Dua nin kabulunun şartlari

Kayıtsız Üye ´isimli üyeden Alıntı ↑...

1. Alt 02-17-2010, 02:17 #21
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı
    benim için dinlerin hepsi zorbalıktır buna alevilikte dahil......ben en iyi olmayı hedeflerim ve insanalrın en iyi olabilçeğini düşünürüm........sistem olarakda öle bir sistem olmalı ki insanlar BİRBİRİNE KARIŞMAMALI HERKES İSTEDİĞİNİ İSTEDİĞİ GİBİ YASAYABİLMELİ.....EŞCİNSELLİ EŞÇİNCELLİĞİNİ DİNDARI DİNDARLIĞINI ATEİST ATEİSTLİĞİNİ KISACASI HERKES EŞİT ÖZGÜR HAKLARA VE KÜLTÜREL YAPISINI YAŞAMAYA DİLİNİ KONUSMAYA SAHİP OLMALI.......kısacası adalet partisinden solda işçi partisinden sağdayım diyen ecevit ideolojisi gibi bir ideolojiyi benimserim.......

Tarihte varmi bu istediginizin örnegi?

2. Alt 02-17-2010, 02:26 #22
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    1970 yilindaki olaylarin kaynaği özgürlüklerin cok olmasindan cikmisdir deniliyor......avrupada dolu ki eşçinsellide dindarida cok rahatca yasayabiliyo avrupanin bir cok ülkesinde.......

3. Alt 02-17-2010, 11:57 #23
    mus'ab Mesajlar: 331
    1- Birileri es kaza bir harf yanlış yazınca bunu aşağılama yada alaya alma tavrını takınıyorsun halbuki kendi yazılarını yeniden bir okusan türkçenin kanadını kolunu bacağını kafasını gözünü kırıp adeta yeni türkçe öğreniyormuşsun gibi bi durum var lütfen yazılarını bir gözden geçir.

2-ben hajaret etmedim ispat et diyorsun benim inancımda benim peygamberime sıradan insan mış gibi sıfat kullanmak bir hakarettir. sen ben inanmıyorum diyebilirsin o senin sorunun inanma inanmadığın şeyide ağzına almama yiğitliğini göster ki dürüst ol.

3- ikide bir avrupada şu şöyle bu böyle diyerek müslümanın kılık kıyafetine saldırıyorsun çıplaklık medenileşmekse afrika ülkelerinden bazıları çırıl çıplak yaşıyor hala demekki medeni olan betı değil, AFRİKA

4- Bak ben açık olana mini etekle gezene çıplak dolaşana vs sen türkiyeye yakışmıyosun demiyorum çünkü o kendisine onu yakıştırmış karar ona aittir. Bizim kararımız da bize aittir.
    Kimseyi ilgilendirmez

5- kardeşimiz biraz iyi niyet kullanarak hakkınızda du etmiş siz ise farklı bir davranış içindesiniz bu kin niye? yoksa çanakkalede türk askerinin karşısındakiler sizdenmiydi?

6- bak yazında avrupada eş cinselde, dindarda çok rahatca yaşayabiliyor diyorsun ama kendinle tezata düşüyorsun, aklen sorunun yoksa bu nedir?

7- size dua eden kardeşimiz peygamber ahlakıyla hareket ediyor. zira ebu cehil denilen cehaletin ve cahillerin babası, inadına inkarcıların öz babası ebu cehil inanmıyor ama efendimiz aleyhisselatü vesselam defalarca kapısını çalıyor ey ebu cehil kalk sana hakkı doğruyu anlatmaya geldim deyip çaba harcamıştır.

8- hani hoş görü diyorsun ya: hoş görü nedir ne değildir; kopyaladığın yazıya bu benim tez'im diye yalan söliyeceğine hoş görüyü araştır. müslümanın asla ama asla hoşgörülü olamayacağı an, islama ve kutsal değerlere saldırıldığı andır.

Senin kendine göre, saldırıldığında tahammül edemiyeceğin kıymet verdiğin değerin varmı bilmem ama eğer varsa benim kutsal değerlerim seninkinden matematiğin ifade edemiyeceği kadar daha kıymetlidir. niye diye kızacaksın söyliyeyim: inançsızlıkta bir inançtır mantığı bitti istersen araştır. Darvin bile sonradan kendini inkar etti. Bu nedenle inancı olmayan yaratıkların
    kutsal değerleride olmaaaaaz.

10- Ve son madde: biraz dürüst ol tapılacak kadar kıymetli gördüğün kendine bir iyilik yap ve kendi yapında olanların olduğu ortamlara takıl. ben onlarla aynı havayı solumamak için o tür sitelere girmiyorum sende bizim havamızı soluma. hani hoşgörü diye zırvalama senin bibilere yok yok yok. ben iç anadolunun içinde bir köylü çocuğu olarak büyüdüm. bizim köyde sığır yada koyun çobanları yüzlerce hayvanı araziye götürür akşam eve dönüşte köyün her hangi bir tarafından bırakır sürüyü ve evine gider. O hayvanlar kimin kaçtane varsa seçilir ve sahibinin evine gider.HAYVAN havanlığıyla sahibinin evinin yolunu biliyor da............................

Konu mus'ab tarafından (02-17-2010 Saat 11:59 ) değiştirilmiştir.
  4. Alt 02-17-2010, 12:23 #24
    ayışığı Mesajlar: 111
    Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı
    kardeşim müslüman zaten zorbacı bunu kendinizin allaha ettiğiniz dualarda yok peygamberimizin güzel yolunu anlatmalıyız gibi baskıcı söylemlerle belirtiyorsunu.z.......islamın kitapındada islamın 5 şartının olması bunlara uyulmasa insanın müslüman olmayaçağı eşcinselliğin yasaklanması içkinin yasaklanması başörtünün zorunlu kılınması gibi ayetlerin bir coğunda özgürlük kısıtlamacılığın olduğunu görüyoruz........

BİR İNSAN DÖRT DÖRTLÜK MÜSLÜMAN DEĞİLSE KİMSEYİ YARGILAMA VE HAKARET ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR.......

bu dünyada herşeyin bir şartı vardır..sen işçiysen patronunun sözünü dinleyip işini yapman şartıyla işçisin yada patronsan birşey üretebilme şartıyla patronsun.yoksa ne işçi olabilirsin ne patron..yada eger bir anneysen çocuguna bakma şartıyla anne olabilirsin ve daha bir sürü sey...biz eğer müslümansak bunların şartıyla müslüman olabiliriz...
    sen hiç sordunmu kendine neden bunlar yasak diye...
    içkiden dolaya kaç bin boşanan var biliyormusun? yada katil olan..yada kendini kaybedip zina yapan...
    başörtü neden gerekli biliyormusun....?
    sizin özgürlükten kastınız bunlarsa eger Allah'a şükürKi biz özgür değiliz...bizim özgürlüğümüz kendimize özgü...ve ayrıca 4 4lük müslümanda yoktur...ki öyle bile olsa ne müslümanın ne herhangi birirnin kimseyi yargılamasına hakkı yoktur..belki o kişi bizden daha iyidir ve siz belki siz müslümanlığın ne olduğunu bilmeden müslüman olandan daha iyisiniz belkide çünkü siz merak ediyorsunuz..bu soruları soruyorsunuz....ama bırazda güzel bir üslupla sorarsanız eger güzel cevaplar alacagınıza inanıyorum...

Konu ayışığı tarafından (02-17-2010 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir.
    alper bunu beğendi.
  5. Alt 02-17-2010, 18:21 #25
    Ziyaretci
    Mus'ab beni senin dininde başörtünde islaminda kuraninda namazinda orucunda ilgilendirmez......beni ilgilendiren nokta senin benim dindar olmadiğim yada ateist olduğum için hakaret etmendir.......bir insana düşünceleri dini irki yüzünden hakaret etilmesidir.........ben herkesin ama herkesin bir başkasinin özgürlüğüne karilmadan özgürce yasamasini özgürce eğitim görmesini kendisini geliştirmesini savunuyorum ve bunun malesef şeriatla ve su anda kemalizm savunanalrla olçağini düşünmüyorum.......

6. Alt 02-17-2010, 18:29 #26
    Ziyaretci
    Islam diyorsunuz ama islamda hakarettin yasak olduğunu bilmiyosunuz galipa.........istediğim siteye girmeme sen değil ben karar veririm ve sana düşen benim yazdiklarima saygi duyma mecburiyetidir......benim kutsal değerim sadece kendim.......

