Mesela ben bir içeriğimin içine top pozisyonunda olan modülümü koymak istiyorum.
1- Yönetim paneline girilir
2- Üstteki menüden Mambotlar > site mambotları tıklanır.
3- Load Module Positions botu yayında değilse yayına sokulur. (Varsayılan olarak zaten yayındadır)
4- İçerik yazısının içerisine
{mosloadposition top}
kodu yerleştirilir ve içerik kaydedilir.
5- Site modüllerinden hangi modül içerik içerisinde gösterilecekse onun pozisyonu top yapılır.
Buraya kadar olan kısımları zaten birçok arkadaş ögrendi ve biliyor. Ama işin ince detayları yani bir püf noktası daha var.
1- Yönetim paneline girilir
2- Üstteki menüden Mambotlar > site mambotları tıklanır.
3- Load Module Positions botu tıklanır veya yanındaki kutucuk seçilerek sağ üstteki butonlardan düzenle seçilir.
4- Açılan sayfada sağ tarafta bir parametre ayarı göreceksiniz. Orada söylenmek istenen kısaca şudur;
"Bu
{mosloadposition top}
komutunu gördüğüm yerde birden fazla modül varsa ne yapayım?"
wrapped by table - column: standart olarak seçilidir ve bunun anlamı
wrapped by table - horizontal: demek oluyor ki birden fazla modül varsa modülleri yan yana sırala...
wrapped by divs: burada birden fazla modül varsa bu modülleri tagları içerisinde sırala...
wrapped by multiple divs: birden fazla modül varsa bu modülleri birden fazla div ile sırala...
No wrapping - raw output: modüllerin başlıklarını gizle ve sadece modülün içeriğini göster...
Artık bu püff noktasını da bildikten sonra içeriklerinizin içinde kullandığınız modülleri sıralarken daha bir güzel olacağına eminim.
Ek olarak yukarıda verdiğim örnekte pozisyon olarak "top" yazdım ama siz bunu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.