |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:17 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük