Michael Jackson vefat etti

[QUOTE=Beyyine;45931] Subhanalallah! Adam hristiyan olmasına rağmen adama rahmet dileyen sizsiniz. Adam ömrünü Haram olan ''müzik'' le geçirmesine rağmen ona rahmet okuyan sizsiniz cahil olan suçlu olansa ben. Şimdi şöyle demişsin. ...

1. Alt 06-27-2009, 14:53 #21
    3rd eng Mesajlar: 675
    [QUOTE=Beyyine;45931]Subhanalallah! Adam hristiyan olmasına rağmen adama rahmet dileyen sizsiniz. Adam ömrünü Haram olan ''müzik'' le geçirmesine rağmen ona rahmet okuyan sizsiniz cahil olan suçlu olansa ben. Şimdi şöyle demişsin. '' Jackson'ın kız kardeşi Jermaine Jackson Michael Jackson'a '' Allah sennle beraber olsun demesi'' Sayın Jackson'ın Müslüman olduğunu doğrular nitelikteydi '' Soruyorum sana hristiyanlar birbirlerine isa seninle beraber olsunmu diyor? Hiç bir filmde demi rastlamadın hristiyanların birbirine Tanrı seninle beraber olsun dediklerni? Bumu yani adamı müslüman yapan kanıtınız? Birde demişsiniz ki '' kişinin fıkıh ilimini alması lazım öyle sitelere takılmakla olmuyor '' Allaha hamd olsun böyle bir insan değilim. Sana kendimi isbat etmek gibi derdimde yok. Fakat bu Fıkh-i değil Akaid meselesidir. bunun fıkıhla ne alakası var? Sen Fıkhın ne olduğunu biliyormusun? Sen Fıkhında ne olduğunu bilmiyorsun akaidinde. Hakkında bilgin olmayan bir meselede zan ile Allah'ın cehennemlik olduklarını bildirdiği kişilere istiğfar diliyorsun. Allah Zan la ilgili enam suresinde şöyle buyuruyor: ''Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp-saptırırlar Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler''
    Başka bir ayette ise : ''Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır'' buyurmaktadır. Diğer bir ayette ise ''Kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'' Son olarakta Allah necm suresinde ''Onların bu hususta bir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Zan ise, şüphesiz hakikat bakımından birşey ifade etmez.''

Bu ayelerden de zan ile hareket etmenin yanlışlığı anlaşılıyor.

Gelmişsin burda sanki michel jackson yakın arkadaşınmış gibi Tevacüz olayı iftira diyorsun. Meyve veren ağaç taşlanırmış. Neymiş o meyve Allah'ın haram kıldığı müzikmi??!
    Aslnda hristiyan değil müslüman diyorsun. Bu ne cüret yahu!
    [/QUOTE
    BU KADAR ÖN YARGILI OLMASAN DAHA İYİ OLUR BENCE,EBU TURAB HZ. KISSASINI OKU ISTERSEN,GECE GÜNDÜZ İÇKİ İÇEN BİRİSİ 1 TÖVBE İLE ALLAH IN VELİ KULLARI ARASINA ALMIŞTIR.KIMSE BILEMEZ ,AHİRETTEKİ DURUMUMUZUN NE OLACAGINI,BİLMEDIGIMIZ ŞEY İÇİN,İNCİNİTİCEK HOŞ OLMIYAN ŞEYLER SÖLEMEK NE KADAR DOGRUDUR,TAKTIRINE BIRAKIYORUM.SAYGILAR.

Unnecessary bunu beğendi.
  2. Alt 06-27-2009, 15:31 #22
    Beyyine Mesajlar: 57
    Kafire mağfiret duasında bulunmak küfürdür. Kafirlerin Affolunmayacağı ve ebedi olarak cehennemlik oldukları onlarca kur'an ayetiyle sabittir. Her kim kafirlere Allah'ın ahirette rahmet edeceğine anırsa Ku'An daki ayetleri inkar etmiştir.
    Cehennemlik oldukları [Kâfir olarak öldükleri] açıkça belli olduktan sonra, akraba da olsa, nebinin de, müminlerin de, müşrikler için af dilemeleri doğru değildir.[Tevbe 113]

