Bu Ders Cpanelden Veritabanı Eklemenin Ne Kadar Basit Oldugunu Göstermek İçin Hazırlanmıştır. Tabii Bunun İçin ilk önce Cpaneli olan Bir Account Olması Gerekmektedir. http://www.siteniz.com:2082/ Genelde Cpanel Girişi için bu adres kullanılır.Cpanele Girişimizi Tamamladıktan Sonra Karşımıza Şu ekran Çıkıcak;

Cpanelde database olusturma(veritabani ekleme)resimli anlatim

Bu Ekranda Yuvarlakla işaretlediğimiz "MySql Databases" Seçeneğine tıklıyoruz.Yeni Açılan Sayfamızı ise parça parça anlatıcam.Önce Veritabanının Adını Eklememiz Gerekiyor.

Veritabanının Adını Yazıp Devam Edin.Daha Sonra Kullanıcı Adı Ve Şifre Oluşturacaksınız.

Kullanıcı Adı ve Şifre Yazıp Devam Edin.En Sonunda İse Bu kullanıcıyı Veritabanına Bağlamak İçin Resimdeki İşlemi Yapıcaksınız.

Kullanıcı adı yazan yere Oluşturdugunuz kullanıcıyı ve Veritabanı Adına ise 1. adımda oluşturdugunuz Veritabanını Koyun ve işleme devam edin. Veritabanı Yaratıldı ve Kullanıcı Eklendi.Şimdi Sayfanın En Altındaki "PhpMyAdmin" Seçeneğine Tıklayın. Karşınıza Çıkan Sayfa Sağ ve Sol Olmak Üzere İki Bölümlüdür.Sol Bölümden Oluşturdugunuz Veritabanını Seçin. Şimdi Sağ tarafta Aşagıdaki Ekran Çıktı.

Bu Resimdeki Alana Geliyoruz.Gözata Basıyoruz ve *.sql uzantılı dosyamızı buluyoruz işleme Devam ediyoruz. Herşeyden önce Hatırlatmam gerekn şey.Veritabanı dosyanız 5 MB den büyük olmamalıdır.Büyük Dosyalar 5 MB lik şekilde Bölünerek Atılmalıdır.