Ben islama saldirmiyorum islami mantiğim cercevesinde eleştiriyorum

ve ayişiğina cevap veriyorum....ben içkiyi savunmuyorum içki içen sonuclarina katlanir ve içki içmemesi gerektiğini akliyla düşünebilir........zina yaparsa ne olçağini akliyla düşünebilir bunlar için illa bir dinin gelmesi gerekmez.......ayrica benim dediğimi anlamayacak kadar mantiksizsaniz lütfen yorum yapmayin.....

Tekrar yaziyorum yaşim 20 ve dini sorguluyorum belki ilerde inanirim bilemem ama su anda okuduğum kitaplar cercevesinde mantiksiz özgürlüğün olmadiği bir din olarak gözüküyor gözüme.......

7. Alt 02-17-2010, 23:53 #27
    mus'ab Mesajlar: 331
    Sen önce şu yazılarını bir düzeltiver türkçenin içine ettin iyice.

sana hakaret edilmesini istemiyorsan sana lazım olmayan dini sen sorgulama. anlama kıtlığın var herhalde, yazıları okurken ne anlatıldığını değil ne yazacağını düşünürsen böyle saçma sapan ve yanlışlar dolu yazılar yazarsın.

anlamadığın konu şu: iyice ve dikkatli oku; sen sakal'a, çarşafa, türbana, sarığa laf ediyorsun hatta hakaret ediyorsun sana hakaret yapıldığında islamda böyle seyler yok diyosun. senin islama aklın ermez. Benimde ateizme aklım ermez islamda nereye kadar höşgörü nelere ceza olduğunu sen değilde bırak o dini bilen inanan iman eden ve yaşayanlar karar versin.

kim neye isterse ona inansın. kim nasıl isterse öyle yaşasın. müslümanın kıyafetiyle uğraşan aşağlık mahluklar yıllardır insanlar üzerinde dikta rejimleriyle zulüm çarkını döndürüyorlar. buna rağmen müslümanlar aynı aşağlık. adilik, ve beyinsiz insanlardan olmamak için hala kanunlarla haklarını alma mücadelesi veriyorlar çünkü onlar kendilerine zulmü reva gören hayvandanda aşağı mahlukların bir gün insan gibi düşüneceğine inanıyor ve sabrediyorlar.

Ammaaa bu sabır sonsuz değildir. tükendiği günlerde gelecektir. zulüm asla devam etmez.

Neyse konuya dönelim altını çizerek söylüyorum sana lazım olmayan ve inanmadığın islam dinini eğer biraz dürüstlük varsa ağzına alma.
    şayet aynı üslupla devam edersen hakettiğin cevabı yazacağım emin olabilirsin.

8. Alt 02-18-2010, 01:18 #28
    Ziyaretci
    bi anektod anlatcam......bizim köyde 18 yasında bir kız vardı babaannesi onu okula yollamak için kızın normal erkek arkadasıyla yanyana resmını cekerek babasına vermiş ve fuhus yaaprken gördüklerini sölemişdi babası o kızı öldürdü öldürdükden sonra askerden gelen nişanlısı otopsi yaptırıyo ve fuhus yapmadığı ortaya cıkıyo ve o babaanne islamın sartıyla oluşturulmuş töre kanuna göre o kız öldürülmelidir demişdi ve o babaanne hem o kızı haksız yere sucladı hemde babanın ölümüne neden oldu......İŞTE SEN VE SENİN GİBİLERİN İSLAMI....

bişe daha sorcam küfür eterken bu insanın hakkına girmiş oluyorum diye düşünmüyormusunuz hiç.......

9. Alt 02-18-2010, 01:52 #29
    Ziyaretci
    Son olarak atatürkde islamda tanrida hersey ama duyduğunuz hersey önce sorgulanmali düşünülmeli ve yargiya varilmali aydin insan böle yapar.......yobaz birisi ise duyar görür ve inanir...........

10. Alt 02-18-2010, 13:10 #30
    ayışığı Mesajlar: 111
    kayıtsıza cevap...

din gerekmezmi din olmazsa ne olur?onuda düşünün tutturmuşsunuz özgürlük diye anlamadım siz neyi savunduğunuzuda bilmiyorsunuz bence...din olmassa düzen bozulur...herkez kendi kafasına göre doğruyu yanlışı çizip yasarsa ne olur sizce?bunları o küçük beyninizde kurun sonra konuşun...

Konu ayışığı tarafından (02-18-2010 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.