Gereksiz, demişsinki ben müslüman olduğunumu söylüyorum? Madem adam müslüman değilse nasıl rahmet diliyorsun? yukardaki ayeti kabul etmiyormusun? Birde Cahil demişsin ama daha kafirlere rahmet dilenmeyeceğini bile bilmiyorsun yahu size bunları kim öğretti? Siz islam 'ı hangi kaynaktan öğrendiniz? Bir tane delil getirseniz bana kafire rahmet dileneceğine dair sabahtan beri yorum yapacağınıza?
    Ahiretttekki durumunu kimse bilemez öylemi? Peki neden Rasulullah kendisine gelen bir bedeviye '' nerede bir müşrik mezarı görürsen onu cehennemle müjdele'' demiştir.???
    Hadisin tam metni:

-حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ إِسْمَاعِيلَ بْنِ الْبَخْتَرِيِّ الْوَاسِطِيُّ. ثَنَا يَزِيدُ بْنُ هَارُونَ عَنْ إِبْرَاهِيمَ ابْنِ سَعِيدٍ عَنِ الزُّهْرِيِّ عَنْ سَالِمٍ عَنْ أبِيهِ؛ قَالَ: جَاءَ أعْرَابِيُّ إِلَى النَّبِيّ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فَقالَ: يَا رَسُولَ للَّهِ! إِنَّ أَبِي كَانَ يَصِلُ الرَّحِمَ، وَ كَانَ وَ كَانَ. فأيْنَ هُوَ؟ قَالَ: فِي النَّارِ قَالَ فَكَأنَّهُ وَجَدَ مِنْ ذلِكَ. فَقَالَ: يا رَسُولَ للَّهِ! فَأيْنَ أَبُوكَ؟ فَقَالَ رَسُولُ للَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: حَيْثُمَا مَرَرْتَ بِقَبْرِ مُشْرِكٍ، فَبَشِّرْهُ بِالنَّارِ. قَالَ فَأسْلَمَ ا‘عْرَابِيُّ بَعْدُ. وَ قَالَ : لَقَدْ كَلَّفَنِي رَسُولُ للَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ تَعَباً. مَا مَرَرْتُ بِقَبْرِ كَافِرٍ إَّ بَشَّرْتُهُ بِالنَّارِ.فِي الزوائد: إسناد هَذَا الحديث صحيح.

Abdullah İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Bir bedevi Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a gelerek: "Ey Allah'ın Resulü, babam sıla-i rahim yapardı... daha neler neler yapardı. O şimdi nerede?" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm: "Cehennemde" diye cevap verdi. Bedevi bu cevaba öfkelenmiş gibiydi, sormaya devam ederek: "Pekâlâ babanız nerede?" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm: "Sen nerede bir müşrik kabrine uğrarsan onu cehennemle müjdele!" buyurdular. Bilâhare bu bedevî müslüman oldu ve dedi ki: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bana cidden yorucu bir vazife yükledi, uğradığım her kâfir kabrine mutlaka ateşi müjdeledim."

Siz İslam dini hakkında yorum yapmayı bırakıp gidin akaid kitabı okuyun. Önce bir İslam dininin temelini öğrenin. Kafirlere rahmet dilenmeyeceğini dahi bilmeyen bir insan nasıl olurda islam adına konuşur hayret doğrusu.!

3. Alt 06-27-2009, 16:05 #23
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Bence sizde önyargıyı bırakın siz ona kafir diyemessiniz ki şuan inancı meçhul kendisi gördüğünz gibi arayışa girmiş bir sanatçı bariz ortada böyle ayetleri dizmişsiniz yine konuyu da gereksiz uzatmayın herkezin görüşüne saygı duymak lazım takdir edersiniz ki sizin yaptığınız da yanlış hakkında ne biliyorsunuz ki yazıyorsunuz ben okudumda yazıyorum 2 ayetle neyi bağlıyorsunuz çok yoruldunuz mu googlede bu ayetleri aramak için merak ediyorum !!

rica ederim uzatmayalım sizin doğrunuz size benim doğrum bana ama bence siz yanlışsınız ısrarlada uzatmayacam inş siz haklısınzdır gereksiz konuşmalarım bana kar kalmıştır ..

vesselam

3rd eng bunu beğendi.
  4. Alt 06-27-2009, 16:22 #24
    Meseleyi, Allah'ın yardımıyla Yine Allah'ın ayetleri Ve Rasulullah'ın birkaç hadisiyle kapatmak istiyorum.

KAFİRLERİN EBEDİ CEHENNEMLİK OLDUKLARINA VE AFFEDİLMEYECEKLERİNE DAİR KUR'ANDAN AYETLER

Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur. Nisa 48

Sizden de her kim, dininden döner ve kâfir olarak can verirse artık onların bütün amelleri, dünyada ve ahirette boşa gitmiştir. İşte onlar, cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi olarak kalacaklardır. Bakara 217

Muhakkak ki inkâr edenler ve kâfir oldukları halde de ölenler, yeryüzü dolusu altın fidye verseler bile hiç birisinden asla kabul edilmeyecektir. İşte dayanılmaz azab onlar içindir. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur. Al-i İmran 91

Müşrikler kendi inkârlarına kendileri şahit olup dururlarken Allah'ın mescidlerini imar etmeleri mümkün değildir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir. Ve onlar ateş içinde ebedi olarak kalacaklardır.

Müşrikler kendi inkârlarına kendileri şahit olup dururlarken Allah'ın mescidlerini imar etmeleri mümkün değildir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir. Ve onlar ateş içinde ebedi olarak kalacaklardır. Tevbe 17

Her kim imanı inkâr ederse, ameli boşa gitmiş olur ve o, ahirette zarara uğrayanlardandır. Maide 5

Fakat onlar öyle kimselerdir ki, ahirette kendilerine ateşten başka bir şey yoktur. İşledikleri şeyler orada boşuna gitmiştir. Zaten bütün yaptıkları da batıldır. Hud 16

KAFİRLERİN EBEDİ CEHENNEMLİK OLDUKLARINA VE AFFEDİLMEYECEKLERİNE DAİR SÜNNETTEN DELİLLER

Cennete Ancak Müslümanlar Girecektir.! (Buhari)

İmanı Olmayan Cennete Giremez. (Tirmizi)

Bana inanmayan yahudi ve hristiiyan mutlaka cehenneme girecektir! (Hakim)

Ben Derim ki : Her kim bu ayetlere muuhalefet edipte Kafirlerin, ehl-i kitabtan yahudi ve hristiyanların Affedileceğini, onlara Allah'ın rahmet edeceğini, onları cennete sokabilceğini söylerse Allah'a çok büyük bir iftira atmış olur!

''Üstelik bir yalanı Allah'a iftira edenden daha zalim kim olabilir? Bunlar Rablerinin huzuruna arzolunacaklar, şahitler de şöyle diyecekler: "İşte bunlar Rablerine karşı yalan söyleyenlerdir". İyi bilin ki: Allah'ın laneti zalimlerin üzerinedir. '' Hud 18

5. Alt 06-27-2009, 17:01 #25
    Ben ona kafir diyemem ama siz ona rahmet dileyerek müslüman diyorsunuz? Madem durumu meçhul o zaman durumu aşikar oluncaya kadar müslüman dememeniz gerekmezmiiydi? Sözlerinizin neresinden tutsam elimde kalıyor. Hangisine cevap vereyim. O kadar yazı yazdık arasından cümlelerimi cımbızla çekip onlara cevap vermişsiniz. Size tavsiyem önce islam akaidini öğrenmeniz. Siz daha bunun cahili iken size gelip buralarda islam hakkında yazı yazma hakkını kim veriyor? kaç tane akide kitabı okudunuz söylermisiniz? Yada akide nedir bunu biliyormusunuz? Örneğin Tağut nedir mesela? Alimler diyorki: Kişinin müslüman olması çin tağutları reddetmesi gerekir. Eğer Tağutun ne olduğunu bilmiyorsa o kişi müslüman değildir. Çünkü tağutu bilmeyen onu reddedemez. Siz biliyormusunuz tağut'un ne olduğunu? Şu forumlarda insanlar ne kadar kolay atıp tutuyorlar. Birisine desem ki: Bana ''Turntable'' hakkında bilgi verirmisin? Adama susar konuşamaz çünkü ne olduğunu bilmiyordur. Hakkında hiçbir eser okumamıştır. Ama konu İslam olunca Kimse mangalda kül bırakmıyor. Milllet olarak dini bilenlerden çok bilmeyenler konuşuyor. Buda Bu tür ihtilaflara sebep oluyor. Bütün islam aleminin 1400 yıldır ihtilaf etmediği meselede muhalefet ettiniz bunun bile farkında değilsiniz. Yazık...
    Google dan ayetleri ararken yoruldunuzmu demişsiniz birde bunada cevap veriyim.
    Öncelikle ayetleri bulmak için google la gerek yok. Evinizde kur'an meali varsa arkasında fihrist vardır. Ona bakarak sizde bulabilirsiniz. Ama burda atıp tutmak daha kolay olduğu için nefse tabiki bu daha hoş geliyor olsa gerek. Eğer durum böyle olmasaydı iddalarınıza kur'andan delil getirirdiniz. Ama yok ne kur'an var ne delil var. Bomboş muhabbet.
    Zaten ayetleri bilmeyen kişi google dan nasıl istediği ayeti bulsun? Bilmiyorki adam ne yazıcak google a? Mesela Rasulullah'ın '' Kafir mezalıklarını cehennemle müjdele'' hadisinin tam metnini ben google dan aradım. google la Hadisin aklımda olan metinini yazdım Bir hadis sitesinde tam metninin buldum buraya kopyaladım. bunda bir sakıncamı var? google dan bulununca ayet yada hadisin hükmü mü kalkıyor.? Burda ilmi bir münazaradan çok üstün gelme ve laf yerleştirme gayreti var. Bu yüzden sonuç alınamıyor bu tür tartışmalarda. Benim amacım tartışmak değil. Allah'ın yardımıyla insanları elimden geldiğince uyarmak.! Ben sizden bir takdir ya da ücrette istemiyorum. Ya da yazılarıma bir teşekkür de beklemiyorum. ''Benim mükafaatımı verecek olan ancak, alemlerin Rabbidir." Şura 109

