günümüzde 'şeyh'ler

mhmt ´isimli üyeden Alıntı ↑...

1. Alt 08-22-2009, 17:00 #11
    arowona Mesajlar: 14
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Alptraum güzel ifade etmiş. İnsan samimi olduktan sonra, bir yerden dersler alır, fikirsel olarak bağlanır ve kendini o mihenge vurursa yanlış yapma oranı azalır. Her zaman kendini uyaran ve dizginleyen bir yer olması güzeldir.

Sizde biraz dikkat edin ifadelerinize. Bu sözlerin altında ezilirsiniz. Şeyh'leri Pazarlarla ve Şarlatanlarla aynı kefeye koyarak bir bakmışsınız Dinden bile çıkabilirsiniz. Bu sözler büyük sözler, sizi ezer.

Ayrıca, bilmediğiniz de belli. Hangi Tarikat, Şeyh'e bağlanmadan zikir yaptığında geçersiz demiş? Haşa kendini Allah ilan eden Şarlatanlar ile Şeyh'leri bir mi tutuyorsunuz?

İnsan bilmediği konuda boğulur zaten. Ya girmeyeceksin, ya öğreneceksin.

selametle..

ben yukarda birebir yaşadığım bir hatta bir kaç hadiseyi sıraladım..bunu yaparkende isim vermedim..!..hangisi siz rahatsız etti söyleyin daha ayrıntılı yazayım kardeşim!...

ezilirsem ben ezilirim yoldan çıkarsam ben "çıkarım"..benim "dinden çıkmam"beni ilgilendiri de inanaları "dinden çıkaranlara" karşı bu kadar da haşmetlimisiniz merak ettim kardeşim!...

madem bu kadar iddalısınız mhmt kardeş...bu konuları nereden muhakeme edelim?..selam ve dua ile...

mhmt bunu beğendi.
  2. Alt 08-26-2009, 21:36 #12
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Kardeşim alının gücenin diye yazmıyorum bunları.
    Demek istediğim o ki, saf temiz iyi niyetli insanları kandıranlar var diye, Şeyh'lerin tamamını itham etmemek lazım. Diyeceksiniz ki, ben hepsini itham etmedim. Ama yazınızda bu mana var. Ayrımı net yapmalısınız.
    ..

Bir mesele daha var. Bizler, genel olarak Sosyal Hayatı, Matematik gibi görüyoruz. Matematikte, bir sounun cevabı ya doğrudur ya yanlıştır. 3. bi alternatifi yoktur. Ama sosyal hayatta öyle değil ki. Bir insan hem iyi hem kötü yanlara sahip olabilir. Bir cemaat, bir organize, bir oluşumda da bunu görmek mümkündür. Salt mükemmellik olmaz. Haliyle, bir kötülük görünce hepsi aynı hepsi kötü demek doğru değildir. Ayrımı iyi yapmak gerekiyor.

Siz, Şeyh'leri ve Papazları aynı cümlede kullanırken, aynı kefeye koyarsanız tabiki büyük vebale girersiniz. Bakın tv fitnecilerine, PKK ve HAMAS'ı aynı cümlede kullanarak, Hamas hassasiyetimizi kırmak için neler yapıyorlar. İşte, bizler buna ve bunun gibi ifadelere dikkat etmeliyiz.

Demek istediklerim bunlardır.Yoksa, aynen dedikleriniz doğru olabilir. Şeyh geçinen sahtekarlar olmaz mı? Çoktur. Ama sahtesi var diye gerçeğini yok saymamalıyız.

Allah'a Emanetsiniz..

selametle..

Henna ve altun bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.