gereksiz´isimli üyeden Alıntı
    Bence sizde önyargıyı bırakın siz ona kafir diyemessiniz ki şuan inancı meçhul kendisi gördüğünz gibi arayışa girmiş bir sanatçı bariz ortada böyle ayetleri dizmişsiniz yine konuyu da gereksiz uzatmayın herkezin görüşüne saygı duymak lazım takdir edersiniz ki sizin yaptığınız da yanlış hakkında ne biliyorsunuz ki yazıyorsunuz ben okudumda yazıyorum 2 ayetle neyi bağlıyorsunuz çok yoruldunuz mu googlede bu ayetleri aramak için merak ediyorum !!

rica ederim uzatmayalım sizin doğrunuz size benim doğrum bana ama bence siz yanlışsınız ısrarlada uzatmayacam inş siz haklısınzdır gereksiz konuşmalarım bana kar kalmıştır ..

vesselam

6. Alt 06-27-2009, 18:20 #26
    serakanu Mesajlar: 7
    bu sitede insalari islamiyete yakinlastirma kisvesi altinda boyle kuralci, kati, insani insan oldugu icin degil sadece musluman oldugu icin sevilebilr zihniyeti enjekte edilmeye calisiliyor ben de sizin yaptiginiz gibi sizlerin ne kadar musluman olup olmadigi gerekliliklerini yeri getirdiginizi yargilamalimiyim die dusunuyorum ama bana hak degil! din allahla kul arasindadir kanimca allahin taktirine artak ortak dusuyorsunuz kendinizi sakininiz arkadaslar ..

Unnecessary ve 3rd eng bunu beğendiler.
  7. Alt 06-27-2009, 18:42 #27
    '' insani insan oldugu icin degil sadece musluman oldugu icin sevilebilr zihniyeti enjekte edilmeye calisiliyo''
    Evet çok doğru tesbit. Allah'ın izniyle bunu yapmaya çalışıyorumm. Bunu neden yapmaya çalışıyorum? Çünkü Allah Mucadele suresinin 22. ayetinde : Allah’a ve ahiret gününe inanan bir milletin babaları veya oğulları veya kardeşleri ya da akrabaları olsa bile Allah’a ve rasulüne karşı gelenlere sevgi beslediklerini göremezsin. buyurmaktadır.

Nitekim Rasulullah(sav): “Kişi kimi severse onunla beraber haşrolunur.” buyurmaktadır.(Buhari Edep bah.) (Müslim bir bah.) Ebu Davud-S. Tirmizi, Taberani sahih senedle.)

Bu konuda Ayetler ve hadisler çoktur. Bir müslüman bir kafire karşı sevgi besleyemez. Buda sabittir. Bizde Allah'ın yardımıyla insanları insan oldukları için değil, müslümanları müslüman oldukları için seviyoruz ve insanlarıda buna davet ediyoruz.

Din Allahla kul arasındadır sözünede katılmıyorum. Eğer durum böyle olsaydı Rasulullah sav kimsenin dinine karışmazdı. Kavimleri islama davet edip kabul etmeyenlerle savaşmazdı. Hem bu iddianız ''fitne kalmayıp, din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın'' ayetine aykırıdır. Eğer dediğiniz gibi olsaydı Allah: Yalnız Allahın dini yeryüzüne hakim oluncaya kadar onlarla savaşın demezdi.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.